TRON Investeringsguide

Trons formål er at blive den førende Blockchain-protocol for underholdningsindustrien. Hovedformålet er i følge grundlæggeren Justin Sun at skabe et globalt og fri system for underholdningsindustrien.

Justin Sun kom i sommers i medierne for at have købt en velgørenhedsmiddag med Warren Buffett for hele 4.567.888$. Den blev dog udskudt og udfra, hvad jeg kunne finde, er den stadigvæk ikke sket. Det er svært at komme udenom Justin Sun, hvis man vil tale om Tron, fordi han er sådan en prominent karakter og der er hele tiden nye pressehistorier omkring hans person.

Kryptovalutaen bag Tron er TRX coin. I dette indlæg adskiller jeg ikke de to, da det primært handler om, hvordan du kan købe Tron. Jeg skal nok komme mere ind på Tron og Justin Sun også, men jeg kan anbefale de to videoer, som du kan se i indlægget.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Sådan køber / sælger du TRON

Du kan handle med Tron på en række kryptovaluta-børser med forskellige kryptovalutaer, herunder den store kryptovalutabørs Binance. Jeg foretrækker eToro, da du her handler med Tron i amerikanske dollars. På de andre børser handler du primært med BTC eller ETH eller diverse stablecoins. Hvis du hurtigt vil købe Tron, så giver eToro et godt og brugervenligt alternativ, hvor du hurtigt kan komme i gang.

På eToro kan du også spekulere i, at prisen på Tron falder. Det kommer jeg tilbage til, men det giver nogle ret spændende muligheder, da kursen på Tron er volatil, fordi der hele tiden er rygter om den og dens grundlægger. Både gode og dårlige. Men det gør, at du som kryptovaluta-investor kan tjene mange penge på at spekulere i disse kurssvingninger.

Herunder finder du en længere forklaring på, hvordan du handler med Tron på eToro, hvor jeg både kommer ind på, hvordan du sælger og køber og at du også kan foretage gearet handler. Skal nok komme tilbage til, hvad det helt præcist betyder for dig.

Sådan handler du TRON på eToro

Da alt står i amerikanske dollars på eToro, kan du sammenligne prisen lige over med det, som du ser på både CoinGecko og CoinMarketCap. Hvis du allerede er logget ind, kan du se, at kursen på disse to sider er lavere, end den kurs som du ser på eToro. Dette skyldes udelukkende, at eToro tager en højere kurs, da de tjener penge på spread. Dvs. forskellen mellem den kurs, som du betaler, og som de køber dem til på markedet. Hvis du handler på andre børser, så tager de et fee, når du matcher din handel med en sælger. I sidste ende er det blot en anden måde at gøre det på, da du på eToro handler direkte med dem og ikke lægger købs- eller salgsordre.

Det er også grunden til, at det er let at benytte eToro, for om du køber kryptovalutaer eller aktier,  så fungerer det på samme måde. Så hvis du investerer i andre aktiver end Tron, kan du have det hele samlet på din portefølje hos eToro.

For at bruge guiden skal du have en konto på eToro. Du kommer i gang med at følge disse punkter:

  1. Gå til eToros hjemmeside.
  2. Udfyld dine informationer
  3. Bekræft din e-mail
  4. Vælg “Indbetal penge” i menuen til venstre
  5. Vælg betalingsmetode
  6. Du kan nu komme i gang med at handle med Tron

Når du indbetaler penge, skal du huske, at hvis du betaler med kreditkort/betalingskort eller PayPal, så er min. 200$. Her har du pengene med det samme på din konto, så du kan købe Tron. Med en bankoverførsel går der et par dage, før du har pengene. Her er min. 500$.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Når du logger ind på din eToro konto, kommer du direkte ind til dit kontrolpanel, hvor du har mulighed for at handle med en række kryptovalutaer og andre aktiver.

Men lad os se nærmere på hvordan du køber Tron.

Find søgefeltet øverst og søg efter Tron

Fra eToro: Søg efter Tron.

Fra eToro: Søg efter Tron.

Du finder altid søgefeltet oppe øverst i dit kontrolpanel. Her søger du efter Tron, og så får du samme liste, som den jeg har på billedet.

Alternativt kan du også finde det ved at klikke på “Handelsmarkeder” i menuen i venstre side. Nu får du en lang liste over en række aktiver, som du kan investere i på eToro. Her vælger du “Krypto” øverst oppe, og så får du en lang liste over alle de kryptovalutaer, som du kan handle med på platformen. Herunder Tron.

Uanset om du valgte den ene eller anden metode, så klikker du på Tron.

Klik på “Handl”

Klik på handl for at købe eller sælge Tron på eToro.

Fra eToro: Klik på “Handl.”

Nu kommer du ind på en side, hvor du har mulighed for at se relevant statistik, feed og lave teknisk analyse. Den starter med at stå i punktet “Feed,” hvor du kan læse, hvad andre har at sige om Tron.

I statistik kan du sammenligne Tron over tid og i diagram kan du både gøre dette og vælge værktøjer til at lave en teknisk analyse.

Hvis du er klar til at handle, så klikker du på “Handl.”

Vælg om du vil sælge eller købe Tron

Fra eToro: Vælg køb eller sælg.

Fra eToro: Vælg køb eller sælg.

På ovenstående billede har jeg opdelt det i køb og salg. Når du klikker på “Handl,” starter du altid på køb. Hvis du vil skifte, så vælger du i ovenstående video, at du gerne vil se dine muligheder for at sælge.

Der er ikke tale om at sælge Tron, som du ejer. Tværimod er der mulighed for at spekulere i, om kursen på Tron falder. Så uanset hvad du siger om Tron, har du gode muligheder for at tjene penge.

Køb TRON

På ovenstående billede til højre kan du se, at der står “Rigtig handel med kryptovalutaer.” Det betyder, at hvis du køber uden lånefinansiering, så køber og ejer du Tron. Hvis du lavede samme handel som på billedet, ville det betyde, at du nu ejede Tron for en værdi på 1.000$, da du indgik handlen.

Du har også mulighed for at lave en gearet handel, som kaldes for en lånefinanseret handel på eToro. Det betyder, at du i stedet for at købe for en værdi på 1.000$, så ville du låne 1.000$ og dermed købe for en værdi på 2.000$. Det betyder, at du får en højere gevinst, hvis kursen stiger og taber flere penge, hvis kursen falder, uden at du skal lægge flere penge for at indgå handlen.

Når du indgår en lånefinansieret aftale, så kaldes det hos eToro for en CFD-handel, og her betaler du et dag-til-dag gebyr for din handel. For denne handel ville det være 1,09$ pr. dag.

Du betaler ikke noget gebyr for at købe Tron uden lånefinansering, for her ejer du dem selv.

Sælg TRON

På eToro er sælg ikke, at du sælger de Tron, som du allerede har købt. For det vil du gøre gennem din portefølje ved at vælge at lukke din handel på Tron. De har valgt at gøre det sådan, fordi det giver dig mulighed for både at købe og sælge Tron, selvom du ikke ejer dem.

Når du sælger Tron på denne måde, er der altid tale om en CFD-handel, da du ikke ejer de Tron, som du er ved at sælge. Du betaler derfor altid et dag-til-dag gebyr for denne type handler.

Du har mulighed for at geare handlen med 2, men så betaler du også et højere dagligt gebyr.

Det er fedt, at der er denne mulighed, for så kan man tjene penge på Tron, uanset om kursen stiger eller falder.

Stop loss og hjemtag gevinst

Du har mulighed for altid at sætte automatisk salg på dine handler. Når du foretager en salgshandel, vil der automatisk være en stop loss på pga. EU-regler.

Disse to funktioner er vigtige, hvis du spekulerer i Tron. På den måde kan du hente gevinst hjem, når du laver noget andet, og du kan mindske dit tab, hvis der pludselig sker noget drastisk med Tron.

Om du vælger at købe eller sælge Tron er op til dig. Nu ved du i hvert fald, hvordan du gør.

Hvad er TRON?

Kursen på Tron fra CoinMarketCap

Fra CoinMarketCap: Kursen på Tron

Som jeg kom ind på i starten, så har de lavet en protokol, som er bygget på Blockchain og som skal bruges af hele underholdningsindustrien. Det er klart, at hvis de lykkes med det, så kommer Tron til at blive endnu mere værd.

Da jeg skrev dette indlæg, havde Tron en markedsværdi på en milliard amerikanske dollars. Der er tale om en kryptovaluta med stort potentielle, men samtidig har der også været en række konspirationsteorier om Tron.

Nogle har sagt, at den er styret af Kina, mens andre har sagt, at det er svindel. Bl.a. havde de kopieret dele af deres whitepaper fra andre kryptovalutaer, som blev påpeget af Ethereum stifter, Vitalik Buterin, på Twitter. Grundlæggeren af Tron, Justin Sun, udtalte om det, at deres kinesiske whitepaper var unikt, men at der var tale om dårlige oversættelser, fordi de var lavet af frivillige. Så i virkeligheden var der ikke tale om en kopi.

Du kan læse meget mere om, hvad de gerne vil opnå på denne side. Der er tale om et meget ambitiøst projekt og senest har Justin Sun talt om, at han gerne vil have Tron på børsen.

Tron er i dag på sin egen blockchain, da projektet startet med at blive udviklet på Ethereum platformen. Men i dag er de 100% selvstændige.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Sådan påvirkes prisen på TRON

Fra eToro: Kursen på Tron fra august 2018 til august 2019.

Fra eToro: Kursen på Tron fra august 2018 til august 2019.

Modsat de fleste andre kryptovalutaer så bliver der ikke skabt nye Tron via mining, da alle de Tron der kommer allerede findes. Der er pt. 66.682.072.191 TRX  i udbud med et samlet max på 99.281.283.754 TRX.

Den helt store forskel for kursen kommer derfor fra efterspørgslen, som er utrolig volatil. Jeg vil sige, at den er mere volatil end mange andre kryptovalutaer, da der hele tiden er rygter omkring Tron og især Trons grundlægger Justin Sun.

Dette giver dig god mulighed for at tjene penge på Tron i både op- og nedture, da de virker til, at mediernes dækning af Justin Sun i høj grad påvirker Tron. Selv når der er tale om historier uden meget kød på.

Hvis du går ind på en kryptovaluta-børs, vil du se, at prisen afgøres af købs- og salgsordre Derfor bevæger prisen sig hele tiden op og ned i løbet af dagen. Det gør også, at mange daytradere godt kan lide at spekulere i Tron.

På nedenstående figur kan du se markedsværdien af Tron fra september 2018 til september 2019. Du kan se, at den er faldet markant omkring samme tid, hvor Justin Sun faktisk købte en velgørenhedsmiddag med Warren Buffett. Ikke at det nødvendigvis har noget med det at gøre, men det fik utrolig meget presse på Justin Sun, som endte ikke med at være specielt godt for Tron.

Markedsværdien på Tron fra CoinGecko fra september 2018 til 2019.

Bitcoin vs TRON – Hvad skal jeg investere i?

Fra CoinGecko: Markedsværdien på Tron i BTC og USD.

Fra CoinGecko: Markedsværdien på Tron i BTC og USD.

Når det kommer til Tron og Bitcoin, så er det værd at bemærke, at de ikke har noget med hinanden at gøre. Men når det kommer til kryptovalutaer, så handler det om at finde ud af, hvor du kan tjene flest penge. I sidste ende handler alle disse investeringer om at finde ud af, hvilke kryptovalutaer som kommer til at være der i fremtiden.

Indtil videre er det kun Bitcoin, som har overlevet en række kriser og her er en kryptovaluta som Tron langt mere udsat, for de har nogle klare formål, som du gerne vil opnå. Bitcoin vil gerne være en global valuta og den er også den førende. Nye kryptovalutaer som Tron er virksomheder, hvor de er baseret på Blockchain, fordi det gør det muligt at gøre noget på en ny måde.

For Tron handler det om at gøre det muligt at belønne og betale dem, som skaber indhold, da man ved hjælp af Trons protokol, kan gøre sådan, at hver gang der skal udbetales penge til en skaber, så sker det automatisk. Måske kender du til det danske system Koda. Her betaler man penge, hvis nogle spiller din sang i radioen. Det er præcis det, som kunne ske helt automatisk via Tron.

Hvis du vil vide mere om Tron så se nedenstående video med Justin Sun og læs mere på deres hjemmeside. Hvis du tror på visionen, bør du helt klart investere.

Jeg vil altid have Bitcoin i min portefølje også, da det fortsat ligner, at Bitcoin kommer til at overleve på sigt. Du kan læse mere om Bitcoin her.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Stort interview med grundlæggeren af Tron, Justin Sun, på YouTube kanalen he Crypto Lark.