Stellar

STELLAR INVESTERINGSGUIDE

 

Stellar er et betalingsprotokol, som gør det muligt at overføre kryptovalutaer eller fiat valutaer gennem Stellar netværket. For at gennemføre disse handler, benytter du en wallet, som opererer med Stellars kryptovaluta Stellar Lumens.

Men det smarte er, at du ikke modtager Stellar Lumens, hvis du ikke ønsker det. Jeg kan sende euros til en amerikaner, som så kan få pengene i USD. Alt dette sker på rekordtid og koster en brøkdel af, hvad du betaler i dag.

Herudover gør Stellar det også lettere at betale med kryptovalutaer, da du ville kunne betale med din favorit kryptovalutaer og butiksejeren ville modtage kryptovaluta eller fiat valuta.

Stellar er en fork af Ripple, som vi har skrevet om her. Den største forskel er, at Stellar har slået sig op på at være open source og dermed henvender de sig mere til detailhandel end Ripple. Vi kommer mere ind på forskellen mellem Ripple og Stellar senere.

Stellar netværket bruger kryptovalutaen Stellar Lumens, som har forkortelsen XLM. I resten af indlægget, skriver jeg primært Stellar, når der er tale om deres coin og Stellar netværket, når jeg forklarer noget med selve ideen bag.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

SÅDAN KØBER / SÆLGER DU STELLAR (XLM)

Du kan købe og Stellar på en række kryptovaluta-børser og endda også på flere handelsplatforme. Jeg foretrækker at købe Stellar hos eToro, fordi det er en god og brugervenlig handelsplatform. Du kan investere i Stellar med et betalingskort eller PayPal,  så det er let at komme i gang.

Ideen bag eToro er, at det skal være hurtigt for dig at få adgang til Stellar. Du kan eje dem inden for minutter, selv hvis du ikke havde en konto inden.

Når du har købt dem, kan du endda overføre dem til din eToro wallet, så du kan benytte dem til forskellige formål.

Hvis du også køber aktier, kan du have alt samlet på eToro og på den måde får du et godt overblik over hele din portefølje.

Du får her en gennemgang af, hvordan du investerer i Stellar. På eToro har du den fordel, at du faktisk også kan shorte (sælge), hvis du tror, at kursen på Stellar vil falde.

 

SÅDAN HANDLER DU STELLAR PÅ ETORO

På eToro står alt i amerikanske dollars, hvilket gør det let at sammenligne prisen på Stellar hos dem og på hele markedet. Prisen på Stellar opgøres i amerikanske dollars på sider som CoinGecko og CoinMarketCap. Etoro tager et spread, når du handler Stellar hos dem.

Så kursen er ikke den sammen på eToro, som du finder på diverse kryptovaluta-børser. På børser betaler du et gebyr for din handel, så det vil ofte være nogenlunde det samme, hvad du ender med at betale. Men du kan altid tjekke det på tværs af enheder, hvis du er interesseret i det.

På mange udenlandske handelsplatforme handler du med Stellar via CFD, hvilket betyder, at du ikke ejer nogen af dem. Hos eToro har du både mulighed for CFD-handler og at eje Stellar. Vi kommer tilbage til, hvad CFD betyder for dig, og hvorfor det er godt, at du har mulighed for begge dele.

For at få mest muligt ud af guiden vil jeg anbefale dig, at du logger ind på din eToro konto. Hvis du ikke har en konto, kan du klikke på linket herunder og oprette en konto på bare fem minutter.

Følg linket herunder ved at trykke på knappen “Opret dig nu”.

Bedømmelse
5/5

Hos eToro har de samlet kryptovalutaer med muligheden for at investere i aktier, indeks, ETF’er og råvarer. Det er i dette kontrolpanel, at du hurtigt og let kan finde Stellar.

Hvis du allerede har penge på din konto, så kan du hoppe ned til punktet, hvor du søger efter Stellar.

Du kan overføre penge til din konto med betalingskort, bankoverførsel eller PayPal. Hvis du vælger betalingskort eller PayPal, kan du handle med det samme. Her skal du min. overføre 200$. Med bankoverførsel skal du min. overføre 500$, og der vil gå nogle dage, inden du har pengene på din konto.

For at overføre penge skal du blot klikke på “Indbetal penge” i menuen i venstre side.

Når du har indbetalt penge, eller hvis du allerede havde penge på din konto, er du klar til at købe eller sælge Stellar.

I søgefeltet øverst skriver du Stellar

Stellar Lumens på eToro

Fra eToro: Søg efter Stellar.

Jeg foretrækker at søge, da du hurtigere kommer ind på den kryptovaluta, som du gerne vil købe. Alternativt kan du også klikke gennem menuen i venstre side. Her klikker du på “Handelsmarkeder” og herefter vælger du “Krypto” i øverste menu.

Det giver dig adgang til alle de kryptovalutaer og kryptovalutakrydser, du kan handle med på eToro. Heriblandt Stellar.

Hvis du valgte at søge efter Stellar, burde du se samme liste, som du ser på ovenstående billede.

Klik på “Handl i højre side

Handl med Stellar på eToro

Fra eToro: Klik på “Handl.”

Inden du handler, kan du finde en masse relevant information om Stellar. I deres feed kan du se, hvad andre har skrevet om Stellar fornyligt. En af de gode tiltag på eToro er, at det er en social trading platform, så der er masser af gratis viden, som du kan lære for andre på platformen.

Når du er klar til at handle, klikker du på “Handl.”

Køb eller sælg Stellar.

Du kan købe eller sælge Stellar på eToro.

Fra eToro: Køb eller sælg Stellar

Uanset om du køber Stellar eller en aktie på eToro, så fungerer det altid på samme måde. Det er det, som gør deres handelsplatform så brugervenlig. På højre side kan du se, hvordan det ser ud, hvis du vil købe Stellar.

I venstre side kan du se, hvordan det ser ud, hvis du vil sælge Stellar.

Køb af Stellar

Hvis du foretog handlen, som du ser på billedet lige nu, så ville det betyde, at du købte Stellar for en værdi på 1.000 $, og du ville give 0,0703 pr. XLM.

Du flere forskellige muligheder på eToro. Du kan få en anden pris, hvis du klikker i højre hjørne, hvor der står “Handl.” Her kan du i stedet vælge “Ordre” og vælge din egen pris. Prisen skal så falde til det, som du har valgt, før du køber.

Alternativt kan du også foretage en gearet handel. På billedet kan du se, at der står X1 og X2. Her har jeg valgt X1, som betyder, at du køber og ejer Stellar. Der er tale om en helt almindelig handel, hvor du ejer den kryptovaluta, som du køber.

Hvis du i stedet valgte X2, ville det betyde, at du ikke ejer Stellar, men du og eToro accepterer, at du har valgt den givne pris. Du får lov at investere dobbelt så meget, deraf X2. Så i stedet for at være eksponeret for 1.000$, har du i stedet købt for 2.000$, men du bliver kun trukket for 1.000$ på din konto og de resterende låner du af eToro. Det kan give dig et højere tab eller gevinst, alt efter hvordan prisen på en Stellar bevæger sig.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Dansk kontrolpanel
Bedømmelse
5/5

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Sælg Stellar

Selvom du ikke ejer nogle Stellar i forvejen, så har du mulighed for at sælge dem. Det skyldes, at du rent teknisk ikke sælger dem, men shorter Stellar. Da du ikke ejer dem, gør du det ved at foretage en CFD-handel. Du indgår en aftale med eToro om, at I begge erkender den nuværende pris. Hvis de kursen på Stellar falder, tjener du penge. Hvis den stiger taber du penge.

Du har samtidig mulighed for en dobbelt gearing, hvis du ønsker det. Funktionen har den fordel, at du bedre kan spekulere i kursen, så hvis du tror, at Stellar vil falde i pris, har du mulighed for at sælge.

Her bliver du tvunget til automatisk at have et beløb, som du sælger til. Det skyldes, at EU har lavet regler for, hvor meget du kan tabe på en CFD-handel.

Hvis du handler aktivt, bør du altid sætte stop loss og hjemtag gevinst på dine handler hos eToro.

Men hvis du køber Stellar for at have dem på ubestemt tid, så giver det ikke mening at benytte funktionen hjemtag gevinst.

Stop loss og hjemtag gevinst

Både stop loss og hjemtag gevinst er funktioner til at foretage automatisk salg. På den måde sælger eToro automatisk, når du rammer en bestemt gevinst eller tab.

Det er vigtigt, hvis du handler for at tjene penge på Stellar. På den måde kan du mindske et evt. tab og du skal ikke selv holde øje med at sælge. Det er mere normalt at sætte en stop loss på end hjemtag gevinst.

Hvis du handler med Stellar pga. en langsigtet investeringsstrategi, så skal du ikke sætte stop loss tæt på den nuværende kurs, da kryptovaluta-markedet er volatilt og dermed kan ændre gevaldig pris på bare få måneder.

Det kræver kun få klik, for både at købe og sælge Stellar hos eToro

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

HVAD ER STELLAR?

Kursen på Stellar hos Coingecko.

Stellar er den tolvte største kryptovaluta og den blev skabt til at gøre det billigere at overføre penge mellem virksomheder og privatpersoner.

De fleste af os overfører sjældent penge til udlandet, og derfor tænker vi ikke så meget over, hvad det koster, eller hvor lang tid det tager. Men som vi nævnte i vores artikel om Ripple, så kan kryptovalutaer gøre det langt billigere at overføre penge fra et firma til et andet.

Det er det samme, som Stellar også kan, men de henvender sig samtidig til privatforbrugere. På den måde kommer alle til at kunne benytte Stellar Netværket til at overføre penge fra A til B.

Det betyder også, at for mange brugere kommer deres kryptovaluta ikke til at have den store betydning, fordi den er relativ ligegyldig i mange transaktioner. Det skyldes, at jeg sender 100 kr. til et familiemedlem i USA, og de modtager pengene i dollars. Selve handlen foregår med Stellar Lumens, men du lægger ikke mærke til det, så du har dem kun i få sekunder for at sende dem videre.

På Stellar Netværkets hjemmeside har de beskrevet, at det fungerer ved, at netværket finder handler, som din overførsel kan matche. Dvs. når du har et stort marked for valuta, kommer det til at fungere hurtigt og automatisk. Transaktionen koster 0.000001 USD, så det siger sig selv, hvorfor Stellar er fremtiden i forhold til gamle bankoverførsler, som kan koste alt mellem 20-100 kr.

Stellar Netværket har indgået et samarbejde med IBM. Det er via IBM World Wire, hvor IBM vil revolutionere den måde, hvorved finansielle institutter overfører penge. Her benytter de enten Stellar eller en stablecoin bundet op i dollars.

Mange tror, at Stellar Netværket bliver større end Ripple, fordi de har indgået dette samarbejde, da IBM er et brand, som store virksomheder stoler på.

Jeg har linket til en video herunder, hvor du kan se, hvad IBM World Wire handler om, og hvordan de benytter Stellar til det.

 

SÅDAN PÅVIRKES PRISEN PÅ STELLAR

 
Kursen på Stellar

Fra CoinGecko: Kursen på Stellar fra August 2018 til August 2019.

Som med alle andre aktiver, valutaer, aktier osv., så bliver Stellar påvirket af udbud og efterspørgsel.

Da jeg skrev dette indlæg, var der 19.636.142.040 XLM. Der kan ikke komme flere end 103.966.327.161 på markedet. Nye XLM kommer ikke på markedet via mining men gennem airdrops. Det er Stellar Netværket, som håndterer alle coins og dermed bestemmer de også, hvornår de kommer på markdet.

På et tidspunkt kunne du f.eks. få gratis Stellar, hvis du havde en wallet på Blockchain.com. Så der er fortsat mange coins, der kan komme på markedet og det vil selvfølgelig have stor betydning for kursen, hvis de alle sammen kom på samme tid. Men det er der heller ikke noget, som tyder på, at de gør.

Med efterspørgsel er det sværere at sige noget klart om, hvad der påvirker kursen. I sidste ende handler det i stor grad om, hvordan markedet reagerer på nyheder om Stellar Netværket generelt. Samarbejdet med IBM fik Stellar til at stige.

Hvis Stellar ender med at blive den førende kryptovaluta til overførsel af penge mellem lande, så er der en god sandsynlighed for, at kursen vil stige. Men når først Stellar bliver brugt flittigt, har flere hjemmesider påpeget, at det ikke nødvendigvis kommer til at påvirke kursen på Stellar markant, fordi de færreste har adgang til Stellar i særlig lang tid ad gangen. Du kan kan læse dette indlæg om, hvad Stellar og IMB’s samarbejde kan betyde for kursen. Forbes har også skrevet om samarbejdet.

 

HVORDAN KAN JEG BRUGE STELLAR?

Ideen med Stellar netværket er ikke at skabe en kryptovaluta, som du benytter i hverdagen, som stadigvæk er en idé, som mange gerne vil indføre med kryptovalutaer. F.eks. med Bitcoin Cash. Men i teorien kan du selvfølgelig godt benytte Stellar Lumens til at købe noget for, da det stadigvæk er en kryptovaluta.

Men hele ideen med Stellar er, at de gør det lettere at overføre penge til A til B. Når du overfører penge internt i Danmark, er det ikke så vigtigt, da det går hurtigt og du betaler ingen gebyr, medmindre du vil overføre hurtigt. Men hvis du overfører penge til din eToro konto, vil du opleve, at det koster dig en del gebyr, fordi de har en udenlandsk bankkonto. Det er præcis det, som Stellar netværket kan gøre billigt, fordi du får mulighed for at overføre penge ved hjælp af Stellar. Med en service som den som IBM World Wire vil indføre, vil du ikke lægge mærke til, at du benytter Stellar til at gøre det. Men for dig virker det som om, at du overfører danske kroner og modtager kan få den fiat valuta, som de ønsker. Men de ville også kunne modtage Stellar, hvis de ønsker det, og det kan sagtens være, at flere ønsker det i fremtiden.

Du kan selvfølgelig også overføre Stellar til andre, hvis du har en wallet. Hvis du ikke allerede har Stellar, kan du købe dem hos eToro. Herefter kan du overføre dem til din eToro wallet og så kan du begynde at bruge dem til at overføre penge til udlandet, både nemt og billigt.

Blockchain.com understøtter også Stellar. Du kan oprette en konto hos dem her.

Benyt Blockchain.com som wallet til Stellar.

Blockchain.com er utrolig brugervenligt, og de har også en mobilapp til både Android og iPhone.

I eksemplet fra Blockchain.com har jeg ikke indsat nogle Stellar (XLM) endnu og derfor har jeg ikke en aktiv wallet til Stellar endnu. Du kan overføre Stellar til din wallet ved at klikke på “Get XLM.” Nu kan du modtage, f.eks. fra din eToro Wallet, hvor du har købt Stellar på eToros handelsplatform.

Sådan ser eToros wallet ud til Litecoin

Etoros wallet gør det let at overføre Stellar fra din eToro konto til din eToro Wallet og dermed kan du sende Stellar til alle. Du kan hente den her til iPhone og her til Android.

En wallet bliver brugt, hvis du vil gemme dine Stellar i lang tid, eller hvis du skal bruge dem til at overføre billigt til udlandet. Hvis du først skal foretage en handel om et par måneder på en ny kryptovaluta-børs, kan du med fordel også have dem på en wallet i mellemtiden, for så sker der ikke noget med dem.

 

 

STELLAR VS RIPPLE – HVAD SKAL JEG INVESTERE I?

Markedsværdien på Stellar fra august 2018 til august 2019.

Markedsværdien på Stellar fra august 2018 til august 2019.

Hvis du googler Ripple vs. Stellar, får du mange resultater frem. På YouTube får du en række videoer frem, hvor kryptovaluta-investorer prøver at gætte, hvem der bliver den helt store vinder.

Dette skyldes selvfølgelig, at både Stellar og Ripple vil være fremtidens betalingssystem. Et bedre ord er nok betalingsprotocol. Men de er faktisk i stand til begge dele. Senest ser det ud til, at Stellar Netværket har vundet, fordi de har lavet en aftale med IBM. Men mange ved ikke, om det vil have kæmpe indflydelse på selve kursen.

Det er klart, at hvis alle i fremtiden benytter Stellar og ikke Ripple, så vil det betyde, at du bør købe Stellar fremfor Ripple.

Men som du kan se på nederste skema, så er Ripple fortsat langt større end Stellar målt på markedsværdi.

Markedsværdien på Stellar fra august 2018 til august 2019.

Markedsværdien på Ripple fra august 2018 til august 2019.

En anden mulighed er, at der er plads til dem begge to i fremtiden. På samme måde som der i dag findes både VISA og MasterCard. Det er ikke altid så simpelt at sige, hvad der sker i fremtiden, og det er klart, at Ripple ikke bare giver op.

En anden stor forskel på Stellar og Ripple er, at Ripple fokuserer direkte på banker, hvilket meget henad vejen også er det, som IBM World Wire gør, som netop vil benytte Stellar. Men Ripple er allerede i gang med dette og kan have en fordel her.

Ripple er ikke open source, hvilket også er en af grundene til, at mange i kryptovaluta-verden ikke anser dem for at være en rigtig kryptovaluta. Det betyder også, at det ikke er ligeså tydeligt, hvad Ripple har gang i og hvilket aftaler, de er tæt på at lukke eller har lukket.

Indtil videre har markedet i hvert fald ikke valgt en vinder. Som det ser ud lige nu, ville jeg købe begge kryptovalutaer og så holde øje med, hvad der sker i fremtiden.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Jeg kan anbefale denne video, som er en Q&A med CTO Jed McCaleb fra Stellar. Han var med til at stifte Stellar.

DISCLAIMER

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

Mads Nielsen

På siden skriver jeg artikler om kryptovaluta og teknologien omkring. Du vil finde alt fra analyser til guides samt tips til spændende investeringsmuligheder. Kort sagt jeg har samlet alt min viden på denne side.

God læselyst
Mads Nielsen