NEO Investeringsguide

NEO minder i høj grad om Ethereum, da det er skabt til kunne håndtere smart contract og 3. parts applikationer på en decentraliseret platform. NEO er fra Kina, så det blev fra starten af udarbejdet på en anden måde for at holde kinesisk lovgivning, da de kinesiske myndigheder ikke har været så glade for kryptovalutaer, da der var flere svindelsager med kryptovalutaer i netop Kina.

Så NEO skal ses i lyset af dette. NEO består af både kryptovalutaer NEO og GAS. Sidstnævnte bruges til transaktionsgebyr.

Da jeg skrev dette indlæg var NEO den 21. største kryptovaluta.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Sådan køber / sælger du NEO

Du kan købe NEO på mere end 150 kryptovaluta-børser. Du kan også købe NEO på en handelsplatform som eToro, som er dem, jeg vil fokusere på i dette indlæg.

Det er en brugervenlig platform, så her skal du ikke matche en købs- eller salgsordre. Du afgør simpelthen bare, om du vil købe eller sælge til den pris, som du kan få på handelsplatformen.

Herunder finder du en længere forklaring på, hvordan du handler med NEO på eToro.

Sådan handler du NEO på eToro

Alt på eToro står i amerikanske dollars, så du kan let sammenligne deres pris lige over med den generelle markedspris, som du finder på Coingecko eller CoinMarketCap.

Du finder en lidt anden pris på eToro, da de lever af spread, så du betaler lidt mere, når du køber og får en lidt lavere pris, når du sælger. På en kryptovaluta-børs betaler du et gebyr og det gør du ikke på eToro på at handle. Så i det store og det hele, ender det med at koste nogenlunde det samme, uanset hvor du handler med NEO henne.

For at følge resten af guiden skal du have en konto hos eToro. Det tager ca. 5 minutter at oprette en konto, da du bare skal følge disse punkter:

  1. Gå til eToros hjemmeside.
  2. Udfyld dine informationer
  3. Bekræft din e-mail
  4. Vælg “Indbetal penge” i menuen til venstre
  5. Vælg betalingsmetode
  6. Du kan nu komme i gang med at handle med NEO

Når du indbetaler penge, skal du huske, at hvis du betaler med kreditkort/betalingskort, så har du pengene på din handelskonto med det samme. Du skal min. overføre 200$. Det samme gør sig gældende med PayPal.

Du kan i stedet også overføre penge via din bank, men her skal du vente et par bankdage, før pengene er fremme. Min. er her 500$.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Det er en utrolig brugervenlig handelsplatform, hvor det er ligeså let at investere i NEO, som det er at købe aktier. Det er rart, at man ikke skal tænke alt for meget over, hvordan det hele fungerer.

Du kan have købt dine første NEO inden for 5 minutter.

Søg efter NEO

Fra eToro: Søg efter NEO

Fra eToro: Søg efter NEO

Du finder altid deres søgefelt øverst oppe, når du er i dit kontrolpanel. Her søger du efter NEO, og så får du den samme liste, som jeg har på billedet.

Nu klikker du bare på NEO.

Hvis du vil se NEO og alle dine valgmuligheder for kryptovalutaer hos eToro, klikker du i stedet på “Handelsmarkeder” i menuen i venstre side. Herefter får du en menu under dit søgefelt, hvor et af punkterne er “Krypto”. Når du klikker her, får du en lang liste over alle de kryptovalutaer, som du kan købe på eToro.

Der er også en række muligheder for at investere i kryptovaluta/valuta-kryds. Dog ingen med NEO.

For at komme videre klikker du på NEO.

Klik på “Handl”

Klik på handl. Sådan køber du NEO på eToro.

Fra eToro: Klik på handl.

Nu kommer du ind på NEO’s side på eToro. Her har du tre muligheder. Feed giver dig mulighed for at læse, hvad andre har sagt om NEO. Du kan ofte lære meget af at læse med her. Det skyldes, at eToro er en social trading platform, hvor alle har mulighed for at dele deres investeringer på platformen.

Under Statistik kan du læse relevant information om NEO og se kursudviklingen over tid. Det samme kan du under Diagram, men her har du også mulighed for at tilføje værktøjer til teknisk analyse. Det er især godt, hvis du spekulerer i kursen på NEO.

Hvis du er klar til at handle, klikker du på “Handl,” som du finder i højre side.

Du kan sælge eller købe NEO

Fra eToro: Du kan både købe og sælge NEO.

Fra eToro: Du kan både købe og sælge NEO.

På ovenstående billede kan du se, hvordan det ser ud, hvis du henholdsvis gerne vil sælge eller købe NEO. Der er tale om to forskellige vinduer, som jeg har sat sammen på billedet.

Når du sælger via dette vindue på eToro, så er der tale om det, man kalder en CFD-handel. Det betyder, at du indgår en aftale med eToro om at følge kursen på NEO. Så du sælger ikke her NEO, som du allerede ejer. I stedet shorter du, dvs. du satser på, at kursen på NEO falder, men det kommer jeg tilbage til, hvordan du kan bruge det til din fordel.

Køb NEO

På ovenstående billede til højre kan du se, at der står “Rigtig handel med kryptovalutaer.” Det betyder, at hvis du køber uden lånefinansiering (der hvor der står X1,) så ejer du de NEO, som du køber. Pt. kan du ikke flytte dem væk fra eToro, da de ikke er tilføjet til eToro Wallet endnu, men det vender jeg tilbage til.

Men du ejer alt, som du køber på eToro, når du køber det uden lånefinansiering. Hvis du valgte lånefinansiering, så betyder det med denne aftale, at du stadigvæk køber for 1.000$, men du er nu eksponeret for 2.000$. Sagt på en anden måde så har du lagt 1.000$ og du har lånt resten.

Hvis du lånefinansierer dit køb, så er der tale om en CFD-handel, og du ejer ikke de NEO, som du køber. Så hvis du vil eje dem selv, skal du købe uden at geare din handel. Du kan kun geare et NEO køb med to gange.

Sælg NEO

Som jeg kort nævnte, så er der her ikke tale om, at du sælger NEO, som du allerede ejer. Hvis du vil gøre det, så skal du finde NEO under menupunktet “Portefølje” og lukke din position.

Her er der udelukkende tale om, at du spekulerer i, om kursen falder. Hvis du solgte NEO, som du ikke ejer, så foretager du en CFD-handel, så du accepterer at følge prisen på NEO. Hvis den falder, så tjener du penge. Hvis den stiger, så taber du penge.

Du har også mulighed for at geare denne handel med to gange. Med en CFD-handel betaler du altid et dag-til-dag gebyr, så det er mest almindeligt, at man kun bruger det, hvis man er en aktiv kryptovaluta-handler.

Stop loss og hjemtag gevinst

Du har også mulighed for at sætte Stop loss og Hjemtag gevinst på alle handler. Når du vælger at sælge NEO, er der automatisk stop loss på, da der er EU-regler for, hvor mange penge du kan miste på en aftale.

Begge funktioner betyder, at du automatisk sælger. Ved stop loss sælger du for at mindske dit tab. Med hjemtag gevinst sælger du først, når du har tjent penge på din handel.

Især for spekulanten er det utrolig godt at handle på denne måde, så du ikke selv skal sælge manuelt hele tiden.

Det er simpelt at komme til at eje sine egne NEO, når man benytter eToro.

Hvad er NEO?

Fra CoinMarketCap: Kursen på NEO.

Fra CoinMarketCap: Kursen på NEO.

Da jeg skrev dette indlæg, var NEO den. 21 største kryptovaluta. Den var på et tidspunkt i top-10, men er rykket en del pladser nu, fordi der er kommet en række nye konkurrenter på markedet over de sidste par år.

NEO blev skabt i 2014 af Da Hongfei and Erik Zhang med navnet Antshares. Siden 2017 har de heddet NEO. Begge stiftere er stadigvæk en del af NEO teamet.

På samme måde som Ethereum arbejder de på at fremme brugen af blockchain-teknologi, så de er meget mere end en kryptovaluta.

Nogle er ikke så glade for dem, fordi de er en kinesisk firma, men det er noget, som der er stor diskussion omkring. Jeg kan anbefale, at du danner dig din egen mening. Bl.a. ved at se begge videoer, som jeg har linket til i det her indlæg.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Sådan påvirkes prisen på NEO

Fra eToro: Kursen på NEO fra august 2018 til august 2019.

Fra eToro: Kursen på NEO fra august 2018 til august 2019.

Kursen påvirkes af udbud og efterspørgsel. På både NEO og deres mindre kryptovaluta GAS, er der et cap på 100 millioner mønter. 50 millioner blev solgt til investorer, da de kom på markedet. De resterende 50 millioner blev oprettet via deres smart contract og sælges automatisk løbende af NEO teamet, så de har råd til at videreudvikle NEO.

Ca. i 2022 kommer der ikke flere NEO på markedet. Selvom der kommer relativt mange nye NEO på markedet ad gangen, da teamet bag, i følge Wikipedia, frigiver omkring 15 mio. om året, så er det stadigvæk primært efterspørgslen, som har kæmpe betydning.

For at vide om du skal investere i NEO, skal du holde øje med, hvad de hele tiden arbejder på, og hvordan reaktionerne er på det fra markedet. Her skal du også tage højde for nogens frygt for, at det er et kinesisk firma, selvom det ikke nødvendigvis har betydning for udviklingen, så kan det have stor betydning for efterspørgslen på den.

Samtidig er det en af de kryptovalutaer, som godt må handles i Kina, så det er et kæmpe plus, da det kan betyde, at der kommer en række nye investorer over tid, da Kinas økonomi fortsat vokser massivt.

Herunder kan du se markedsværdien på NEO fra september 2018 til september 2019.

Markedsværdien af NEO fra september 2018 til 2019.

Hvordan kan jeg bruge NEO?

For at bruge NEO skal du have en wallet til dem. Jeg vil anbefale, at du får en gennem dem. Du kan hente den her. Når du har oprettet den, så har du også ansøge om at modtage GAS, som bruges til transaktioner.

NEO er generelt ikke skabt i så høj grad til at være en kryptovaluta, da der mere er en platform, som gerne vil gøre smart contract og hele blockchain mere anvendelig, da man kan benytte deres Blockchain-platform. For at benytte disse smart contract, benytter man reelt set NEO, for det er metoden til, hvordan det kan bekræftes af netværket.

Hvis du vil vide mere om wallet generelt, kan du læse dette indlæg.

Opret en NEO Wallet hos dem.

Opret en NEO Wallet hos dem.

Når du køber NEO hos eToro, kan du i første omgang ikke overføre dem til din wallet. Det er helt sikkert noget, som kommer på sigt, når de udvider deres eToro Wallet, som benyttes til at bruge eToroX.

Men du ejer stadigvæk alle de NEO, som du køber på platformen, så jeg køber stadigvæk derinde, da jeg har mine NEO med fokus på handel, fordi jeg regner med, at NEO fortsætter vokser deres platform.

NEO vs Ethereum – Hvad skal jeg investere i?

Markedsværdien på NEO i USD og ETH.

Fra CoinGecko: Markedsværdien på NEO i USD og ETH.

Når det kommer til decentralisering, så er vesten klart mere med på denne idé end Kina er. Det betyder ikke, at myndighederne i den vestlige verden ikke holder øje med, hvad der sker, men de kan ikke i samme grad gøre noget ved det, fordi vi trods alt lever i et demokrati. Det problem har de kinesiske myndigheder ikke.

Men når det kommer til NEO, kan det vise sig at være en kæmpe fordel, for de har fået lov at udvide i Kina, fordi det er en kinesisk kryptovaluta. Så diskussion er ikke engang længere, om Ethereum eller NEO vinder, for selvom Ethereum måske vinder i den vestlige verden, så kan NEO blive mange penge værd, selvom de bare vinder i Kina, da der bor så mange potentielle investorer.

Jeg ville vælge at investere i både NEO og Ethereum, så jeg ikke skal vælge, hvem der vinder. Så selvom jeg tror mest på Ethereum, så er jeg overbevidst om, at NEO altid vil klare sig bedre i Kina, og det er et land, som har så mange nye rige hver eneste dag. Alene af den grund er der kæmpe potentielle for NEO.

Så jeg vil vurdere, at de begge kan være ganske fornuftige investeringer til fremtiden.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

NEO grundlægger Da Hong Fei snakker om Blockchain i Kina.