Litecoin Investeringsguide

LITECOIN INVESTERINGSGUIDE

 

Litecoin blev skabt, for at gøre det billigere at overføre penge i forhold til Bitcoin. De ser ikke sig selv som en konkurrent til Bitcoin, da grundlæggeren Charlie Lee har udtalt, at han ser Bitcoin som digitalt guld og Litecoin som digitalt sølv.

Sagt på en anden måde så er der plads til dem begge to og det giver god mening at eje Litecoin, hvis du allerede har købt Bitcoin. Så du kan bruge Litecoin til mange af de samme ting, som du kan med Bitcoin. Du kan betale for produkter og serviceydelser, og du kan overføre penge til dine venner.

Forkortelsen for Litecoin er LTC.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

SÅDAN KØBER / SÆLGER DU LITECOIN

Det er let at investere i Litecoin, fordi det er en af de største kryptovalutaer. I starten kunne du kun handle den på kryptobørser, men i dag kan du handle den på en stor børs som eToro. Det er utroligt brugervenligt, at du kan handle den der.

eToro går op i, at det skal være let og brugervenligt, og derfor kan du eje Litecoin på under fem minutter gennem dem. På den måde kan du bruge alt din energi på at tænke over, hvor meget Litecoin skal fylde i din portefølje.

Vi anbefaler, at du benytter eToro, når du skal købe eller sælge Litecoin. En kæmpe fordel med eToro er, at du kan handle stort set alt derinde, så du får et samlet overblik over din investeringsportefølje. Så du slipper for at sidde og rydde med excelark for at finde ud af, hvor mange kryptovalutaer, aktier osv. du har på forskellige platforme.

Herunder finder du en længere forklaring på, hvordan du handler med Litecoin på eToro, for du har nogle forskellige muligheder. Du kan købe Litecoin og eje dem, men du kan også vælge at shorte dem, hvis du tror, at prisen vil falde. Samtidig har du også mulighed for gearing, men det vender vi tilbage til.

 

SÅDAN HANDLER DU LITECOIN PÅ ETORO

Det er let og overskueligt at købe og sælge Litecoin på eToro. Alt står i amerikanske dollars, hvilket er ret simpelt, da det også er måden, at du ser prisen på Litecoin, hvis du kigger på en hjemmesider som Coingecko eller CoinMarketCap.

Du har mulighed for at eje Litecoin, når du køber den hos eToro, hvis du vælger uden lånefinansiering. Samtidig har du også mulighed for CFD-handel, hvilket giver dig nogle kæmpe fordele, hvis du tror, at prisen på Litecoin falder. Du kan nemlig satse på netop dette hos eToro. Men vi kommer ind på begge muligheder, så du kan tjene penge på at handle med Litecoin.

For at få noget ud af denne guide, skal du have en eToro konto. Det tager kun 5 min. at oprette. Følg linket herunder.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Kontrolpanelet er på dansk
Bedømmelse
5/5

Med det samme du logger ind på din eToro konto, kommer du derind, hvor du kan købe aktier, indeks, ETF’er, råvarer og selvfølgelig også Litecoin.

Hvis du lige har oprettet en konto, skal du selvfølgelig lige starte med at overføre penge til din konto. Hvis du betaler med betalingskort eller PayPal, kan du have penge på din eToro konto med det samme. Her er min. 200$, så alle kan komme i gang med at handle i Litecoin. Hvis du i stedet vælger at betale med bankoverførsel, så er min. 500$, og her skal du vente nogle dage, inden du har pengene på din handelskonto.

For at overføre penge skal du blot klikke på “Indbetal penge,” som du finder i menuen i venstre side.

Når du har indbetalt penge, eller hvis du allerede havde penge på din konto, er du klar til at købe eller sælge Litecoin.

Find søgefeltet oppe i toppen og skriv Litecoin.

Søg efter Litecoin på eToro

Fra eToro: Søg efter Litecoin.

Du finder søgefeltet øverst oppe i dit kontrolpanel. Alternativt kan du også finde det ved at klikke på “Handelsmarkeder” i venstre side for herefter at vælge “Krypto” oppe øverst. Nu kommer du ind på en lang liste over alle de kryptovalutaer, som du kan handle med på handelsplatformen. Her vælger du så Litecoin.

Hvis du har valgt at søge efter Litecoin, får du samme liste, som jeg har fået på billedet. Klik på Litecoin.

Tryk på “Handl.

Klik på handl for at handle med Litecoin på eToro

Fra eToro: Klik på Handl for at købe eller sælge Litecoin.

Når du er inde på Litecoin, har du også mulighed for at se relevant statistik på Litecoin. I feedet kan du læse, hvad andre brugere har skrevet om Litecoin. En af de store fordele ved at handle på eToro er, at der er tale om social trading, så du kan få masser af råd af andre på platformen.

Hvis du er klar til at handle med Litecoin, så kliker du på “Handl.”

Vælg om du vil sælge eller købe.

Køb eller salg af Litecoin på eToro

Fra eToro: Køb eller salg.

Nu kommer du ind på en handelsside, hvor du både kan vælge at købe eller sælge Litecoin. Jeg tager dem en ad gangen, da der er nogle vigtige informationer at forstå, hvis du gerne vil handle med Litecoin.

HVAD ER LITECOIN

Litecoin blev skabt, for at gøre det billigere at overføre penge i forhold til Bitcoin. De ser ikke sig selv som en konkurrent til Bitcoin, da grundlæggeren Charlie Lee har udtalt, at han ser Bitcoin som digitalt guld og Litecoin som digitalt sølv.

Sagt på en anden måde så er der plads til dem begge to og det giver god mening at eje Litecoin, hvis du allerede har købt Bitcoin. 

Så du kan bruge Litecoin til mange af de samme ting, som du kan med Bitcoin. Du kan betale for produkter og serviceydelser, og du kan overføre penge til dine venner.

KOM IGANG MED KRYPTOVALUTA PÅ 5 MIN

 • Tilmeld dig hos eTORO. Klik her.
 • Vælg "Indbetal penge" I Menuen
 • Indbetalt med betalingskort. Min. er 200 USD.
 • Søg øverst efter den kryptovaluta du vil handle med.
 • Klik på Handl.
 • Vælg beløb og klik Åbn handel.
 • Nu har du investeret i en kryptovaluta.

Køb af Litecoin

På ovenstående billede til højre kan du se, at der står “Rigtig handel med kryptovalutaer.” Det betyder, at hvis du køber uden lånefinansiering (der hvor der står X1,) så ejer du Litecoin. Det betyder, at du kan gøre med dem, hvad du har lyst til. Du kan flytte dem via en wallet, som vi kommer tilbage til senere i indlægget.

Du kan bruge dem til at købe produkter med osv. Men mange er slet ikke interesseret i at eje Litecoin, da de spekulerer i, om prisen går op eller ned.

Når du køber Litecoin på eToro, har du mulighed for at vælge et gearet køb. Hvis du vælger at købe Litecoin med X2 muligheden, så betyder det, at du er eksponeret dobbelt så meget, som du reelt set betaler. Hvis du investerede 1.000$, så ville du have Litecoin for 2.000$.

Men bid mærke i at der er tale om en CFD-handel, så du ejer ikke nogen Litecoin, men prisen følger den rigtige kurs.

Salg af Litecoin

Du kan sælge Litecoin, selvom du ikke ejer nogen. Det skyldes, at der er tale om en salgsposition, dvs. at du shorter Litecoin. Sagt på en anden måde så satser du på, at Litecoin falder i pris og du dermed tjener penge.

De har gjort det simpelt ved at kalde det for at sælge Litecoin, fordi det er det, som det føles som om. Alle disse former for salg er baseret på CFD-handler, da du ikke har noget at sælge.

Selv hvis du havde købt Litecoin gennem eToro, så er det vigtigt, at du ikke sælger dem på denne måned. I stedet for skal du ind under din portefølje, som du finder i menuen i venstre side. Her vælger du dine Litecoin og så afslutter du din købsposition.

Stop loss og hjemtag gevinst

Ved alle handler har du mulighed for at sætte automatisk salg til. Du kan sætte eToro til at sælge, når prisen på dine Litecoin giver dig et bestemt tab eller gevinst.

Disse to funktioner er vigtige, hvis du spekulerer i Litecoin. Hvis du har købt dem for at overføre dem til andre osv., så er det knap så vigtigt for dig.

Så let er det at handle med Litecoin på eToro. Uanset om du vil sælge eller købe, så kan du gøre det med få klik.

Bedømmelse
5/5

HVAD ER LITECOIN?

Litecoin på CoinMarketCap

Fra CoinMarketCap

Litecoin er den femstørste kryptovaluta og hele ideen med Litecoin var, at man ville lave en kryptovaluta, hvor man hurtigere kunne overføre penge til andre.

Med Litecoin blev stiftet tog det 2,5 minutter at overføre penge fra en wallet til en anden, mens det med Bitcoin tog 10 minutter. Grundlæggeren Charlie Lee har som allerede nævnt selv kaldt Litecoin for kryptovalutaens sølv. Han ser ikke Bitcoin og Litecoin som konkurrenter.

Litecoin er derfor udelukkende et betalingsmiddel. Mange nye kryptovalutaer er virksomheder, som bruger kryptovaluta til en metode til at finansiere deres virksomhed og bruge Blockchain til at gøre noget mere sikkert. Det er og har aldrig været Litecoins formål.

Den benyttes til at overføre til andre, betale for produkter, serviceydelser osv. Litecoin er ofte hurtigere og billigere til overførsel end Bitcoin, og derfor kan det være en god idé at investere i Litecoin, hvis du gerne vil i gang med at handle på mindre kryptovaluta-børser. Her vil du typisk både kunne overføre Litecoin og Bitcoin.

Bitcoin
Bitcoin cash
EOS
Etherium
Litecoin
XRP

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

SÅDAN PÅVIRKES PRISEN PÅ LITECOIN

 
Kursen på Litecoin

Fra Litecoin: Kursen fra aug. 2018 til aug. 2019.

Som med alle andre aktiver, valutaer, aktier osv., så bliver Litecoin påvirket af udbud og efterspørgsel.

Der kommer kun 84 millioner Litecoins gennem mining, som du kan læse mere om her.

Som sagt minder Litecoin og Bitcoin ret meget om hinanden, så sammenligningen mellem guld og sølv er ret passende. Det er lidt underordnet for dig, om du betaler med Bitcoin eller Litecoin, så i sidste ende påvirker det mest kursen, hvor mange der begynder at bruge Litecoin i forhold til Bitcoin.

Hvis du ønsker at spekulere i prisudviklingen for Litecoin, så virker det til, at kursen meget følger samme bevægelsesmønster som Bitcoin. Dvs. når det generelle kryptovalutamarked stiger, så stiger prisen også på Litecoin. Det giver mening, da Litecoin primært giver mening, hvis man mener, at der er en fremfor for kryptovalutaer til betaling, overførsel osv. Det tror jeg helt sikkert, at der er.

De fleste der elsker at investere i guld, plejer også at investere i sølv. Det samme gør sig gældende med Litecoin. Hvis du allerede ejer Bitcoin, giver det god mening at sprede sin risiko og også købe Litecoin.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Kontrolpanelet fås på dansk
Bedømmelse
5/5
Litecoin statistik

 

HVORDAN KAN JEG BRUGE LITECOIN?

Du kan bruge dem til at handle med og så har du selvfølgelig også mulighed for at spekulere i dem. For kursen på Litecoin svinger meget og hvis Litecoin bliver en af de kryptovalutaer, som er der i fremtiden, så bliver de mange penge af.

Du skal tænke på, at det er en meget lille del af verdensbefolkning, som investerer i Litecoin. Når vi får en endnu mere globaliseret verden, end vi allerede har, så er der slet ingen grænser for, hvor meget kryptovalutaer kommer til at vokse. Her tyder meget på, at Litecoin vil være en af dem, da den ligesom Bitcoin allerede har overlevet flere kriser.

Du kan også bruge Litecoin til at investere i nye virksomheder og andre kryptovaluta-projekter. Det er en kæmpe fordel, da man i fremtiden kan oprette en global virksomhed fra dag 1. I stedet for at man skal på børsen eller finde penge hos en række investorer, giver kryptovaluta en mulighed for at crowdsource det.

Når du kan handle med en ny kryptovaluta, vil det ofte ske på en mindre kryptovaluta-børs, og de tager stort set altid mod Litecoin. Så Litecoin er fin at eje som adgang til kryptovaluta-verden.

For at overføre penge skal du bruge en wallet, som bedst kan forklares som en elektronisk pengepung. Du kan bruge den fra eToro wallet, eller også kan du benytte en wallet fra Litecoin.org.

Hvis du vil benytte Litecoin, skal du bare starte med at gå til deres hjemmeside, hvor du kan hente din wallet til Windows, Mac og Linux. Til din mobil virker det kun, hvis du har en Android. Hvis du har en iPhone så benyt eToros wallet i stedet for.

Du kan sende Litecoin med din wallet

Fra Litecoin.orgs wallet.

Som du kan se, så ser det ikke særlig brugervenligt ud, når du vælger den wallet fra Litecoin.org. Men den fungerer ganske fint. Hvis du vil sende LTC, så vælger du bare send og skriver adressen.

Hvis du skal modtage, har du mulighed for at vælge “Receive” i stedet for. eToro er lidt mere brugervenligt og den fungerer ret godt til mobil. Jeg har en iPhone, så måske er Litecoins wallet også god. Du kan altid hente den på deres hjemmeside.

Sådan ser eToros wallet ud til Litecoin

Hvis du gerne vil have en flottere brugeroplevelse, så skal du vælge eToro Wallet til kryptovalutaer. Du kan hente den her til iPhone og her til Android.

Hvis du mest skal bruge Litecoin til spekulation, er det ikke ligeså vigtigt at overføre dem over til en wallet. Dog er det gode ved at have dem på en  wallet, at de er sikret, hvis der sker noget med den børs, hvor du har pengene på.

Hvis du skal bruge Litecoin til at investere i andre kryptovalutaer, så kan vi sagtens anbefale den wallet, som Litecoin selv har skabt.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Etoro kan kontrolleres med dansk sprog
Bedømmelse
5/5

BITCOIN VS LITECOIN – HVAD SKAL JEG INVESTERE I?

Se Litecoin i forhold til Bitcoin

Fra CoinGecko: Kursen på Litecoin i amerikanske dollars og Bitcoin.

Hvis du spørger grundlæggeren af Litecoin, Charlie Lee, så skal du investere i dem begge to. For hvorfor vælge mellem digitalt guld eller digitalt sølv, når du kan vælge begge dele.

Det kan han have en god pointe i. Så når vi snakker om investeringer, så vil jeg vælge at sprede min risiko i flere kryptovalutaer og det er umuligt at sige, om det i fremtiden er Litecoin eller Bitcoin, som vi kommer til at benytte.

Mange vil nok sige, at det bliver Bitcoin, men man kan sagtens forestille sig, at det bliver både Bitcoin og Litecoin, så der er ikke den store årsag til at vælge den ene fremfor den anden.

Så hvis du vil være sikker, vil jeg investere i dem begge to, for så har du sikret dig til fremtiden. For jeg tror, at Litecoin kommer til at vokse endnu mere, fordi vi slet ikke har set potentiellet bag kryptovalutaer endnu. Hvis vi forestiller os, at de erstatter de
fiat valutaer, som vi har i dag, så kommer de til at blive store.

Især da verden bliver mere globaliseret har det vist sig at være uhensigtsmæssigt med forskellige valutaer, fordi det er dyrt at overføre fra et land til et andet. Med Litecoin koster det nærmest ingenting at overføre penge og det tager kun et par minutter, før du har dine penge. Hvorimod at det med banker kan tage alt mellem 1-5 bankdage. Især på internationale bankoverførsler tager det lang tid, og her er Litecoin langt smartere.

Pt. har kryptovalutaer ikke været stabile nok og de vil fortsat svinge meget i kurs, da vi stadigvæk kommer til at se mange bevæge sig ind i Litecoin og dermed får prisen til at gå op. Hvis du regner med, at det sker, bør du investere i Litecoin og Bitcoin.

Du har plads til både digitalt guld og digitalt sølv i din kryptovaluta-portefølje.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Her forklarer Charlie Lee, hvorfor Litecoin er det digitale svar på sølv.


DISCLAIMER

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

Mads Nielsen

På siden skriver jeg artikler om kryptovaluta og teknologien omkring. Du vil finde alt fra analyser til guides samt tips til spændende investeringsmuligheder. Kort sagt jeg har samlet alt min viden på denne side.

God læselyst
Mads Nielsen

Skriv en kommentar