IOTA Investerings Guide

Da dette indlæg blev skrevet, var IOTA den 15. største kryptovaluta. Den er dog en af de kryptovalutaer med størst potentielle, da de har gang i et meget ambitiøst projekt, da de er en kryptovaluta, som ikke er baseret på blockchain. I stedet er deres kryptovaluta baseret på et verifikationssystem system, som de kalder for The Tangle.

Deres navn er en forkortelse for Internet of Things Application, og det er netop med fokus på internet of things, at visionen med The Tangle skal føres ud i livet. Vi vender tilbage til, hvad det betyder.

Grunden til at der ikke er længere er tale om fremtiden, når vi snakker om en fremtid tilknyttet til internettet, så er det, fordi det er nærmest alt, som i dag bliver tilknyttet til internettet.

Her er hele grundideen bag IOTA, at de mange nye applikationer, som knytter sig op til internettet, skal kunne stole på hinanden. Det kan både være gennem personlig data og penge. De kalder dette for maskine til maskine økonomien. IOTA sørger for, at alle disse applikationer hurtigt kan validerer hinanden.

Vi kommer tilbage til det lidt senere, men lad os kigge nærmere på, hvordan du kan investere i IOTA. For hvis de bliver det bagvedliggende system bag samtlige applikationer på internettet, så er det nok ikke en dag idé at tilføje dem til din kryptovaluta-portefølje.

80,6% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Sådan køber / sælger du IOTA

IOTA’s kryptovaluta hedder MIOTA. Men på de fleste handelsplatforme kan du finde den ved at skrive IOTA. I dag finder du IOTA på de fleste handelsplatforme, så det er nemt og hurtigt at investere i den.

Der er næppe nogle, som ikke tror på, at internet of things er fremtiden. Men om det er IOTA, som kommer til at være systemet, som de alle bruger er svært at sige. Som det ser ud lige nu, er IOTA en god investering i fremtiden.

Vi ved allerede, at internet of things er fremtiden, og måske er IOTA løsningen på en verden, hvor alt er digitalt. Det gør dem i hvert fald til en god investering og en spændende tilføjelse til ens portefølje.

I dag kan du købe IOTA på samme handelsplatforme, hvor du også investerer i aktier og andre instrumenter. På den måde får du hurtigt et overblik over din samlede portefølje, hvis du vælger at købe det hele samlet.

Vi har udvalgt 3 platforme for at gøre det lettere for dig.

  1. Plus500
    Hos Plus500 kan du handle IOTA gennem en CFD kontrakt. CFD’er er komplekse instrumenter og der er stor risiko for at tabe penge hurtigt på grund af gearing. 80,6% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er virker, og om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.
  2. eToro
  3. Binance

Lad os se nærmere på hvordan du investerer i IOTA på disse platforme.

Sådan handler du IOTA på Plus500

På Plus500 fungerer investeringer i IOTA som CFD. Deres handelsplatform er utrolig overskuelig og hurtig at komme i gang med. Du kan investere i IOTA på 5 minutter.

En af de helt store fordele er, at alt står i den valuta, som du har valgt som land. Dvs. at du får alle priser i danske kroner. Når du handler et instrument, som ikke er i danske kroner, så omregner de prisen for dig, så du let kan sammenligne forskellige instrumenter.

For at følge guiden skal du starte med at oprette en konto hos Plus500. Du gør du ved at klikke på knappen herunder.

80,6% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Om du lige har oprettet en konto hos Plus500, eller du allerede havde en, så er det første du ser dit kontrolpanel. Her kan du se kursen på en række forskellige instrumenter ved køb og salg.

Hvis du ikke har penge på din konto, skal du starte med at gøre det, inden du går videre. Du skal bare klikke på punktet “Menu” og herefter vælger du “Indbetaling.” Her skal du udfylde dine informationer, hvis du ikke allerede har gjort det. Du skal også svare på nogle spørgsmål, som er med til at afgøre, hvor meget gearing du må foretage.

Du har mulighed for at foretage en indbetaling med PayPal og betalingskort, hvor min. er 1.000 kr., med et maks på 300.000 kr. Når du benytter disse to metoder, kan du købe IOTA med det samme. Alternativ kan du overføre penge via din bank. Her er min. indskud 2.500 kr. med et maks på 470.000 kr.

Nu er du klar til at investere i IOTA. Du starter med at søge efter dem øverst i søgefeltet, da det er den letteste måde at finde et instrument på, når du allerede ved, hvad du gerne vil handle.

Find søgefeltet oppe i toppen og skriv IOTA.

Nu søger du efter IOTA på Plus500.

Som du kan se på billedet, så er søgefeltet ved siden af Plus500 logoet. Når du søger efter IOTA, så får du samme liste, som vi har på billedet. Nu klikker du på IOTA for at handle CFD på IOTA.

Her kan du vælge at klikke på “Køb” eller “Sælg.”

Her kan du købe eller sælge IOTA.

Du får næsten IOTA til markedspris, fordi du kun betaler et lille spread til Plus500, når du handler CFD. Det gør sig gældende, uanset om du sælger eller køber.

Når du handler hos dem, har du mulighed for at sætte en salgspris med det samme. Dette er en god idé for daytradere og aktive investorer, fordi du kan sætte en pris, hvor du sælger med et lille tab, og du kan sætte en pris, hvor du sælger til overskud. Det er en utrolig brugervenlig platform.

Du har også mulighed for at købe eller sælge til en anden pris end deres markedspris.

Læg en salgs- eller købsordre på IOTA.

Sådan lægger du en købs- eller salgsordre på IOTA

På billedet kan du se, at hvis du vælger “Avanceret” under både “Køb” og “Sælg” knappen, kan du nu vælge en anden kurs. Denne kurs er den pris, som du gerne vil købe eller sælge til.

Det er en af de mest brugervenlige handelsplatforme, når det kommer til at handle IOTA.

Sådan handler du IOTA på andre platforme

Sådan handler du på eToro

Sådan ser det ud, når du logger ind hos eToro.

For at benytte denne guide kræver det, at du allerede har en eToro konto. Når du logger ind på din eToro konto, kan du se din overvågningsliste. På vores har vi lavet en krypto overvågningsliste.

Det tager 5-7 minutter at oprette sin konto, til du handler med IOTA. Det er en super brugervenlig platform, som alle kan finde ud af. Du skal være OBS på, at alt står i amerikanske dollars på denne platform, så det kan virke en smule forvirrende, da du nok får din løn i danske kroner. Det gør også, at når du indtaler dine penge på hos dem, så gør du det i amerikanske dollars. Deres min. er 200 dollars, hvis du benytter PayPal eller betalingskort. Du kan også overføre penge via en bankoverførsel, her er min. en smule højere.

Du skal starte med at søge efter IOTA øverst i deres søgefelt.

Herefter klikker du på IOTA, og nu kommer du ind på en side, hvor du kan læse mere om denne kryptovaluta. Du klikker nu på knappen “Handl,” som  du finder ude i højre side.

Nu vælger du, hvor mange dollars du vil købe IOTA for.

Når du har valgt, hvor mange penge du gerne vil købe IOTA for, så klikker du på “Åbn Handel.” Hvis du køber for de penge, som du har, så køber du det underliggende aktiv. Det betyder, at du ejer IOTA. Pt. kan man vist kun sende Bitcoin, Ripple og Ethereum væk fra sin eToro konto, så reelt set gør det ikke den store forskel.

Du kan også vælge en lånefinansieret aftale. Hos dem kan du foretage en x2 gearing. Hvis du gør det, så køber du IOTA via en CFD.

Samtidig har du også mulighed for at købe IOTA i antal enheder i stedet for, hvis du har et bestemt antal, du gerne vil købe. For de flestes vedkommende giver det mest mening at købe det udfra antal dollars.

På samme måde som ved andre handelsplatforme, kan du selvfølgelig også lægge en købsordre i stedet for. Hvis prisen falder, vil du så købe dine IOTA. Du kan få en notifikation på din mobil, når handlen går igennem.

Sådan handler du på Binance

Sådan ser det ud, når du kommer ind på Binances børs.

Hos Binance kan du kun handle med kryptovalutaer. Herunder IOTA. Det gør også, at mange nybegyndere har svært ved at finde rundt på denne kryptovalutaplatform.

Her vil du altid lægge en ordre. Rent teknisk gør du det også på de andre handelsplatforme, men det føles bare ikke sådan, da de har valgt en brugervenlig platform. Hos Binance lægger du din ordre på IOTA, og hvis en matcher den, har I en handel. På store kryptovalutaer vil dette ske automatisk, hvis købspris og salgspris er næsten identisk. På mindre kryptovalutaer kan der gå noget tid, før ens pris bliver matchet, fordi der er mindre handel med dem.

Det er altid en god idé at sammenligne kursen på IOTA med markedsprisen på vores side. Du finder kursen på IOTA øverst og under afsnittet “Hvordan påvirkes kursen på IOTA.” På den måde kan du altid se, om du får den bedst mulige pris.

Du kan investere i IOTA på Binance med USD, Bitcoin og BNB (Binance Coin). Hvis du bliver mere aktiv på en kryptobørs, som Binance, kan det være en god idé at købe Bitcoins, da de giver dig adgang til at handle med alle de forskellige kryptovalutaer.

I dit Binance kontrolpanel, som du kan se øverst på billedet, kan du søge efter IOTA ude i højre side af din skærm. Nu kan du vælge, hvad du gerne vil handle IOTA med. Herefter lægger du en købsordre. Husk som sagt at sammenlign prisen på Binance med markedsprisen, som du finder i dette indlæg.

Hvis du er nybegynder, eller bare gerne vil handle IOTA med det samme, kan du i stedet overveje Plus500. Alle tre handelsplatforme er gode valg, hvis du vil investere i IOTA.

Hvad er IOTA?

Du kan se på billedet, hvorfor IOTA er anderledes.

Billedet er fra IOTA’s hjemmeside. Her ser du grunden til, at de ikke benytter Blockchain.

Som vi allerede nævnte i starten, så er IOTA ikke ligesom andre kryptovalutaer. Det kan du se grunden til på øverste billede. Til venstre ser du, hvordan Blockchain fungerer. Det er et smart simpelt system, som sikrer, at der ikke sker nogle dobbelt transaktioner.

I højre side ser du, hvordan The Tangle fungerer, og dermed hvordan IOTA fungerer. De har valgt at bygge det sådan op, fordi de ikke mener, at man kan bruge Blockchain til en økonomi, hvor en masse applikationer hele tiden skal validere data. Hvis sådan et system skulle fungere på Blockchain, så vil det gå langsommere, når mange benytter systemet. Med IOTA fungerer det modsat. Desto flere applikationer som er med i The Tangle, desto hurtigere går det. Fordi de mange applikationer kan sige god for hinanden, betyder det også, at der ikke er nogle mining indblandet. Det betyder, at det er gratis at benytte IOTA. Der er en god lang forklaring på IOTA lige her.

De mange applikationer kan være med til at sige god for hinanden. Kritikken af IOTA går på, at mange påpeger, at det er svært at bygge et nyt system, og der er en risiko for, at de kommer ud for alvorlige sikkerhedsproblemer. Det er selvfølgelig ikke en kritik, som IOTA er uenige i.

Når der begynder at være flere automatiske transaktioner mellem fra applikation til applikation, får vi svaret på, om The Tangle er fremtiden. I hvert fald hvis flere vælger at benytte deres platform.

Vi anbefaler, at du ser nedenstående video, inden du investerer i IOTA, da den giver en god forståelse for, hvad det er, at de gerne vil.

80,6% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Sådan påvirkes prisen på IOTA

Alle instrumenter og aktiver påvirkes af udbud og efterspørgsel. Det er derfor, at kryptovalutaer som prøver at binde sig fast til en bestemt pris ofte ender i store problemer.

Efterspørgsel efter IOTA bliver her påvirker af, om man tror på, at IOTA kommer til at være fremtiden inden for internet of things. Vi kan allerede nu se, at internet of things sker og allerede er sket. Men med flere applikationer på internettet kommer det til at give mening, hvis de begynder at arbejde mere sammen. Når det sker, skal der være et system, der binder dem sammen.

Her hviler meget på The Tangle, som her er beskrevet som en Orienteret acyklisk graf. Det er den, som nogle mener er fremtiden, mens andre er skeptiske overfor, at de ikke kommer til at løbe ind i startproblemer. Det er nogle af de ting, som investorer holder øje med, og det kommer til at påvirke efterspørgslen.

Hvordan kan jeg bruge IOTA?

For almindelige privatpersoner er det begrænset, hvad de kan bruge IOTA til. For IOTA har en wallet, men den er ikke særlig brugervenlig, da det aldrig har været IOTA Foundation plan at lave en kryptovaluta, som du bruger til at købe mælk i Brugsen.

Det spændende med IOTA er, hvad den kommer til at blive brugt til. Så vi kan få en fremtid, hvor du ikke benytter IOTA til betaling, men du bruger dem alligevel hele tiden, uden at du ved det.

Hvis du investerer i IOTA, så skal du gøre det, fordi du tror på teknologien bag dem, og at de dermed kommer til at være fremtiden for alle applikationer, når det kommer til internet og things.

Bitcoin vs IOTA – Hvad skal jeg investere i?

Som med alle vores andre kryptovalutaer så prøver vi altid at sammenligne dem overfor Bitcoin. Det gør vi, fordi når Bitcoin-kursen stiger, så følger alle de andre kryptovalutaer med. Der er ingen garanti for, at det bliver ved med at være sådan i fremtiden, så det er værd hele tiden at overveje sine investeringsmuligheder.

Når det kommer til kryptovaluta, så kan der sagtens være plads til både Bitcoin og IOTA i fremtiden, for de dækker ikke samme behov. Bitcoin er stadigvæk mest af alt en kryptovaluta, som man kan bruge til at overføre penge til andre eller betale for ting. IOTA er en ny måde at gøre noget på, og det er grunden til, at de ikke satser på Blockchain men på deres eget system The Tangle.

Ifølge dem skyldes det, at hvis verden skal fungere med mere data, som skal arbejde sammen, så er der brug for et system, som gør netop det. Dette system skal være hurtigt, så alle transaktioner foregår hurtigt. I nedenstående video kan du se, hvorfor det er vigtigt. Forestil dig at du kører op til Storebæltsbroen og skal betale automatisk via en sensor. Ligesom du kender det nu fra din brobizz, men hvor hele systemet er automatisk tilknyttet dine penge. Her nytter det ikke, hvis der går lang tid, og her har Blockchain vist sig, at der i nogle perioder kan være ventetider på flere timer. Med en brobizz skal den virke med det samme, så vi snakker sekunder. Men se de to videoer som vi har delt i dette indlæg, for de forklarer det bedre.

IOTA virker som en god investeringsmulighed, for hvis de bliver fremtidens måde at håndtere alt den data, som vi hele tiden deler, så er det klart, at efterspørgslen på deres kryptovaluta kommer til at stige.

Så vi vil sige, at det er en god idé at have både Bitcoin og IOTA som en del af sin portefølje. Begge kan komme til at spille en kæmpe rolle i fremtiden.

80,6% af detailinvestorkonti taber penge, når der handles CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje om du har råd til at tage en høj risiko for at tabe dine penge.

Her viser IOTA Foundation en ny video om, hvad de arbejder på lige nu.