I tider med voldsom aktieuro

Når bølgerne går højest på aktiemarkederne, og pensionskasserne taber penge, mange penge. Hvad skal bekymrede kunder så gøre? De ser deres afkast for hundredtusindvis af kroner forsvinde fra deres pensionsopsparing.

Er man en af dem, der har valgt at køre med en høj risiko med mange aktier i porteføljen, kan man over en kort periode have sat flere års afkast over styr. Her gælder det om at holde hovedet koldt, og lade følelserne løbe af med én. Lånetjenesten Scandilån.com ser brugere, der kommer for at hente kapital til investeringer i perioder med store udsving.

Hvad er alternativerne?

Kryptovalutaer og blockchain teknologien mødes ofte med spørgsmålet, om det er ren spekulation eller en reel investering. Det er egentligt ikke så afgørende, om man udelukkende ser på muligheden for at skabe afkast på sine investeringer.

Når risikoprofilen bliver høj, så tillader de etablerede og mere gammeldags investeringsmæglere gerne at omtale investeringer mere som spekulationer.

Nye teknologier og muligheder gør det muligt at tjene penge på sine investeringer, selv når markederne falder og taber terræn. Kryptovalutaer kan handles på flere måder, og man kan også handle dem imod markedet, dvs. at man kan vinde på et faldende marked.

Investeringsportefølje

Har du overvejet om din investeringsportefølje også skal have en mindre del, der gør det muligt at kunne lave gevinster, når markederne er sure og faldende?

Ofte møder man som investor spørgsmålene:

  • Hvad er formålet med din investering?
  • Hvor lang er din tidshorisonten?
  • Hvor stor en risiko er du villig til at løbe?

Man har som investorer vidt forskellige indgange til ”hvorfor”. Nogle har en tilgang der bygger på værdier og etik, og vælger at investere i eksempelvis grønne obligationer. Andre skal tjene penge på den korte bane, og må derfor løbe større risiko i deres portefølje og tilgang.

Det hele hænger derfor sammen, og det ene spørgsmål kan ikke stå alene fremfor det andet.


Garantier

Hvis der er noget man ikke kan give inden for investering, så er det garantier. Derfor er det op til den enkelte, at tage ansvar for sin egen portefølje. Det gælder i høj grad om at lægge den rigtige strategi og udføre den til punkt og prikke.

Kryptovaluta, CFD handel og andre værktøjer med høj risiko er ikke for alle, langt fra. Dog, er det en mulighed for de, der gerne vil have andre alternativer til en bredere portefølje. Her finder man muligheder, som ikke udbydes andre steder, og en vinkel kunne være at afdække andre investeringer, når der er voldsom uro på aktiemarkedet.

Mads Nielsen

På siden skriver jeg artikler om kryptovaluta og teknologien omkring. Du vil finde alt fra analyser til guides samt tips til spændende investeringsmuligheder. Kort sagt jeg har samlet alt min viden på denne side.

God læselyst
Mads Nielsen