1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Guide: Sådan opsætter du Exodus på Windows, Mac eller Linux

En bitcoin wallet er så at sige en digital pengepung. I denne pung kan du opbevare bitcoins og andre kryptovalutaer, lidt ligesom du kan opbevare danske kroner, euro eller en helt tredje valuta i din pung. Fordelen ved at digital pengepung er, at du kan modtage bitcoins (penge) selvom du ikke er online. Det kan sammenlignes med din mailboks, her kan du sagtens modtage e-mail og hente dem et par dage efter, hvis du ikke har været forbundet til internettet i mellemtiden. Det er præcis det samme inden for kryptovaluta. Den underliggende teknologi kaldes Blockchain og sørger for at dine bitcoins bliver sendt sikkert.

Vær opmærksom på svagheden ved Exodus og enhver anden online wallet. Problematikken er, at udviklerne bag disse wallets har adgang til dine private nøgler og kan til enhver tid misbruge denne tillid og tage dine bitcoins. Coinbox.dk anbefaler kun at benytte en online wallet såsom Exodus til at komme i gang med bitcoins og kun opbevare mindre beløb. Ved en tidshorisont på længere end nogle uger, vil vi altid anbefale en hardware wallet såsom Ledger Nano S . Vi har lavet en guide til opsætning af denne og skriver mere om fordelen ved en hardware wallet.

I denne guide vil vi gennemgå opsætningen af Exodus, der er den mest benyttede wallet på Windows, Linux eller Mac. Det er der en simpel grund til. Programmet er flot designet og yderst intuitivt. Vi vil vove at påstå, at alle og enhver kan oprette sig uden denne guide. Vi har dog alligevel lavet denne guide for en sikkerheds skyld og anbefaler ligeså du læser den i gennem, så din Exodus wallet bliver opsat på den helt korrekte måde. Du vil også kunne læse nogle tips undervejs, som vi selv benytter os af og anbefaler til andre. I dette tilfælde gennemgår vi installationen på en Mac. Du skal ikke være bekymret for den “ikke virker”, hvis du benytter Windows eller Linux – for det gør den 🙂

Trin 1 – Hent Exodus fra deres egen side

Først og fremmest skal du downloade Exodus fra udviklernes egen side. Siden kan tilgås her. Det er vigtigt at dobbelttjekke man er på den korrekte side. Vi hører flere historier om personer, der mister sine bitcoins eller anden kryptovaluta, fordi de er kommet til at gå ind på en forkert side og downloade ondsindet software, som ligner Exodus på en prik – nogle har desværre ikke rent mel i posen. Det faktiske software kan findes på Exodus.io. Tryk herefter på Download øverst til højre.

hent exodus

Husk at vælge det operativsystem du bruger. I vores tilfælde installerer vi Exodus på en Mac og trykker derfor på “Mac”.

Trin 2 – Installer Exodus på din computer

Der er ingen forskel på at installere Exodus i forhold til et hvilket som helst andet program. Du skal blot installere det på den præcis samme måde som du altid gør.

installer exodus

I vores tilfælde skal vi trække programmet over i “Applications”-mappen, det er fremgangsmåden på Mac.

Trin 3 – Opsæt Exodus wallet

Når Exodus er blevet installeret på din device, skal du åbne programmet. Du vil blive mødt af nedenstående billede, der er en oversigt over hvilke coins du opbevare i din wallet. Det er en selvfølge, at disse vil have en værdi på 0, da vi er ved at oprette en wallet.

opret exodus wallet

For at få Exodus til at fungere som en digital pengepung, skal du overføre en hvilken som helst kryptovaluta. Vi tager udgangspunkt i bitcoins. For at overføre bitcoins til Exodus, skal du trykke på “Wallet” ude i venstre side og derefter på bitcoin. Den vil som udgangspunkt stå på bitcoin, men det er vigtigt du dobbelttjekker dette, da du vil miste dine bitcoins, hvis du sender disse til en wallet, der fx kun kan opbevare Ethereum.

send bitcoins til din adresse

For at sende bitcoins til din nye Exodus wallet, skal du trykke på “Recieve” i ovenstående vindue. Nedenstående billede præsenterer din unikke bitcoin adresse og en dertilhørende QR-kode, som nemt kan bruges, hvis afsenderen står ved siden af dig. Det er denne adresse du skal bruge, når du køber bitcoins på Coinbox.dk. Hvis du endnu ikke har nogle bitcoins, kan du med det samme hoppe ind på app.coinbox.dk for at købe nogle og kopiere din unikke adresse ind i betillingsflowet.

bitcoin adresse

Husk det kan tage alt fra nogle få minutter til timer før dine bitcoins vil være synlige på din adresse. Du skal yderligere vide, at din adresse kan ændre sig efter du har brugt den. Dette skal du ikke være bekymret for. Det er kun for at beskytte din egen sikkerhed, så du har flere forskellige adresser. De gamle adresser er stadig “dine” og er stadig aktive. Det vil sige du sagtens kan modtage bitcoins på dine gamle adresser.

Når en bitcoin transaktion er blevet lavet til din adresse, vil det optræde som nedenstående billede. Du får en fin oversigt over dine transaktioner. I dette tilfælde har vi sendt hvad der svarer til XX kroner. Exodus viser beløbende i dollars.

Trin 4 – Backup af Exodus