En af de nyeste og mest spændende handelsplatforme, når det kommer til handel med kryptovalutaer er eToros nye store satsning eToroX.

eToroX skriver på deres hjemmeside, at de er en børs for digitale aktiver. I øjeblikket betyder det, at du kan handle med 6 kryptovalutaer, stablecoins baseret på valutaer plus guld og sølv.

Det er vigtigt, at de kalder sig for en børs for digitale aktiver fremfor en kryptovalutabørs, fordi det giver dem mulighed for at inkludere alle former for aktiver i det, som eToroX kalder for tokenization af aktiver. Det er i hvert fald det, som er visionen med det hele og det kommer vi også ind på i anmeldelsen.

eToroX er en reguleret handelsplatform, og den kommer helt sikkert til at spille en rolle i, at kryptovalutaer kan blive endnu mere udbredt. Allerede fra de åbnede handelsplatformen har de allerede udvidet med flere stablecoins baseret på valutaer.

Vi kommer hele vejen rundt om eToroX. Alt fra fordele og ulemper til hvordan du opretter dig. For at få mest muligt ud af anmeldelsen vil jeg anbefale dig, at du starter med at oprette en konto. Læs anmeldelsen herunder.

Hvordan kommer jeg i gang på eToroX?

Denne anmeldelse giver mest mening, hvis du opretter en konto på eToroX. På den måde kan du fylde med i alt, hvad jeg skriver om. Hvis der er noget, som jeg ikke forklarer godt nok, har du mulighed for at skrive en kommentar, men det kan godt være, at nogle ting bliver indforstået, hvis du prøver at læse anmeldelsen uden en konto. Det skyldes, at det er svært at tage billeder og skrive om alt, du kan finde på eToroX, og det er grunden til, at jeg foretrækker, at læsere opretter en konto.

Det er simpelt og hurtigt at oprette en konto hos eToroX, da det ikke tager mere end 5 minutter. Her får du en komplet gennemgang, selvom jeg godt ved, at mange af punkterne giver sig selv. På den måde kan alle være med og hvis du har styr på, hvad du skal gøre, så klikker du bare på linket i punkt 1 og udfylder det hele selv.

OBS: Hvis du allerede har en aktiv eToro handelskonto, kan du benytte den til at logge ind på eToroX. Hvis det er tilfældet, vælger du log in. På deres login side kan du vælge “Login with eToro” i højre side af skærmen.

1. Gå til eToroXs hjemmeside, klik her.

Både wallet og børs udbydes af eToro X Ltd (eToro X), som er et aktieselskab registreret i Gibraltar med følgende virksomhedsID: 116348. Deres officielle adresse er 57/63 Line Wall Road, Gibraltar. eToro X er en reguleret DLT udbyder med licens fra Gibraltar Financial Services Commission under “the Investments and Financial Fiduciary Services Act” med licens nr. FSC1333B.

2. Klik på “Join the Exchange.”

Fra eToroX forside

På deres forside står der øverst “Join The Exchange.” Du kan også downloade deres wallet her, hvis du allerede har købt kryptovalutaer. Men vi kommer tilbage til, hvordan det fungerer.

3. Udfyld e-mail, adgangskode og land

Nu skal du blot udfylde din e-mail, adgangskode og dit land. I venstre side kan du se lidt om, hvad det er, at eToroX kan tilbyde. Men det er altsammen noget, som vi kommer tilbage til.

Når du har udfyldt disse tre punkter, klikker du på “Create Account”.

4. Bekræft din e-mail og log ind

Godkendt din e-mail.

Når du klikker på “Confirm Now,” bliver du sendt videre til over til deres hjemmeside. Nu kan du logge ind og du har hermed en konto. Men for at begynde at bruge den, skal du bekræfte din identitet.

5. Bekræft dine informationer

Med det samme du logger ind, vil eToroX øverst skrive, at du skal gøre din profil færdig. Du har ikke adgang til at overføre penge til din eToroX konto, hvis du ikke gør dette.

Det er informationer som dit mobilnr., udfyldelse af dine personlige informationer, uploade dokumenter som bekræfter dette og slutte af med at udfylde et spørgeskema.

Det er rimelig standard, fordi eToroX er reguleret og de skal sikre sig, at du ikke benytter kryptovaluta til at hvidvaske penge. Når du har udfyldt alle informationer, burde der gå ca. to forretningsdage, inden du får svar på din ansøgning. Hvis du har udfyldt alt korrekt, burde du herefter have en konto.

Du behøver ikke vente på denne godkendelse for at læse resten af indlægget, da vi sagtens kan kigge nærmere på, hvad det er, at du kan med din eToroX konto.

Både wallet og børs udbydes af eToro X Ltd (eToro X), som er et aktieselskab registreret i Gibraltar med følgende virksomhedsID: 116348. Deres officielle adresse er 57/63 Line Wall Road, Gibraltar. eToro X er en reguleret DLT udbyder med licens fra Gibraltar Financial Services Commission under “the Investments and Financial Fiduciary Services Act” med licens nr. FSC1333B.

HVILKE KRYPTOVALUTAER KAN JEG INVESTERE I?

De er startet ud med at have Bitcoin, Ethereum, Ripple, Stellar, Bitcoin Cash og Litecoin.

For at købe disse skal du lægge en købsordre eller købe af en, som har oprettet en salgsordre. Vi kommer tilbage til, hvordan det rent faktisk fungerer, hvis du aldrig har været på en kryptovalutabørs.

For at købe eller sælge disse kryptovalutaer, kan du vælge at gøre det i mere end 71 digitale krydsaktiver. Det betyder, at hvis du vil sælge dine Bitcoin, så kan du gøre det i 12 forskellige digitale aktiver. Du kan sælge dem i alle kryptovalutaer, som er måden at kryptovalutabørser normalt griber det an.

Men du kan også sælge dine Bitcoin for en af de mange stablecoins, som følger kursen på en valuta. Dvs. canadiske dollars, schweiziske franc, amerikanske dollars, euro, australske dollars, britiske pund, japanske yen og new zealandske dollars.

På store kryptovalutabørser har du kun mulighed for at sælge kryptovaluta til dollars, og på de mindre kryptovalutaer har du ofte ikke denne mulighed, da de kun opererer med kryptovalutaer.

Vi kommer til at gennemgå nærmere, hvad det er, som gør eToroX unik og spændende.

Hvad er forskellen på eToro og eToroX

Du får ikke den samme brugervenlighed, som du kender fra eToro, fordi der er tale om en børs (exhange). Dvs. at for at du kan købe Bitcoin, skal du lægge en ordre eller købe den af en anden, som har lagt en salgsordre. Det er klart, at prisen på eToro også følger markedet, og dermed i sidste ende følger de også udbud og efterspørgsel. Men det er ikke noget, du lægger mærke til, når du benytter eToros platform.

For at benytte eToroX skal du i øjeblikket have kryptovalutaer og dem kan du købe via eToro, hvor du kan overføre dollars til din konto. Det kan du ikke i øjeblikket på eToroX, da der er tale om en børs for digitale aktiver. Derfor kan du overføre kryptovalutaer til platformen, da de er digitale. Når vi snakker om råvarer og fiat valutaer, så er de ikke digitale. For at gøre dem digitale har eToroX lavet dem til stablecoins, så du kan sælge dine kryptovalutaer i fiat valuta som USD eller euro.

På eToro foregår alt handel i amerikanske dollars og det gør det ikke på eToroX. Her foregår handel i den valuta, som du ønsker. Så det kan være, at du handler kryptovalutaer med en anden kryptovalutaer. F.eks. hvis du køber Litecoin for dine Bitcoin.

Der hvor eToroX allerede adskiller sig i forhold til andre kryptovaluta-børser er alle de fiat valutaer, som de tilbyder, at du kan handle kryptovalutaer med. Du kan endda også handle i guld eller sølv. I første omgang kan du kun handle de to råvarer overfor dollars.

Sådan fungerer deres interface

De har stadigvæk holdt det rimeligt simpelt. I hvert fald hvis du allerede har erfaringer med kryptovalutabørser. For eToro brugere skal du lige lære, hvordan det fungerer med en ordrebog (order book.) Order book gør det muligt for køber og sælger at matche hinanden. På den måde er alle handler et match mellem to parter.

eToroX interface
Fra eToroX: Sådan ser det ud, når du første gang logger ind.

Jeg vil her gennemgå alle de punkter, som du ser i venstre side, så du kan se, hvad du kan bruge eToroX til. Du kan slå alle disse funktioner til og fra, så du kan skabe dit eget interface. Hvis du vil ændre det, skal du bare klikke på “Unlock,” så har du mulighed for at opsætte det på den måde, som du har lyst til. Dog vil jeg anbefale, at du har det hele slået til, men du kan flytte rundt på de forskellige muligheder og du kan også ændre størrelserne på dem.

I denne gennemgang har jeg gjort det hele en del større, end du ville have i dit interface, for at vi bedre kan se, hvilke muligheder du har.

Charts

Chart på eToroX
Fra eToroX: Chart med BTC overfor USD.

Chart er et virkelig godt værktøj, da det giver dig mulighed for at lave teknisk analyse, så du er helt sikker på, hvornår du skal købe og sælge. For at få mest muligt ud af chart, så vil jeg anbefale dig, at du gør den stor, når du skal arbejde med den. I højre side kan du vælge at se dit chart i fuld skærm.

Du har en række muligheder i deres chart, hvor du kan tegne dine egne linjer, notere tekst på chartet osv. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvad og hvornår du skal investere.

Order Book

Order book på eToroX med BTC overfor USD.
Fra eToroX – Sådan ser en order book ud. Her med BTC overfor USD.

En order book er den måde, at en børs fungerer på. Konstant er der købere og sælgere, der matcher med hinanden og det påvirker prisen. På billedet kan du handle med USDX (amerikanske dollars som eToro garanterer prisen på) og Bitcoin (BTC). Du kan købe og sælge BTC i 12 forskellige digitale aktiver. Herunder fire andre kryptovalutaer.

I venstre side kan du se, at der er en ordre på at købe BTC med en pris på 11.336,339 USD. Da jeg skrev indlægget var markedsprisen på CoinMarketCap på 11.363,42 $. Så køber vil have BTC til under markedspris, hvilket giver god mening.

Der er også en salgsordre på BTC, hvor sælger vil sælge for 11.340,6875 $. Dvs. for en pris over markedsprisen.

Når du kigger på denne order book, er det vigtigt at påpege, at det ikke betyder, at du kun kan få disse to priser. Fordi på en børs lægger du selv en købs- eller salgsordre til en bedre pris. Når der er meget handel på en kryptovaluta-børs, så vil køb og salg nærmest være identisk.

Hvis du klikker på en en pris i Order Book, så vil den automatisk blive vist under “New Order.”

Da jeg skrev dette indlæg, kan du ikke bare købe til eToroX markedspris, for så får du en alt for dårlig pris. I stedet skal du lægge en ordre i din tradebook, som vi kommer til i næste punkt.

New Order

Køb og salg af digitale aktiver på eToroX.
Fra eToroX – Her køber og sælger du dine digitale aktiver (assets).

De har forklaret det meget pædagogisk på eToroX. Hvis du vælger at købe USDX, så betaler du i BTC i dette tilfælde. På den måde kan du både sige, at du køber USDX, men man kan også sige, at du sælger BTC.

Hvis du i dette eksempel valgte “Sell USDX,” så ville det betyde, at du sælger amerikanske dollars for at købe Bitcoin.

Hvis du lægger en ordre, som ikke matcher med det, vi lige så i order book, så vil din handel komme op i order book. Når nogen matcher den, indgår i en handel.

Du skal ikke acceptere en pris, der er langt fra markedsprisen. Her skal du som min. altid oprette en ny handel, hvor du vil have markedsprisen. Generelt bør du lægge dig omkring de nuværende priser, så du får den bedst mulige pris.

Time & Sales

Du kan se alle ordre på eToroX.
Fra eToroX: Her kan du se alle handler mellem USDX og BTC.

Under “Time & Sales” kan du se samtlige handler med de valutakryds, som du har valgt. Her kan du se alle handler med BTC i dollars. Volume viser, hvor stor handlen var og prisen er det, som man betaler for en BTC i denne handel. Total er prisen på hele ordren.

Når en køber og sælger matcher hinanden, så gør de det ikke nødvendigvis for hele ordren. Time & sales viser dig, hvad den nuværende pris er på eToroX lige nu, fordi den reelle pris er den, som der bliver handlet med. Da jeg skrev dette indlæg, var den lavere end markedsprisen på CoinMarketCap. Den kan til tider også være højere, bare så du er OBS på det. Da jeg skrev dette indlæg betyder det, at du kan købe BTC billigere hos eToroX end på en anden kryptovalutabørs.

Market Depth

Det er en grafisk måde at vise “Order Book” på. I højre og venstre side kan du se, at der er mange ordre. Det skyldes, at der er mange, som gerne vil sælge og købe til en gunstig pris for dem.

Der hvor salg og køb møder hinanden er der ikke ligeså meget markedsdybde, fordi disse ordre ender med at matche hinanden. Grafen vil se ud på samme måde, uanset hvad du handler med.

Du kan bruge den til at se volumen af handel på eToroX.

Både wallet og børs udbydes af eToro X Ltd (eToro X), som er et aktieselskab registreret i Gibraltar med følgende virksomhedsID: 116348. Deres officielle adresse er 57/63 Line Wall Road, Gibraltar. eToro X er en reguleret DLT udbyder med licens fra Gibraltar Financial Services Commission under “the Investments and Financial Fiduciary Services Act” med licens nr. FSC1333B.

Sådan køber du en kryptovaluta på eToroX

Du gør det under punktet “New Order.” Som jeg allerede har beskrevet, så anbefaler jeg ikke, at du køber en kryptovaluta ved at vælge en af de ordre, som du finder i “Order book,” for så får du stort set altid en dårlig pris. Hvis du handler på en kryptovalutabørs med meget volume, vil priserne hele tiden matche markedsprisen eller i hvert fald meget tæt på.

Køb og salg af kryptovaluta på eToroX.
Fra eToroX: Køb af BTC vist på et default interface.

Jeg har i dette eksempel valgt at vise det via eToroX default interface. I midten kan du se, hvordan det ser ud, hvis jeg vil købe BTC. Jeg kunne have valgt at købe Bitcoin med andre kryptovalutaer eller med andre valutaer. Det vælger du helt selv. Det fungerer altid på samme måde.

Volume

Volume er det beløb, som jeg vil skille mig af med. Dvs. her sælger jeg 20.000 $ for at få Bitcoin.

Price

Her vælger jeg den pris, jeg vil give pr. Bitcoin.

Hvis du vælger “Get Best Price,” betyder det, at du får den bedste Ask price i dette tilfælde. Det vil være omvendt, hvis du ville sælge BTC for USD. Hvis jeg valgte det her, ville jeg få en BTC for 11.386,71.

Jeg har skrevet, at jeg vil have BTC for 11.363,42. Det betyder, at jeg modtager flere BTC for mine dollars, hvis handlen bliver et match.

Med den pris vil jeg ende som den femte handel under “Bids.”

Total

I mit eksempel ville jeg modtage 1,76003 i alt. Med “Get Best Price” ville jeg i dette tilfælde få 1,756.43514 BTC i alt.

Det skal siges, at jeg allerede få minutter efter dette eksempel ville have fået min pris matchet, så det kan godt betale sig at vælge en bedre pris, så du får mest muligt ud af dine handler.

For den professionelle investor handler det om hele tiden at lave gode handler.

Hvordan overfører jeg penge til og fra min konto?

Det er relativt simpelt både at overføre til og fra eToroX. Her vil jeg vise, hvordan du gør det med en kryptovaluta. Alt på eToroX er bygget om omkring kryptovalutaer, da hele ideen med eToroX er at skabe en platform for aktiver understøttet af Blockchain.

Du kan ikke overføre penge til din eToroX konto, før du er verificeret. Hvis du ikke har punktet Balance, er det, fordi du ikke er verificeret endnu.

1. Klik på Balance i menupunktet.

2. Vælg den kryptovaluta du vil overføre til din konto

Fra eToroX: Vælg den kryptovaluta du gerne vil overføre til børsen.
Fra eToroX: Vælg den kryptovaluta du gerne vil overføre til børsen.

3. Overfør til den valgte adresse

Overfør ETH til din eToroX adresse
Fra eToroX: Overfør til den valgte adresse.

På billedet kan du se, hvordan det ser ud, hvis du vil overføre Ethereum til din konto. Alt kommer ind på din wallet på eToroX.

Det betyder, at du kan overføre til din eToroX konto på følgende to måder:

  1. Ved at benytte adresse. Vælg altid copy paste, så du ikke laver fejl.
  2. Skan QR koden. Det fungerer på de fleste wallets, som du har på din mobil. F.eks. eToro Wallet eller Blockchain.com wallet.

Når du overfører kryptovaluta foregår fra din wallet til eToroX, går der lige noget tid, før du har pengene, fordi netværket af den valgte kryptovaluta skal confirme overførslen, før du har dine penge stående på din eToroX.

Overførsler foregår på samme måde, når du vil hæve dine penge fra eToroX. Her overfører du dine kryptovaluta til en wallet eller til en anden handelsplatform.

Hvis du ikke allerede har en wallet, bør du oprette en med det samme.

Hvordan får jeg en eToro Wallet?

Sådan ser eToros wallet ud til Litecoin
eToro Wallet

Du får en eToro wallet ved at downloade den på eToroX side.

I stedet for at klikke på “Join the Exhange” klikker du på “Download Wallet.” Herefter kommer du ind på en ny side, hvor du kan hente en eToro wallet til iPhone eller Android.

Med en eToro wallet har du mulighed for at have følgende kryptovalutaer: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Stellar og Ripple. Det er de samme kryptovalutaer, du kan handle med på eToroX.

Hvis du ikke har nogen, kan du via denne wallet tilføje nogen. Det sker ved, at du logger ind på eToros platform, hvor du kan købe kryptovalutaer. Du kan se hvordan i vores eToro anmeldelse.

Hvad er visionen for eToroX

De har kæmpe visioner med eToroX. I nedenstående video kan du se CEO Yoni Assias forklare, hvad det er, at eToroX gerne vil opnå.

Som deres CEO forklarer, så tror eToro på, at meget handel i fremtiden vil foregå via blockchain. Så det er ikke, fordi fiat valuta i sig selv er på blockchain, men alle aktiver vil være det, som de kalder for tokenized.

Derfor er eToroX mål, at du kan handle samtlige valutaer, råvarer osv. med kryptovaluta.

Bliver kryptovaluta en del af forex trading?

Man kan egentlig godt sige, at det formålet med en platform er at gøre kryptovaluta til en del af forex trading. Mere rigtigt vil det nok være at sige, at man gerne vil gøre valuta til en integreret del af handel med kryptovaluta.

Forex trading foregår allerede i dag på den måde, at du som sådan ikke køber amerikanske dollars, men du køber amerikanske dollars i forhold til en anden valuta. Mest normalt er mod EURO.

Handel med kryptovaluta skrives på en side som CoinMarketCap i amerikanske dollars, så det er helt normalt, at for at give et aktiv en værdi, så skal det opgøres i et andet aktiv.

De har allerede gjort guld og sølv til en del af eToroX, men man kan dog kun handle det overfor USD. Så eToroX vision handler om meget mere end forex trading. De vil gerne gøre det muligt at handle med alle aktiver sammen med kryptovalutaer.

Min ærlige mening om eToroX

Deres platform bliver hele tiden bedre, da de kommer med flere kryptovalutaer og fiat valuta. Alle fiat valutaer er backed af eToro. Det er grunden til, at det hedder USDX og ikke USD. Det er meget almindeligt, at man i kryptoverden altid har eller prøver at lave stablecoins. Det betyder, at du kan sælge dine kryptovalutaer mod at få et aktiv, som er mindre volatil.

Det kan virke simpelt, men kryptovaluta-børser ender i problemer, hvis for mange overføre til en stablecoin og gerne vil hæve deres penge. Her har eToro en kæmpe fordel, fordi de har en kæmpe handelsplatform allerede. På den måde bliver eToroX deres kryptovaluta-børs. Eller i fremtiden nærmere en børs for digitale aktiver.

Som dansker kan du pt. ikke sælge fra kryptovaluta til danske kroner, og da eToro er baseret på USD, er du bedst stillet med at sælge til USDX. Det er en god handelsplatform, som har gjort det simpelt, men det er især fremtiden, som kommer til at gøre eToroX arbejde spændende.

Derfor ville jeg oprette en konto med det samme og begynde at bruge platformen.

Både wallet og børs udbydes af eToro X Ltd (eToro X), som er et aktieselskab registreret i Gibraltar med følgende virksomhedsID: 116348. Deres officielle adresse er 57/63 Line Wall Road, Gibraltar. eToro X er en reguleret DLT udbyder med licens fra Gibraltar Financial Services Commission under “the Investments and Financial Fiduciary Services Act” med licens nr. FSC1333B.

Disclaimer

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.