Anmeldelse af eToro

eToro er en af verdens største investeringsplatforme og tilbyder ud over investering i kryptovaluta også aktier, forex og råvarer. Platformen egner sig både nybegyndere og garvede investorer. I denne gennemgang og anmeldelse af eToro vil jeg primært fokusere på kryptovaluta, men guiden kan også bruges hvis du f.eks. ønsker at investere i aktier.

Vil du høre om fordele og ulemper ved platformen eller se hvordan du let opretter dig og kommer igang? Så læs anmeldelsen herunder

Investering i kryptovaluta på eToro

En af de store fordele ved eToro er, at du både har mulighed for at eje de kryptovalutaer, som du køber, eller du kan foretage en gearet handel. Begge dele kommer vi tilbage til i dette indlæg, da det har stor betydning for, hvordan du kan bruge dine kryptovalutaer.

De skulle være en af de største social trading platforme. Det betyder, at du kan diskutere med andre investorer på platformen. Du kan også lave en kopi af andres portefølje, hvor du kan se, hvordan de klarer sig, inden du investerer. På den måde kan du hurtigt komme i gang med platformen.

Hvordan kommer jeg i gang på eToro?

Det tager omkring fem minutter at oprette en konto og købe sine første kryptovalutaer. Hvis du allerede har stiftet bekendtskab med eToro, kan du springe dette punkt om. Vi har det med, fordi vores ambition af at skrive en anmeldelse af eToro, hvor alle kan købe kryptovalutaer, når de er færdige med indlægget. Denne guide er både for eToro brugere, investorer som bruger andre handelsplatforme og nybegynderen som aldrig har investeret før.

Med disse fem punkter kan du være i gang med at købe kryptovaluta om 5-10 minutter.

1- Start med at gå til deres hjemmeside, klik her.

75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du skal overveje, om du har råd til at risikere at tabe dine penge.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti

2 – Udfyld dine informationer

Her udfylder du dine informationer for at få en eToro konto.

Nu kommer du ind på en side, hvor du skal udfylde dine informationer og herefter klikker du på “Start Trading.” I øjeblikket findes denne side ikke på dansk, men når du kommer ind i selve kontrolpanelet, står det hele på dansk.

3 – Bekræft din e-mail.

eToro anmeldelses guide: Bekræft e-mail

Nu går du til din e-mail indbakke og klikker på den e-mail, som du har fået for eToro. Nogle gange er den på dansk, men da den anden side var på engelsk, er der en god sandsynlighed for, at denne e-mail også er på engelsk.

Uanset hvad skal du bare klikke på linket i denne e-mail, og så bliver du sendt over til deres login side, så vi snart kan ændre sproget til dansk.

4 – Log ind på din konto.

Efter du har klikket på linket i e-mailen, kommer du over til eToros log ind side. Din e-mail står der allerede, så nu skriver du din adgangskode. Du kan slå “Stay signed in” til, så du ikke skal logge ind hver gang.

5 – Skift sprog og investér

Nu kommer du ind på dit eToro kontrolpanel, hvis det står på engelsk, klikker du på “Settings” i menupunktet. Her er første side, at du kan ændre sprog.

Hvis det ser ud som på billedet, klikker du på “English” og nu kan du vælge dansk i stedet.

Resten af denne guide er på dansk, så det er en god idé at ændre sproget. Nu er du klar til at investere, så lad os se nærmere på dine investeringsmuligheder på eToro.

Hvilke kryptovalutaer kan jeg investere i?

I øjeblikket kan du investere i følgende 15 forskellige kryptovalutaer på eToro: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BTH, Ripple (XRP), DASH, Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Cardano (ADA), IOTA (MIOTA), Stellar (XLM), EOS, NEO, Tron (TRX), ZCASH (ZEC) og Binance Coin (BNB).

Alle sammen fungerer ved, at du køber det underliggende aktiv, også nogle gange skrevet på følgende måde: “Rigtig handel med kryptovaluta.” Vi kommer tilbage til, hvorfor de skriver det, og hvorfor det er vigtigt.

Du kan let finde alle deres kryptovalutaer. I menupunktet klikker du “Handelsmarkeder” og herefter klikker du på “Krypto.” Nu får du en lang liste over alle de aktiver, som du kan handle på eToro.

75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du skal overveje, om du har råd til at risikere at tabe dine penge.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti

Sådan fungerer deres interface

eToro har et brugervenligt interface, hvor du har adgang til de mest basale ting, du skal bruge. De har i dag tilføjet et værktøj, så du kan lave grafer og foretage tekniske analyser. Men det er ikke en del af det, som du ser, når du lige logger ind på eToro. Det skyldes, at de ikke vil skræmme nogle væk, og de fleste der benytter eToro køber aktier, kryptovalutaer osv., fordi de tror på dem i fremtiden.

Flertallet af kryptovaluta-investorer benytter ikke tekniske værktøjer. Når du investerer, er det dog en god idé at få en forståelse for de forskellige værktøjer, og hvordan du kan benytte dem. Det er ikke noget, som vi kommer meget mere ind på i denne guide, men vi viser dig, hvor du kan finde det, og hvad du kan, så du selv har mulighed for stifte bekendtskab med det.

Ofte når man logger ind på sin eToro konto, er det mest for at holde øje med kryptovaluta-markedet og sin portefølje, og her er det rart, at de har haft fokus på brugervenlighed.

Overvågningsliste til kryptovaluta

Lige når du logger ind på din eToro konto, vil du se din overvågningsliste. Hvis du hellere vil se din portefølje, som det første, kan du ændre det under “Indstillinger.”

I starten har eToro valgt en række forskellige aktier og kryptovalutaer, som de synes, du skal holde med. Du kan vælge at slette alle dem, jeg plejer dog i stedet at oprette en ny overvågningsliste, så jeg kan holde øje med alle kryptovalutaer, når jeg logger ind.

På billedet kan du se et lille udsnit af min krypto overvågningsliste. Jeg kan godt lide at have mine investeringer opdelt i forskellige lister. Men du kan sagtens tilføje flere til samme liste, hvis du hellere vil have en general liste.

Det er let at tilføje en kryptovaluta til sin overvågningsliste. Du klikker på din kryptovaluta, som du gerne vil holde øje med.

Ved siden af der hvor der står “Handl,” klikker du på +. Herefter kan du tilføje den til den overordnede overvågningsliste, eller du kan lave din egen. Jeg kan kun vælge krypto overvågningsliste, fordi jeg allerede har lavet den. Så du vil kun se en overvågningsliste og “Tilføj til en ny liste.”

Det gode ved disse overvågningslister er, at du hurtigt kan holde øje med kryptovalutaer, som du overvejer at investere i.

Hold øje med din portefølje

En anden vigtig funktion, som alle investorer benytter hele tiden, er deres portefølje. Her finder du informationer om, hvad du helt præcis har investeret i. Du kan se procentdelen af dine forskellige kryptovalutaer, og hvis du har investeret i aktier, kan du se, hvor stor procentdel aktier fylder i forhold til dine kryptovalutaer.

Det er et vigtigt værktøj for at følge sin plan som aktiv investor. For hvis du har besluttet dig for, at du investerer 30% af i kryptovalutaer, så kan det være på tide at sælge nogle fra, hvis du er endt på 45%. Det er anbefalingen fra alle aktive investorer, at man har nogle klare investeringsregler, som man følger for sig selv.

Fra en virtuel konto.

På billedet kan du se et eksempel på en virtuel konto, hvor jeg har købt Bitcoin, Ethereum, XRP og IOTA. Når du kun køber kryptovalutaer på platformen, så er der ikke så meget at bruge diagram visning til. Men hvis du investerer i flere forskellige instrumenter, så vil jeg anbefale, at du kigger på dit diagram over din portefølje, for den giver dig hurtigt et overblik over fordelingen af dine investeringer.

Hvilke analyser kan du foretage?

Hvis du er til tekniske analyser, så har eToro fået tilføjet en del på det seneste. Det er ikke noget, som du lægger mærke til i dit interface, fordi de gerne vil holde dette simpelt til dem, som ikke er interesserede i tekniske analyser. Men det er godt, at man har muligheden for det.

Deres analyseværktøj hedder Procharts, og du finder det under alle de forskellige kryptovalutaer. Vælg en kryptovaluta, og når du er inde på den, klikker du på “Diagram.”

Her kan du se Bitcoin kursen. Hvis du trykker på ikonet i højre hjørne, har du adgang til nogle mere avancerede tekniske værktøjer.

Her kan du se nogle af de tekniske værktøjer, som du kan vælge.

Vi vil anbefale dig, at du prøver dig frem med de forskellige. Du kan løbende slå de forskellige analyseværktøjer op. Hvis du går det over måneder, begynder du at danne dig et godt indtryk af de tekniske værktøjer, som giver mening for dine investeringer i kryptovaluta.

Sådan køber du en kryptovaluta på eToro

Det er nemt og hurtigt at købe kryptovalutaer på eToro. Du klikker på den kryptovaluta, som du gerne vil investere i. Herefter trykker du på “Handl,” som du finder i højre side. På billedet har vi valgt at investere i Bitcoin.

Det er simpelt at investere i Bitcoin eller andre kryptovalutaer. Hvis du accepterer den pris, som den står på, så skal du blot vælge beløb, som du vil købe for. Herefter trykker du “Åbn handel,” og nu ejer du Bitcoin. Det gør hurtigt med kryptovaluta, fordi kryptovaluta-markedet altid har åbent, så du kan altid handle.

Når du foretager en handel, tager eToro et gebyr, som varierer alt efter hvilken kryptovaluta, du køber. F.eks. er spread på Tron 6%, mens det ligger på omkring 1-3% på de andre. Det skal siges, at hvis du køber på en kryptobørs, vil du også antal betale et transaktionsgebyr.

75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du skal overveje, om du har råd til at risikere at tabe dine penge.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti

Hvad betyder det, at jeg ejer det underliggende aktiv?

Hvis du er ved at købe en kryptovaluta på eToro, har du måske undret dig over, hvorfor den skriver, at du er ved at købe det underliggende aktiv. Det betyder sådan set bare, at når du køber f.eks. Bitcoin, så ejer de også Bitcoin.

Grunden til, at de skrivere det, er, at fordi du også kan foretage gearing., og dermed investere i din kryptovaluta som CFD. Med alle kryptovalutaer på eToro køber du selve valutaen, så du ejer den.

Det er klart, at hvis du i stedet køber kryptovalutakryds, hvor du investerer i en kryptovaluta overfor en anden, så er der tale om en CFD-handel. Det samme gør sig også gældende, hvis du laver et kryds mellem kryptovaluta og en alm. valuta. Nogle kan gode lide disse kryds, fordi de kan se et mønster i, at Bitcoin stiger, når den amerikanske dollar falder. Så det giver nogle spændende muligheder for den aktive investor og for en daytrader.

Nogle gange skriver eToro også, at du er ved at foretage en rigtig handel med kryptovaluta. Det betyder også, at du er ved at købe en andel af en kryptovaluta.

Hvordan fungerer gearing af kryptovalutaer?

En af de unikke ting ved eToro er, hvor let det er at foretage en gearing. Som allerede nævnt så vil en gearing gøre, at du foretager en CFD og dermed ejer du ikke din kryptovaluta. Men din CFD-handel følger stadigvæk markedet.

En gearing er forklaret på en simple måde sådan set bare, at du kun skal lægge nogle af pengene selv, og resten af pengen kan du låne. Det betyder, at du reelt set ejer flere kryptovalutaer, end du har råd til. Det er almindeligt brugt af daytradere, så de i stedet for at tjene 200$ om dagen pludselig kan tjene det dobbelte. Du risikerer selvfølgelig også at tabe flere penge, så en CFD-handel er altid på egen risiko.

Du foretager en CFD-handel på stort set samme måde som en almindelig handel. Når du er inde på den kryptovaluta, som du gerne vil købe, så klikker du på “Lånefinansiere” i midten. Med kryptovalutaer kan du kun foretage en X2 gearing. Med aktier kan du nogle gange få love at foretage en X10 CFD-handel. Under eksponering kan du se, hvad din CFD-handel indebærer.

I eksemplet køber du Bitcoin for 4980$, men da du køber med en lånefinansieret CFD-handel til X2, er din eksponering 9960$. Det betyder, at du tjener flere penge, når kursen på Bitcoin stiger, og du taber fler penge, hvis kursen på Bitcoin falder.

Hvilke muligheder har jeg med mine kryptovalutaer gennem eToro?

En af de spændende ting med kryptovaluta er, at du har mulighed for at handle med dem og investere i andre kryptovalutaer. Derfor er det normalt, at du har din kryptovalutaer på en wallet, fordi hvis du f.eks. ville overføre BTC fra eToro til Binance, så er det muligt. Nogle kryptobørser har over 100 forskellige kryptovalutaer, som du kan investere i.

Desuden vil en wallet også gøre det muligt for dig at benytte dine kryptovalutaer til at handle med. Du kan bruge Bitcoin en række steder i dag, og det er også en af grundene til, at kryptovaluta-investorer altid har Bitcoin i deres portefølje.

For at du kan udnytte mulighederne med dine kryptovalutaer, så har eToro lavet deres egen Wallet, som du kan hente til både ios og Android.

I starten kunne du kun overføre BTC, Ripple og ETH fra din eToro wallet til en anden wallet. Men det ser ud til, at du i dag kan sende samtlige kryptovalutaer fra din eToro wallet til en ekstern wallet. Vi har dog ikke tjekket det med andet end Bitcoin, og det fungerer fint.

Det gør eToro til en god platform at investere kryptovaluta med, fordi du køber selve kryptovalutaen, som du bagefter kan bruge ligesom du har lyst til. Hvis du på et tidspunkt gerne vil investere i en mindre kryptovaluta, kan du sende dine penge fra din eToro konto til en mindre kryptobørs. Mange af disse kryptobørser modtager kun Bitcoin og Ethereum, så det er godt, at du har en brugervenlig handelsplatfom som eToro, hvor du kan handle med kryptovalutaer. Desuden ser det ud til, at eToro hele tiden udvider med flere nye kryptovalutaer, så markedet bliver hele tiden større på deres platform.

Hvordan overfører jeg penge til min konto?

Du kan overføre penge til din eToro konto via PayPal, betalingskort og ved en bankoverførsel. Alle tre metoder er lette at finde ud af, når du følger vejledningerne hos eToro.

Du indbetaler penge ved at trykke på “Indbetal penge” i nederste venstre hjørne. Herefter kan du vælge, hvad du vil overføre med. Dette fungerer på samme måde, som du er vant til, hvis du købte noget på internettet.

Med PayPal bliver du sendt videre til PayPals hjemmeside, hvor du skal bekræfte dit køb. Ved bankoverførsel sender de dig til en ny side, hvor du får de relevante oplysninger, som du skal bruge. Det er klart, at hvis du vælger bankoverførsel, så kan du ikke handle med kryptovaluta med det samme, fordi din bank først skal overføre pengene til deres bank. Betalingskort kommer med det samme.

Min. på både PayPal og betalingskort er 200$. Ved bankoverførsel er min. 500$. Du kan ikke overføre danske kroner til platformen, så vi anbefaler, at du vælger USD og ikke en anden valuta. Det skyldes, at der med andre valutaer også bliver opgjort et vekslegebyr, men da din bank ikke overfører andet end danske kroner, ville du ende med at betale vekslegebyr dobbelt. Både til din bank og til eToros bank.

Hvordan opgiver jeg skat?

Der bliver ikke opgivet noget til SKAT, fordi eToro ikke er en dansk virksomhed. Du skal derfor selv overholde danske skatteregler.

Der er nogle generelle regler, som du kan lytte til, men det er vigtigt at påpege, at vi ikke giver skattemæssige råd, så det er dit job at undersøge det med myndighederne eller din revisor.

SKAT anser ikke kryptovaluta på samme måde som med andre investeringer, så de er indtil videre ikke skattepligtige. Du skal dog undersøge, om det stadigvæk gælder. Hvis du handler aktivt med kryptovaluta som daytrader, så skal du opgive din indkomst, da det er dit primære arbejde. Her kan du ikke slippe for at betale skat. Reglerne vil også være anderledes med en CFD-handel for her ejer du ikke en kryptovaluta, og det vil derfor nok blive anset som en investering.

Det eneste, vi kan sige med sikkerhed, er, at eToro ikke automatisk opgiver dine indtjeninger og tab til skat, så det skal du selv gøre. Under din portefølje kan du finde din historik, så den kan du finde frem en gang om året, når du skal indberette skat.

Min ærlige mening om eToro

Det er en virkelig god begynder handelsplatform. Det betyder ikke, at du ikke kan benytte den, hvis du har handlet med kryptovaluta i længere tid. Men den er lavet på en måde, så selv min gamle mor ville kunne benytte den. Jeg er fan af handelsplatforme, som gør det simpelt at handle, fordi det er den bedste måde til at øge efterspørgsel på kryptovalutaer, at flere simpelthen får adgang til dem.

Jeg er glad for, at man kan vælge at købe selve kryptovalutaen på eToro, fordi så kan man altid flytte sine kryptovalutaer væk fra eToro, hvis man ønsker det. Det kan der være flere grunde til at gøre nogle gange. I kryptoverden er det helt normalt at have sine kryptovalutaer på en wallet, når man ikke benytter dem til at handle med. Så har man mulighed for at flytte dem til den handelsplatform, hvor man skal handle og man har mulighed for at handle med sine kryptovaluta. For selvom det nok er de færreste, som benytter Bitcoin til at handle med, så er det stadigvæk det, som den blev skabt til. Her er det rart, at eToro har gjort det simpelt, da de har lavet deres egen Wallet, som du kan overføre dine kryptovalutaer til.

Måden de har gjort det simpelt at foretage en CFD-handel i kryptovaluta er også ret fed, for her kræver det ingen lang uddannelse at forstå, hvad der sker, eller hvad du har gang i. Det er handel på en måde, som det burde være på alle handelsplatforme. Nemt og hurtigt. Den avanceret investor har også mulighed for at foretage en række tekniske analyser, hvilket er et must, hvis du ønsker at være daytrader eller en meget aktiv investor. Det er grunden til, at jeg synes, at de kommer godt rundt om det hele, da de både har noget for den garvede investor og for nybegynderen, som bare gerne vil i gang med at købe nogle Bitcoins.

Det er også rart med en platform, hvor man kan samle hele sin portefølje, så jeg både kan se mine aktier og mine kryptovalutaer sammen, fremfor jeg skal indsamle denne information selv i et excel ark. Jeg foretrækker, når jeg kan logge ind og se alt samlet et sted.

På sigt håber vi, at der kommer endnu flere kryptovalutaer på platformen, for det vil være godt for efterspørgslen på de mindre kryptovalutaer.

På eToro kan du handle med forskellige former for aktiver, som inkluderer handel med aktier og kryptovalutaer. Du kan også handle med CFD’er.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Husk altid at tidligere afkast ikke er en indikator for succes i fremtiden.

Kryptovalutaer er volatile, hvilket betyder, at prisen på dem kan svinge meget på ekstrem kort tid og derfor er de ikke en passende investering for alle. Kryptovalutaer er ikke reguleret af nogle myndigheder, herunder EU, andet end når de handles som en CFD.

Disclaimer

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Mads Nielsen

På siden skriver jeg artikler om kryptovaluta og teknologien omkring. Du vil finde alt fra analyser til guides samt tips til spændende investeringsmuligheder. Kort sagt jeg har samlet alt min viden på denne side.

God læselyst
Mads Nielsen

3 kommentarer til “Anmeldelse af eToro”

  1. Jeg vil gerne vide, kan Etoro selv handle for mig uden jeg skal røre en finger,og hvordan får jeg et evt overskud overført fra min Wallet til min bankkonto (jeg kan have en konto kun til dette formål og kun indeholdende dollar).

    Svar
  2. Jeg begyndte at investere på eToro for tre måneder siden efter at have set som sponsor hos FCM – Indtil nu har jeg mest handlet copyfunds, men med jeres vejledning vil jeg nu også teste lidt kryptovaluta ud. Tak for guiden!

    Svar

Skriv en kommentar