Ethereum Investerings Guide

Efter Bitcoin er Ethereum den mest kendte kryptovaluta. Manden bag er Vitalik Buterin, som foreslog en ny og bedre blockchain i slutningen af 2013 i stedet for Bitcoin. Her udnytter man mulighederne inden for smart contracts, og på rekordtid er Ethereum blevet en af de kryptovalutaer, som flest andre kryptovalutaer er bundet op på. Det skyldes, at det er blevet langt lettere at bygge sin egen kryptovaluta på Ethereum, da de har skabt den med fokus på netop det. Deres forkortelse er ETH.

Nogle tror, at den er fremtiden for kryptovaluta og hvis det passer, kan den ende med at blive en vanvittig god investering. Der er selvfølgelig ingen garanti, så det er vigtigt, at du altid foretager dine egne analyser. Vi vil hjælpe dig til at træffe et mere oplyst valg, og også kigge på, hvor du kan investere i Ethereum.

Uanset om du er nybegynder eller allerede har købt dine første kryptovalutaer, så kommer denne guide med svar på dine spørgsmål.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Sådan køber / sælger du Ethereum

Det er let at investere i Ethereum. Tidligere skulle du ind på decideret kryptobørser for at investere i Ethereum, men den er blevet mere mainstrem nu, og derfor kan du også købe den på en række handelsplatforme, som går op i brugervenlighed. Dette er rart, når du gerne vil handle med Ethereum, uden at skulle bruge for meget energi på det.

På den måde kan du også lettere bevare overblik over din samlede portefølje, da du på disse platforme kan købe alt fra indeksfonde, valutaer, aktier til kryptovalutaer. Det gør det ufatteligt let hurtigt at tjekke, hvor meget kryptovaluta, herunder Ethereum, fylder af din samlede portefølje.

Sådan handler du Ethereum på eTORO

Det er let og overskueligt at købe og sælge Ethereum på eTORO. For at få noget ud af denne guide, skal du have en eTORO konto. Det tager kun 5 min. at oprette. Følg linket herunder.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Sådan ser det ud, når du logger ind hos eToro.

Med det samme du logger ind på eToro, kan du se din overvågningsliste. Du kan også vælge at holde øje med din portefølje på din første side, hvis du foretrækker det. Her har jeg valgt at holde øje med samtlige kryptovalutaer, som de har på platformen.

eToro er utrolig brugervenlig og let at finde ud af. Den er god at benytte, hvis du gerne vil investere i Ethereum, uden at skulle analysere for meget. Deres platform er baseret på amerikanske dollars, så du skal lige være OBS på, at du kommer til at omregne en del, hvis du gerne vil vide, hvad du investere i danske kroner.

I dette indlæg tager vi udgangspunkt i, at du allerede har en konto hos dem.

Søg efter Ethereum eller vælg krypto i menupunktet under handelsmarkeder.

Når du ved, hvad du leder efter på eToro, er det lettest at søge efter det. Når du er inde på Ethereum, klikker du der, hvor der står “Handl.”

Vælg hvor meget du vil handle for og klik på Åbn Handel.

Du vælger nu, hvor mange penge du vil købe for. Du kan også vælge en lånefinansieret aftale her. Hvis du køber uden finansiering, så ejer du Ethereum. Hvis du vælger en lånefinansieret aftale, så ejer du ikke Ethereum, her benytter du en CFD på Ethereum.

Da det alligevel står i amerikanske dollars, og du ofte kigger på CoinMarketCap, så kan du også vælge at handle i antal enheder i stedet. Du kan også her lægge en købsordre fremfor at købe Ethereum med det samme.

Som på de fleste andre handelsplatforme kan du købe Ethereum med betalingskort, PayPal eller bankoverførsel. Deres min. på betalingskort og PayPal er 200$. Du indbetaler penge på din konto, og så kan du handle herinde.  Når du logger ind på etoro, vil vi anbefale dig, at du starter med at overføre penge til din konto.

Hvad er Ethereum?

Ethereum er altid en af de største kryptovalutaer.

Kilde: CoinMarketCap

Ethereum har siden sin fødsel været i top 3 over mest handlede kryptovalutaer. I en kort periode overhalede Ripple (XRP) dem, da deres hype var størst.

Ethereum er både en kryptovaluta og og bygget til at lave applikationer og såkaldte ”SmartContracts.” Mange kryptovalutaer er bygget ud fra deres platform, fordi Ethereum har gjort det let. På deres hjemmeside skriver de, at de er en open-source platform for decentraliserede applikationer. På deres hjemmeside har de en guide til, hvordan du bruger dem, hvis du vil lave en applikation, dvs. i en ny kryptovaluta.

Ethereum er en stor årsag til, at vi så et boom i nye kryptovalutaer, da det pludselig blev muligt at lave sin egen lettere end tidligere. Det er også en af grundene til, at mange ser Ethereum som fremtiden og ikke Bitcoin. Dog har Ethereum været ramt af en skandale med det såkaldte DAO project, som var et ambitiøst projekt til at lave smart contracts. Der var et sikkerhedshul her, og der blev stjålet ETH for en værdi af mere end 50 millioner dollats. Det gjorde, at de blev nødt til at tilbagerulle den del, men da nogle ikke vil være med til, at man kunne det, blev ETH opdelt i Ethereum og Ethereum Classic. Det var et stort tilbageslag for Ethereum og dens fremtidsudsigter, da det fik mange til at miste tilliden til dem. Indtil videre ser det ud til, at de har fået styr på det, og de ligner en god fremtidsinvestering.

Herudover kan du bruge Ethereum som en kryptovaluta på samme måde som Bitcoin. Dvs. du kan overføre penge til dine venner, og du kan købe ting med dem, hvis de accepterer ETH.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Sådan påvirkes prisen på Ethereum

Fra eToro: Kursudviklingen på Ethereum det seneste år.

Fra eToro: Kursudviklingen på Ethereum det seneste år.

Som med alle andre aktiver, valutaer, aktier osv., så bliver Ethereum påvirket af udbud og efterspørgsel. Ifølge Wikipedia er der ikke et loft på, hvor mange Ethereum, der kan komme i udbud. Her adskiller Ethereum sig fra Bitcoin, og det er også en af de ting, som får nogle til at tro mere på Bitcoin, mens andre dog mener, at Ethereum er en bedre løsning for en brugbar kryptovaluta. Nye ETH kommer fra mining.

Det tyder på, at Bitcoin er mere bundet op på den generelle verdensøkonomi, dog især USA. Dvs. når det amerikanske aktiemarked klarer sig dårligt, ser det ud til, at det har en positiv betydning for Bitcoin. Når Bitcoin stiger, er det normalt at hele kryptovalutamarkedet stiger, fordi Bitcoin stadigvæk står for over halvdelen af den samlede handel. Så en generel stigning på kryptovalutaer er også godt for Ethereum.

Herudover påvirkes Ethereum af, hvor de bevæger sig hen. Investorer leder efter, hvem der bliver den helt store vinder, og hvis det vurderes, at det er Ethereum, så vil efterspørgsel stige markant, og derved vil kursen stige markant.

Hvordan kan jeg bruge Ethereum?

Som almindelig investor kan du bruge Ethereum til at handle med dem, købe andre kryptovalutaer med dem, betale dine venner med dem eller beholde dem som opsparing.

Som allerede nævnt er Ethereum meget mere end en valuta, og det er også grunden til, at mange tilføjer den til deres portefølje, fordi de regner med, at den er fremtiden for alle kryptovalutaer.

Der findes flere store kryptovalutabørserm, hvor du skal have Ethereum, hvis du vil handle på dem. Ethereum er god at have, hvis du vil mere ind i kryptovalutaverden, da den giver dig adgang til en række kryptovalutabørser.

Om du køber noget på nettet, skal overføre ETH til en kryptovalutabørs eller overføre penge til dine venner, så fungerer det på samme måde. Du skal have en wallet, så du kan sende dine ETH til andre. Det skal siges, at hvis du har købt ETH på en handelsplatform, så kan du nogle gange overføre penge direkte herfra. Det skyldes, at du sådan set har en wallet hos dem. Det er sådan, det fungerer på alle kryptovalutabørser. På andre handelsplatforme skal du selv undersøge, om de gør det på samme måde. På eToro har de selv lavet en wallet, og den kan du så bruge til at overføre ETH fra og til.

Din wallet er din elektronisk pengepung, og den giver dig adgang til hele kryptovalutaverden. Det er nemt for virksomheder at oprette en wallet, så du kan vælge mellem en række forskellige i dag. Vi kan godt lide at benytte en mere neutral som f.eks. blockchain.com. De har stort set også været på markedet siden Bitcoins begyndelse.

Du starter med at gå til deres hjemmeside og oprette en konto. Det tager ikke andet end 2 minutter at gøre.

Når du har gjort det, har du mulighed for at modtage og sende ETH.

Fra blockchain.com: Du kan se her, at vi ikke har nogle ETH, Ethereum at sende.

Som du kan se på ovenstående billede, så er jeg nu logget ind, og jeg har valgt Ethereum under send.

Vi har eksemplet skrevet en ETH adresse, det er sådan, det ser ud, når du skal sende ETH til andre. Det skal dog siges, at du ikke behøver at skrive denne lange adresse, fordi når du sender penge til andre, vil der være en kode, som du kan indskanne, og så finder den automatisk den lange adresse. Det er det, som du kan se ved siden af der, hvor adressen står.

Når du sender Ethereum er det underordnet, om du sender 10 kr. eller 1.000.000 kr. Det er det smarte ved en Blockchain, at dine ETH blot er kode, og derfor har det ingen betydning. Ved overførelse af store beløb er det langt billigere, end hvis du overføre penge hos din bank. Det er en af de ting, som gør, at kryptovalutaer har kæmpe udviklingspotentielle.

Hvis du aldrig har prøvet det før, kan det se indviklet ud at overføre penge med en wallet. Men de fleste overførsler foregår i dag via din mobil, og derfor bruger du din mobil som skanner. Det er faktisk hurtigere end at overføre penge med din bankkonto.

Da mange regner med, at Ethereum kommer til at stige massivt i fremtiden, er det begrænset, hvor mange der benytter Ethereum til at handle med. Men wallets er flittigt brugt, da de giver dig adgang til at flytte dine ETH fra en handelsplatform til en anden. Hvis du ejer ETH, vil vi anbefale dig, at du også får en wallet.

Her kan du se Ethereum Markedsværdi.

På billedet kan du se den samlede markedsværdi af Ethereum.

Bitcoin vs Ethereum – Hvad skal jeg investere i?

De fleste, der investerer i kryptovalutaer, vil sige, at du skal investere i begge to. Det er svært at sige, hvor udviklingen går hen, når det kommer til kryptovaluta. Det interessante er her, at Bitcoin har vist sig at være mere sikker, da deres kriser ikke har skyldtes problemer med deres blockchain. Den allerførste krise var her børsen Mt. Gox, som stod for over 70% af handel med Bitcoins på et tidspunkt. De endte med at forsvinde, fordi der var et kæmpe sikkerhedsproblem med platformen. Bitcoin har overlevet det fint, og når ikke eksperter snakker om problemerne med Bitcoins, så nævner de ting, som ikke har noget med Bitcoin at gøre. F.eks. spekulation. Det ville svare til, at man skulle holde op med at bruge amerikanske dollars, fordi der midlertidigt var problemet indblandet.

Ethereum har oplevet sikkerhedsmæssige problemer, men de har vist sig at rette op på det. Fordi man oplever problemer, er det ikke ensbetydende med, at man fortsat vil gøre det.

Ethereum er god at have, da andre kan bygge deres decentraliserede applikationer på Ethereum. Hvis man mener, at flere virksomheder på blockchain er fremtiden, kan det let være Ethereum, som bliver vinderen. Dog har de fået konkurrence fra andre kryptovalutaer, så det er svært at sige, hvad fremtiden bringer.

Som det ser ud pt. ville vi anbefale, at du både har Bitcoin og Ethereum i din portefølje, hvis du tror på kryptovalutaer som en vigtig del af fremtiden.

I nedenstående video forklarer de forskellen på Bitcoin og Ethereum.

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Disclaimer

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her