EOS

EOS INVESTERINGSGUIDE

 

EOS er en relativ ny kryptovaluta, da den blev skabt i 2018 med en række testversioner i løbet af 2017. Det er en open source platform skabt af Hong Kong firmaet block.one.

De minder mest om Ethereum, da du kan bygge applikationer på deres platform og skabe smart contracts. EOS gør dog en del ting på en helt anden måde, da de f.eks. vil fjerne transaktionsgebyr og dermed gøre det langt mere anvendeligt og hurtigere at benytte EOS i forhold til konkurrenter.

Nogle påpeger at deres løsning på dette transaktionsgebyr også udsætter det for angreb og det vender vi tilbage til i løbet af denne anmeldelse. EOS er værd at investere i, hvis du tror på kryptovalutaer i fremtiden, da det meget let kan blive dem, som løser mange af de problemer, som der i dag er forbundet med kryptovalutaer.

EOSIO er en blockchain platform, hvor der benyttes EOS.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

SÅDAN KØBER / SÆLGER DU EOS

Det er let at investere i EOS, fordi det er en af de største kryptovalutaer på markedet. Du kan købe den på over 300 forskellige børser, der handler med kryptovalutaer. Du kan også investere i den på eToro. Jeg kan godt lide eToro, fordi det er en brugervenlig handelsplatform, hvor du kan investere i EOS med et par klik.

Desuden har du også mulighed for at shorte EOS, hvis du i perioder vil tjene penge på, hvis kursen falder. Jeg kommer tilbage til, hvad det betyder, og hvordan det fungerer.

Udover at du kan handle med kryptovalutaer på eToro, så kan du også handle alle mulige andre aktiver. Det kan være aktier, råvarer, ETF’er osv. På den måde kan du få et samlet overblik over hele din portefølje på samme platform.

Når du køber EOS på eToro, ejer du dine kryptovalutaer.

SÅDAN HANDLER DU EOS PÅ ETORO

Alt på eToro skrives i amerikanske dollars. Dermed at det let at sammenlige deres EOS priser med den generelle markedspris, som du finder på CoinGecko og CoinMarketCap.

Kursen på eToro er ikke helt den samme som den generelle markedspris, da eToro lægger deres spread oveni. Det er den måde, at de tjener penge på. Hvis du handler på en kryptovaluta-børs, så køber eller sælger du til markedspris, men til gengæld betaler du et gebyr til børsen. Så det ender ofte med at koste det samme. Men det er grunden til, at prisen er en anden, hvis du undrer dig over det. Til gengæld betaler du ingen andre gebyr hos eToro, så du skal kun forholde dig til prisen hos dem.

For at komme i gang skal du starte med at oprette en konto, hvis du ikke allerede har en.

Du kan også klikke på knappen i næste afsnit. Herefter skal du gennem disse punkter:

 1. Udfyld dine informationer
 2. Bekræft din e-mail
 3. Vælg “Indbetal penge” i venstre hjørne af menuen
 4. Vælg betalingsmetode.
 5. Du kan nu komme i gang med at handle med EOS

Nu er du klar til at følge resten af guiden.

Du har adgang til at investere i en række aktiver, når du logger ind på din eToro konto.

Hvis du lige har oprettet en konto, skal du selvfølgelig lige starte med at overføre penge til din konto. Hvis du betaler med betalingskort eller PayPal, kan du have penge på din eToro konto med det samme. Her er min. 200$. Hvis du i stedet vælger at betale med bankoverførsel, så er min. 500$, og her skal du vente nogle dage, inden du har pengene på din handelskonto.

Når du har penge på din konto, kan du købe eller sælge EOS.

 

Søg efter EOS i søgefeltet

Søg efter EOS på eToro.

Fra eToro: Søg efter EOS.

Søgefeltet finder du altid øverst hos eToro. Her søger du efter EOS, og så får du samme liste, som du ser på billedet. Nu klikker du på EOS, så du kan komme videre.

Du kan også altid vælge at se alle kryptovalutaer på handelsplatformen, hvis du foretrækker det. Her vil du også finde EOS. Det gør du ved at klikke på “Handelsmarkeder.” Når du har gjort det, skal du vælge øverst, hvor der står “Krypto,” så får du en lang liste med alle de kryptovalutaer, som du finder på platformen.

Klik på handl

Du kan handle med EOS på eToro.

Fra eToro: Handl med EOS

Nu kommer du ind på EOS hovedside, hvor du kan læse mere om EOS og finde relevant statistik på EOS. Der er tale om en social platform, så deres “Feed” består af, hvad andre skriver om at investere i EOS.

Du kan lære meget af at holde øje med disse feed på eToro. Under “Diagram” kan du lave teknisk analyse, så du får en god fornemmelse for, om det er et godt tidspunkt at investere i EOS på. Hvis du investerer i EOS på baggrund af langsigtede formål, er dette ikke så vigtigt.

Hvis du er klar til at handle med EOS, skal du klikke på “Handl.”

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

Vælg om du vil sælge eller købe

Fra eToro: Køb eller sælg EOS.

Fra eToro: Køb eller sælg EOS.

På ovenstående billede kan du se salg og køb ved siden af hinanden. Når du lige har klikket på “Handl” vil du normalt se det som køb. Du kan øverst så skifte til “Sælg,” hvis du ønsker det.

Køb EOS

I højre side af billedet kan du se, hvordan det ser ud, hvis du gerne vil købe for 1.000$ af EOS via eToro. Med denne ordre køber du EOS uden lånefinansiering og dermed ejer du de antal EOS, som du køber.

Det er grunden til, at der står “Rigtig handel med kryptovaluta.” Det gør, at du ikke betaler gebyr for at have dine EOS på eToro, for du ejer dem. De køber dem i dit navn.

Du har også mulighed for at foretage det, som kaldes en CFD-handel i stedet for. Det betyder, at du ikke køber EOS, men du indgår en virtuel kontrakt, hvor både eToro og du accepterer, at I accepterer den nuværende kurs. En CFD-handel ved køb sker kun, hvis du foretager en lånefinansieret handel. Dvs. du gearer med dobbelt så meget, så du nu har købt for 2.000$ værdi af EOS, selvom du kun har betalt 1.000$. Resten låner du af eToro og dermed betaler du også et dagligt gebyr for at låne disse penge.

Hvis du køber med langsigtede formål, så bør du købe uden lånefinansiering, for så ejer du alle de EOS, som du køber.

Sælg EOS

Du kan sælge EOS, selvom du ikke ejer nogen. Det fungerer pga. de såkaldte CFD-handler. Modsat med køb så kan du både foretage en CFD-handel med eller uden lånefinansiering.

Grunden til at den fungerer uden skyldes, at du ikke har nogle EOS, som du sælger. Så du indgår blot en kontrakt med eToro om, at du sælger for 1.000$ EOS, og hvis kursen falder, tjener du penge. Hvis kursen stiger taber du penge. Det skyldes, at denne form salgsaftale gør, at eToro accepterer at give dig den nuværende kurs. Hvis kursen falder, så får du forskellen mellem den nye kurs og den gamle kurs og dermed får du profit.

Hvis kursen overstiger, hvad du accepterede, så skal du betale eToro penge for handlen.

Både ved køb og salg har du også mulighed for at lægge en købs- eller salgsordre, hvis du ønsker en bedre pris. I højre hjørne i købs- eller salgsvinduet kan du nu vælge at klikke der, hvor der står “Handl,” og så kan du i stedet vælge “Ordre.” Så kan du vælge den pris, som du vil give eller have.

Stop loss og hjemtag gevinst

Ved alle handler har du mulighed for at sætte automatisk salg til. Du kan sætte eToro til at sælge, når prisen på dine EOS giver dig et bestemt tab eller gevinst.

Det er to vigtige funktioner, hvis du spekulerer i EOS, da du ellers risikerer, at du pludselig har tabt langt mere, end du har regnet med. Eller du aldrig fik din indtjening, da du ikke solgte på det rigtige tidspunkt.

Det er let og hurtigt at handle med EOS på eToro. Jeg kan godt lide, at man både har muligheden for at eje EOS og så også sælge (shorte) dem, hvis du mener, at kursen kommer til at falde på EOS. For der kan være gode penge i at spekulere i EOS kursen.

HVAD ER EOS?

Fra CoinMarketCap: Er den 8. største kryptovaluta.

Fra CoinMarketCap: Er den 8. største kryptovaluta.

EOS er sådan set kryptovalutaen bag hele EOSIS blockchain platformen. Hvis EOS kommer til at blive brugt flittigt i fremtiden, så skyldes det to årsager.

 1. De har ikke transaktionsgebyr
 2. De giver dig adgang til EOSIS netværket

Begge dele er vigtigt og det viser meget godt, at EOS er langt mere end en kryptovaluta som Bitcoin. Vi har tidligere skrevet her på siden om, hvordan Cardano ser sig selv som 3. generation af kryptovalutaer. 1. generation var Bitcoin og Litecoin, som bare gerne vil være en kryptovaluta, som hele verden kan bruge.

2. generation er Ethereum med smart contracts. Cardano vil nok smide EOS i 2. generation sammen med Ethereum, men EOS ser sig selv mere som 3. generation.

De vil løse mange af de problemer, som der er ved kryptovalutaer ved at gøre det hele på en markant anderledes måde. Videoen i starten af dette indlæg forklarer godt, hvad forskellen er på EOS og mange af de andre kryptovalutaer. I slutningen af denne video har vi også linket til en video, som viser forskellen mellem Ethereum og EOS.

EOS kan give hurtigere transaktioner pga. måde, de har valgt at strukturere sig på. Ligesom med Cardano er det få, der bliver udvalgt til at bekræfte disse transaktioner. Det er en metoden med nodes, og det er dette, som gør, at nogle mener, det er mere usikkert. For en forklaring på det vil jeg anbefale, at du ser de to videoer.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

SÅDAN PÅVIRKES PRISEN PÅ EOS

 

Fra CoinGecko: EOS kursen i USD og BTC fra aug. 2018 til aug. 2019.

Fra CoinGecko: EOS kursen i USD og BTC fra aug. 2018 til aug. 2019.

Det handler selvfølgelig om udbud og efterspørgsel, hvor det især er efterspørgselsdelen, som har stor betydning for, hvor volatil EOS er. Men EOS er faktisk en del anderledes end de fleste andre kryptovalutaer. Et vigtigt punkt for mange kryptovalutaer, som startede med Bitcoin, var, at der ikke var inflation, fordi der er maks på, hvor mange nye mønter, der kan komme ud og de kommer ud i et langsomt temp. Her har EOS en helt anden tilgang, da de har valgt at have en inflation på 5%. Hele netværket har dog netop stemt om at nedsætte inflations raten til 1%, som du kan læse her.

Mange eksperter har udtalt, at de 5% ikke er holdbart, hvis EOS vil være et stabilt netværk, og det er meget muligt, at det er det, som har gjort, at de har ændret det til 1%. Det gør, at der fremover ikke vil være samme grad af udbud forøgelse hvert år, og det gør i højere grad, at det vil være nye tiltag, som vil sende efterspørgsel op og dermed prisen på en EOS.

Der sker hele tiden masser af nye tiltag fra EOSIO, fordi der er tale om en Blochain platform, så det er meget muligt, at fremtidens store sociale medier osv. kommer til at være på EOS platformen. Hvis dette sker betyder det, at kursen vil stige markant på EOS, og det vil vise sig at have været en virkelig god investering.

På øverste billede kan du se udviklingen i kursen på EOS i amerikanske dollars og Bitcoin. På nedenstående graf kan du se markedsværdien på EOS.

 
Markedsværdien på EOS

 

HVORDAN KAN JEG BRUGE EOS?

EOS giver mest nytte, hvis du bruger dem som en del af EOSIO, fordi det er en Blockchain platform. Hvis du tror på EOS i fremtiden, så vil det give mest mening at påvirke udviklingen af EOS. Det er det, som du har adgang til, hvis du ejer EOS. Hvis du går ind på EOSIO hjemmeside, fokuserer de mest på, at du kan bygge på platformen. Ligesom med Ethereum er det ikke et stort formål at blive en kryptovaluta, som du handler med i dine lokale butikker.

Men alt på Blockchain er bygget op omkring en kryptovaluta, så det er klart, at du kan overføre EOS til andre og de vil have en værdi. Jeg synes, det er lettest at forklare det ved, at du kunne betale dine venner i danske kroner, men du kunne i teorien også betale dem i aktier. I fremtiden bliver det ikke ligeså tydeligt med denne forskel, fordi når det kommer til kryptovalutaer, er det ikke ligeså vigtigt. Hvis du ejer Bitcoin eller Bitcoin Cash er formålet i høj grad, at du benytter disse kryptovalutaer til at handle med. Med EOS og Ethereum er deres kryptovaluta et vigtigt element at noget langt større, da de giver andre mulighed for at bygge deres egen applikationer og dermed egne kryptovalutaer.

I den forstand giver det ikke ligeså meget mening at handle med EOS som med Bitcoin Cash, hvis du skal købe et nyt fjernsyn. Men pointen er, at det er underordnet i fremtiden, for EOS vil have en værdi og da den har det, vil du også kunne betale andre i den udfra, hvad kursen er på daværende tidspunkt.

I øjeblikket kan du ikke overføre dine EOS fra eToro handelsplatformen til din eToro Wallet, men det er helt sikkert noget, som kommer på sigt. De udvider deres muligheder med wallet, som disse kryptovalutaer også kommer over på eToroX. Det er klart, at det giver mest mening, hvis alle de kryptovalutaer, som du også kan købe på eToro platformen også er i deres wallet. Jeg regner 100% med, at det kommer til at ske, så jeg har ikke noget mod at købe kryptovalutaer på deres handelsplatform.

Hvis du vil i gang med en wallet, så vil jeg anbefale, at du kigger nærmere mod Ledger.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

EOS VS ETHEREUM – HVAD SKAL JEG INVESTERE I?

Fra eToro: Kursen på EOS.

Fra eToro: Kursen på EOS.

Som nedenstående video gennemgår, så er der på den ene måde store ligheder mellem Ethereum og på den anden side, er der store forskelle på dem. I sidste ende kommer det ned til, hvordan de ser utrolig forskelligt på fremtiden og hvad der skal ske med Blockchain, og hvordan Blockchain bedst kommer ud til masserne.

Hvis vi holder fokus på investering i dem, så vil det give god mening at eje begge kryptovalutaer, for det er umuligt i øjeblikket at sige, hvem der ender med at vinde. Der er mange ting, som kan gå galt for dem begge to, og der kan komme andre spillere ind fra siden og overtage deres position. Det er stadigvæk Ethereum, som er den største, da den er den 2. største kryptovaluta efter Bitcoin. Ethereum er ikke rigtig i direkte konkurrence med Bitcoin, fordi deres formål i langt højere grad er at udnytte mulighederne med smart contracts i Blockchain. Men her udfordrer EOS dem, da de vil være fremtiden for smart contracts og være platformen, som der bygges nye Blockchain applikationer på.

Ethereum kører videre med ideen om, at alle skal have mulighed for mining, så der er total decentralisering. Hvor tokens holders i EOS vælger dem, som står for mining. Hos EOS vil man gennem en konkurrence element sørge for, at der hele tiden er de bedste, der får lov at mine, hvor det hos Ethereum er alle. Det kommer i sidste ende ned til forskellen mellem proof-of-work til proof-of-stake, som du kan få en forklaring på i denne video.

Pt. vil jeg anbefale, at du ser nedenstående video for at få en forklaring på, hvad der er forskellene, inden du vælger, hvad du investerer i. I øjeblikket er det umuligt at vælge en vinder, jeg kan godt lide grundtanken på Ethereum, da det er bygget på de sande idealer for kryptovalutaer. Men det er ikke det samme, som det er den bedste metode til at udvikle en Blockchain-platform, som rent faktisk bliver den mest brugte.

Etoro

Fordele

 • Brugervenlig platform
 • Stort udvalg
 • Tager 5 min at komme igang
 • Dansk sprog

Betalingsmuligheder

 • Betalingskort
 • PayPal
 • Bankoverførsel

Vurdering

Tilgængelige valutaer

 

Nedenstående video fortæller meget godt, hvad der adskiller EOS og Ethereum.

DISCLAIMER

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

 
 
Mads Nielsen

På siden skriver jeg artikler om kryptovaluta og teknologien omkring. Du vil finde alt fra analyser til guides samt tips til spændende investeringsmuligheder. Kort sagt jeg har samlet alt min viden på denne side.

God læselyst
Mads Nielsen