Dash Investeringsguide

DASH minder på mange måder om Bitcoin, hvor målet er at skabe en kryptovaluta, som alle kan bruge til at handle med. De har et ekstra element i forhold til Bitcoin

I ovenstående video forklarer de ret godt, hvad det er, at DASH kan. Det er også noget, vi kommer tilbage til senere i indlægget, når vi kigger nærmere på DASH.

Du kan i dag handle med DASH mange steder, og de har endda opsat pengeautomater, hvor du kan hæve fiat valuta, hvis du ejer DASH. Dog har de ingen pengeautomater i Danmark i følge deres hjemmeside. På det danske marked kan du bruge dem til at handle online eller spekulere i, om kursen kommer til at stige.

DASH er fra 2014, og har siden 2015 haft det nuværende navn.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Sådan køber / sælger du Dash

Hele grundideen med DASH er, at du bruger dem til at handle med eller overføre til andre, fordi det kun tager få sekunder at overføre fra en Wallet til en anden. For at komme i gang med Dash, skal du starte med at købe nogle af dem. Dash bliver handlet med på over 200 kryptovaluta-børser. For at gøre det lettest for dig selv, vil vi anbefale, at du benytter eToro til at investere i Dash. De har gjort oplevelsen nem og hurtig. På deres platform køber og sælger du Dash på samme måde, som hvis du købte aktier.

En stor fordel ved at benytte eToro er, at når du køber Dash, vil de stå på din portefølje sammen med alt andet, du har investeret i. Det er rart med en overskuelig platform, hvor du har et overblik over, hvor din formue er henne. Ellers kan man hurtigt ende med at skulle opdatere et regneark for hver eneste handelsplatform.

Her viser jeg, hvordan du handler med Dash hos eToro. Du har mulighed for at købe, som du kender det fra andre handelsplatforme, men du har faktisk også mulighed for at shorte (sælge) på platformen. Jeg kommer tilbage til, hvad det betyder, hvis du shorte (sælger) på eToro. Herunder også hvordan du sælger de Dash, som du har på platformen.

Med eToro har du både mulighed for at eje Dash, men du kan også geare dine handler, så du ejer dobbelt så mange Dash, som du reelt betaler for. Dette kaldes en CFD-handel og det kommer jeg også ind på.

Sådan handler du Dash på eToro

Alt står i amerikanske dollars hos eToro. Det er simpelt, når du handler med Dash, fordi hvis du tjekker markedsprisen på Dash på CoinGecko eller CoinMarketCap, så opgiver de prisen i USD. Generelt når du handler med Dash på kryptovalutabørser, så handler du Dash med Bitcoins, men ofte skriver de den nuværende kurs i dollars, fordi det er lettere at forholde sig til for investorer.

På eToro har du to muligheder, når du køber Dash. Du kan købe med eller uden lånefinansiering. Køb uden lånefinansiering betyder, at du ejer Dash for de antal dollars, du har valgt at købe for.

For at denne guide giver mening, kræver det, at du har en eToro konto. Hvis du allerede har en konto, kan du bare gå videre. Ellers starter du med at trykke her.

Du kan også klikke på knappen i næste afsnit. Herefter skal du gennem disse punkter:

  1. Udfyld dine informationer
  2. Bekræft din e-mail
  3. Vælg “Indbetal penge” i venstre hjørne af menuen
  4. Vælg betalingsmetode.
  5. Du kan nu komme i gang med at handle med Dash

Nu kan du komme i gang med at handle med Dash.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Det tager ikke meget mere end 5 minutter at købe Dash hos eToro. Med det samme, du logger ind, kommer du ind på den side, hvor du kan se alle de aktiver, som du kan handle med på platformen. Dvs. både aktier, ETF’er, råvarer og selvfølgelig kryptovalutaer.

Hvis du allerede har penge på din konto, er du klar til at handle med Dash. Hvis du skal have hjælpe til det, kan du læse vores guide om eToro, eller se på punkterne, som jeg skrev om længere oppe i dette indlæg.

For at investere i Dash er det lettest at søge efter kryptovalutaen, da vi allerede ved, hvad vi gerne vil investere i.

Søg efter Dash

Søg efter DASH på eToro.

Fra eToro: Søg efter DASH.

Du finder altid søgefeltet øverst i dit eToro kontrolpanel. Her søger du efter Dash, og så får du samme liste, som du ser på ovenstående billede. Her klikker du simpelthen bare på Dash, og så kommer du videre til næste side.

Hvis du vil se en hel liste over alle kryptovalutaer på platformen, kan du i stedet klikke på punktet “Handelsmarkeder,” som du finder i menuen i venstre side.

Når du er herinde, klikker du på punktet “Krypto,” som du finder i øverste menu og nu får du en oversigt over samtlige kryptovalutaer på platformen. For at komme til Dash finder du den på listen og klikker på den.

Om du vælger den ene eller anden fremgangsmåde, kommer du ind på en side, hvor du kan vælge at handle med Dash. Dvs. både købe og sælge.

Klik på “Handl

Køb og sælg DASH på eToro

Fra eToro: Klik på handel.

Alle kryptovalutaer har deres egen side, hvor du kan finde relevant information og statistik. I første punkt “Feed” finder du, hvad andre investorer har sagt om Dash. EToro er en social trading platform, så den er høj grad baseret på andre investoreres råd.

Under punktet “Statistik” finder du relevant information om Dash og du kan se kursudvikling på en 1 dag, 1 uge, 1 måned, 3 måneder, 6 måneder, 1 år, 3 år og for hele den periode, hvor eToro har solgt Dash.

“Diagram” punktet viser også relevant statistik, men her kan du foretage teknisk analyser, så du kan få en forståelse for, hvordan kursen påvirkes.

Hvis du er klar til at handle med Dash, kliker du på “Handl.”

Køb eller sælg Dash

Fra eToro: Sådan ser det ud, når du vil købe (Til højre) eller sælge (til venstre) DASH.

Fra eToro: Sådan ser det ud, når du vil købe (Til højre) eller sælge (til venstre) DASH.

Nu popper der en købsside frem. Hvis du hellere vil sælge Dash, kan du oppe øverst klikke der, hvor der står “Sælg.” På ovenstående billede har jeg vist dem ved siden af hinanden, men på platformen ser du kun en ad gangen. Jeg gennemgår både køb og salg af Dash, da du har mulighed for begge dele.

Køb af Dash

På ovenstående billede til højre kan du se, at der står “Rigtig handel med kryptovalutaer.” Dvs. at hvis du valgte at foretage denne handel og købe for 1.000$ Dash, så ville du eje for 1.000$ Dash. Pt. kan du ikke flytte Dash væk fra eToro, men det er noget, som kommer på sigt, da eToros mål er, at du kan flytte alle dine kryptovalutaer over på deres eToro Wallet. Så hvis du køber Dash med fokus på langt sigt, kan du sagtens købe dem på eToro, for det vil helt sikkert blive en mulighed på sigt. Alternativt skal du kigge mod deres nye kryptovalutabørs eToroX.

Når du køber Dash og vælger uden lånefinansiering, dvs. vælger X1, så ejer du altid de Dash coins, som du investerer i. Du har mulighed for at geare din handel også med to gange, men så betyder det, at du ikke længere ejer Dash. Nu er der tale om en CFD-handel.

Det er ret fedt, at du har begge muligheder på eToro, for det åbner op for en række muligheder med kort- og langsigtet investeringer.

Hvis du valgte at geare med to gange, så ville det betyde, at du i ovenstående aftale stadigvæk købte for 1000$, men du ville nu være eksponeret for 2.000$. Så for dit synspunkt vil det svare til, at du har købt for 2.000$ i stedet for 1.000$, fordi du har lånt halvdelen af eToro.

Selv med gearing fungerer din handel på samme måde, så hvis kursen går op, så tjener du penge og hvis den falder, taber du penge.

Du har også mulighed for at lægge en købsordre, hvis du ønsker en bedre pris. Det gør du ved at klikke i højre hjørne, hvor der står “Handl.” Her kan du nu vælge “Ordre.” Det betyder, at du skriver en pris, som du vil betale for at købe Dash. Din handel går kun igennem, hvis kursen falder til din pris.

Sælg Dash

Selvom du ikke ejer nogen Dash, så kan du godt sælge dem alligevel. Reelt set kaldes det at shorte Dash, men for at gøre det overskueligt hos eToro kalder de det for at sælge Dash. Det betyder, at hvis du tror, at kursen på Dash kommer til at falde, så har du mulighed for at sælge Dash.

Salg på denne måde er altid CFD-handler, da du ikke reelt set ejer nogle Dash endnu. Du spekulerer blot i, om kursen falder. Hvis kursen falder, tjener du penge, men hvis den stiger, så taber du penge.

På samme måde som ved køb, har du mulighed for at foretage denne handel med eller uden gearing. Du kan også lægge en salgsordre, hvis du ønsker en bedre pris.

Stop loss og hjemtag gevinst

To gode funktioner på eToro er stop loss og hjemtag gevinst. Der er tale om automatisk salg. Ideen bag er, at du ikke skal tænke på, hvordan Dash bevæger sig.

Hvis den falder til et bestemt niveau eller stiger til et bestemt niveau, så sælger eToro automatisk. Hvis du spekulerer i prisen på Dash, er det en god idé at sætte det på, for ellers skal du hele tiden holde øje med kursen på eToro.

Ved salg af Dash er der altid sat en Stop Loss på pga. EU regler.

Hvordan sælger jeg mine Dash?

Hvis du allerede har købt Dash hos eToro og gerne vil sælge dem, så skal du ind under din portefølje. Du finder den i menuen i venstre side, hvor der står “Portefølje.”

Her kan du se alt det, som du har investeret i. Her vælger du Dash.

Dash luk din position på eToro.

På billedet har jeg lige købt for 1.000$ for at vise dig det. Du kan se, at hvis jeg solgte nu, ville jeg have mistet 30$. Selv hvis du havde en ordre baseret på salg, så vil du gøre det på samme måde.

Det kaldes at lukke en ordre. Hvis du kun vil lukke noget af din ordre, så sætter du et flueben i “Luk en del af handlen.”

Du styrer alle handler fra din portefølje, hvor du kan se, hvad du har tjent eller tabt. Her kan du lukke alle positioner. Hvis du ejede Dash, ville det betyde, at du solgte dine Dash.

Hvad er Dash?

CoinMarketCap: DASH er den 15. største kryptovaluta.

CoinMarketCap: DASH er den 15. største kryptovaluta.

Hele ideen med Dash er, at det bliver nemt og hurtigt for alle at overføre penge til andre. Om der er tale om køb af en pizza, eller overføre penge til en ven er underordnet. På den måde er det hele kernen i, hvad ideen med kryptovalutaer var, nemlig at de skulle erstatte fiat valuta.

Da jeg skrev dette indlæg, var Dash den 15. største kryptovaluta. I starten hed den xCoin, men den har heddet Dash siden marts 2015. I følge den tyske avis Der Spiegel blev den i en periode (måske bruges den stadigvæk) brugt af befolkningen i Venezuela, fordi der er så høj inflation på deres egen valuta.

Jeg linkede i starten af dette indlæg til en video, der forklarede, hvad der gør Dash og f.eks. Bitcoin forskelligt. For på mange måder minder de meget om hinanden.

Ligesom med Bitcoin har de miners, som skaber nye Dash og du kan hente en wallet, som du bruger til at overføre penge eller betale for produkter. Det er standard inden for kryptovalutaer. De har et system, som kaldes for Master Node, hvor man skal lægge 1.000 Dash for at blive en del af dette. Dette giver dig nogle ekstra funktioner, hvor du kan sende anonymt og samtidig er du også med til at afgøre udviklingen for Dash. Det er kernen bag Dash, som de også forklarer i videoen, at når der overføres Dash til en konto til en anden, så bliver det lille gebyr fordelt på følgende måde: 45% til miners, 45% til master nodes og resten til en form for Dash nationalbank, som bruges til at bygge videre på netværket.

Tiden mellem hver ny blok er 2,5 minutter. Maks udbud er 18.900.000 DASH og der er i dag ca. halvdelen på markedet.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

Sådan påvirkes prisen på Dash

Kursen på DASH fra august 2018 til august 2019.

Kursen på DASH fra august 2018 til august 2019.

Som med alle andre aktiver, valutaer, aktier osv., så bliver Dash påvirket af udbud og efterspørgsel. Der kan max. komme 18.900.000 Dash på markedet og de kommer af mining. Da jeg skrev indlægget var der 9.014.729 Dash på markedet. Hvis du vil vide mere om, hvordan Dash virker, kan du læse på wikipedia.

Da udbuddet er begrænset, er det primært efterspørgslen, som påvirker prisen på Dash. Ligesom med alle andre kryptovalutaer steg den massivt under det store kryptovaluta boom i slutningen af 2017. Her var der massiv efterspørgsel efter Dash og andre kryptovalutaer.

Det er klart, at Dash vil stige markant, hvis de bliver handlet flere steder og hvis de bliver udbrudt mere til brug. Pt. virker det ikke til, at de ender med at være den udvalgte kryptovaluta, da mange påpeger, at man ligeså godt kan kigge mod Bitcoin og andre lignende kryptovalutaer.

Det er værd at holde øje med CoinMarketCap eller CoinTelegraph, hvis du vil følge med i, om der sker noget nyt om Dash.

Daglig handel på DASH

Hvordan kan jeg bruge Dash?

For at bruge Dash kræver det, at du henter en wallet fra dem. Du kan hente den på deres egen hjemmeside her. Til computer kan du få den til Mac, Windows eller Linux.

Du kan også hente en mobilversion, som du kan få både til Android og iPhone.

Dash wallet til computer.

På billedet kan du se, hvordan det ser ud, hvis du vil modtage Dash fra din konto. Det er ikke den flottest app, men den fungerer glimrende, så hvis du vil overføre Dash til andre eller modtage dem, kan du gøre det hele fra denne wallet.

Deres wallet til Android eller iPhone er pænere, så hvis du går op i det, kan du bruge denne mulighed. Det giver dig også mulighed for at bruge nogle af de mange bankautomater, som du finder i verden, eller du kan købe produkter med Dash direkte fra din app.

Hvis du spekulerer i Dash, er det ikke så vigtigt at benytte deres wallet, og du kan ofte lade dine penge stå på den handelsplatform, hvor du købte dem. Men hvis du har købt Dash via eToroX, er det en virkelig god mulighed.

Bitcoin vs Dash – Hvad skal jeg investere i?

Markedsværdien på Dash fra august 2018 til august 2019.

Markedsværdien på Dash fra august 2018 til august 2019.

Det er svært at sige, hvor udviklingen går hen, når vi snakker om kryptovalutaer. Ikke om de er der i fremtiden i en eller anden forstand, for det er de helt sikkert. Men det er svært at vide, hvilken kryptovaluta du skal satse på.

I denne slags situationer er det oplagt at satse på flere. Men generelt minder Bitcoin og Dash så meget om hinanden, at jeg ville satse mest på Bitcoin, fordi den giver dig adgang til en hel verden inden for kryptovalutaer, hvor Dash fortsat er mere begrænset. Med det samme at eToro gjorde det muligt at købe kryptovalutaer, kunne du flytte Bitcoin over på en wallet hos dem. Det er som om, at alle andre kryptovalutaer kommer på senere på alle handelsplatforme, så der er stadigvæk en kæmpe fordel ved at eje Bitcoin, da de er så meget lettere at overføre til andre. I dag er der kryptovaluta-automater i de fleste lande og de kan stort set altid bruge Bitcoin. Selv hvis de kan bruge andre kryptovalutaer, er det næsten altid med Bitcoin også.

Det betyder ikke, at jeg ikke investerer i Dash, for jeg synes ligeså godt, at man kan være på den sikre side og købe lidt af mange af de forskellige kryptovalutaer. Især fordi jeg stadigvæk tror på, at de arbejder hårdt mod at blive mere udbredt.

Jeg vil sige, at du ikke behøver at vælge enten Bitcoin eller Dash, men jeg vil investere mere massivt i Bitcoin.

CFD’er er komplekse instrumenter og medfører en høj risiko for at miste penge hurtigt på grund af gearing. 75% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder. Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at løbe den store risiko for at miste dine penge.

I nedenstående video kan du se, hvad det er, at Dash gerne vil opnå. Videoen er to år gammel, men den viser meget godt, hvor Dash vil hen.