Coinbase har en af de mest simple handelsplatforme, når det kommer til at komme i gang med kryptovalutaer. Du kan købe 16 forskellige kryptovalutaer.

De har også en mere avanceret platform for handel med digitale aktiver, som hedder Coinbase Pro. Skal du bruge kryptovalutaer til den platform, til en anden platform, til en del af din portefølje eller til din wallet, så du kan købe produkter/serviceydelser, så kan du købe kryptovalutaer på Coinbase. Det er både nemt og hurtigt og du kan betale med betalingskort.

Investering i kryptovalutaer på Coinbase

Det er en god handelsplatform at vælge, hvis du gerne vil eje kryptovalutaer. Den er ikke baseret på avanceret statistikker osv., så du kan ikke så meget andet end at købe kryptovalutaer.

Coinbase bruges ofte, når man gerne vil have kryptovalutaer til sin portefølje over aktiver, eller hvis man skal have adgang til en kryptovaluta-børs. På mange af de mindre kryptovaluta-børser kan du kun overføre kryptovalutaer, så for at komme i gang kan du købe dem på Coinbase. Coinbase har også den fordel, at du kan tilføje dit betalingskort og bankinformationer, og så kan du hæve dine penge til din bank. Det sker dog i euros og ikke i danske kroner.

Så selv aktive krypto-handlere kommer ofte forbi en handelsplatform som Coinbase eller lignende, når de skal bruge deres fortjeneste til at leve for. På de mindre krypto-børser kan du overføre kryptovalutaer til en wallet, men det kræver, at du kan finde steder, som benytter kryptovalutaer til betaling. Det er sjældent tilfældet, når det kommer til husleje, mad osv.

Hvordan kommer jeg i gang på Coinbase?

For at få mest muligt at denne anmeldelse, vil jeg anbefale dig, at du starter med at oprette en konto. På den måde kan du selv se, hvor simpelt det er at købe kryptovalutaer på Coinbase og hvilke kryptovalutaer du kan handle med.

Det tager ikke lang tid at oprette en konto hos dem. Når du har oprettet den, bør du uploade alle relevante dokumenter til platformen. Hvis du allerede har en konto hos Coinbase, kan du bare springe disse punkter over. Ellers følger du disse punkter for at få en konto.

1. Gå til Coinbases hjemmeside ved at klikke her.

2. Skriv din e-mail adresse.

Skriv din e-mail på Coinbases forside for at komme i gang.
Fra Coinbases forside.

For at komme i gang skriver du din e-mail adresse og trykker på “Get started.”

3. Udfyld dine informationer

Fra Coinbase: Udfyld dine informationer.

Nu udfylder du dine informationer for at komme videre. Det er dit fornavn og efternavn. Din e-mail står der allerede, fordi du skrev den på forsiden. Herefter vælger du en adgangskode.

Til sidste klikker du på “Create account.”

4. Godkend din e-mail.

For at komme videre skal du godkende den e-mail, som du lige har benyttet. I e-mailen fra Coinbase klikker du på linket fra dem.

5. Uddyb dine informationer.

Nu skal du bekræfte dit mobilnr. Det bruges bl.a til at sikre din konto, så der ikke er nogen andre, der kan logge ind på den.

Udfyld også alle dine andre informationer, hvis du bliver spurgt. Når du har gjort det og uploadet et billede, er du på level 1 hos Coinbase, hvor du kan modtage og sende kryptovalutaer. Men der visse begrænsninger på køb og hævning. Men du har stadigvæk nogle fine muligheder til at komme i gang med.

Du er klar til at købe og sælge kryptovalutaer nu.

Hvis du vil i Level 2, skal du bekræfte dine personlige informationer.

Hvilke kryptovalutaer kan jeg investere i?

Du kan købe og sælge 16 kryptovalutaer gennem Coinbase. Du køber dem dem med PayPal eller betalingskort. Hvis du har overført penge, vil de stå på en EURO wallet, som du også kan benytte. Når du sælger kryptovalutaer gør du det til din EURO Wallet.

Du kan handle med Bitcoin, Ethereum, Ripple, Bitcoin Cash, Litecoin, EOS, Stellar, Tezos, Chainlink, Ethereum Classic, Zcash, Basic Attention Token, Augur, 0x, Dai og USD Coin. De to sidste er stablecoins. På Coinbase har du ikke så meget at bruge dem til, da du kan lade dine penge stå på en Euro wallet. Men disse stablecoins kan du bruge til at overføre penge til en kryptovaluta-børs, hvor du gerne vil være sikker på, at du ikke mister værdi, inden du har dine penge fremme. For det kan let ske, hvis du overføre Bitcoin, hvor du har mistet værdi, inden du havde mulighed for at købe den kryptovaluta, som du gerne vil have. Det er rart, at du har adgang til disse to stablecoins på Coinbase.

Du kan også se priserne, statistik og nyheder på alle de kryptovalutaer, som du ikke kan købe hos Coinbase. Du finder også et link til deres hjemmesider, så du hurtigt kan finde ud af, hvor du kan købe dem.

Sådan fungerer deres interface

Fra Coinbase: Sådan ser din forside ud.

Det er et meget brugervenligt interface, som det ikke tager 5 min. at forstå, selvom du aldrig har handlet med kryptovalutaer før. Hvis du vil i gang med at handle, skal du ikke gøre andet end at klikke på den relevante kryptovaluta eller trykke øverst oppe i menuen, hvor der står “Prices.”

Det er ikke platformen, hvis du er på udkig efter en masse statistik. Det er for dig, som allerede ved, hvad du vil købe.

Sådan ser en kryptovaluta-side ud

Hvis du klikker på en af kryptovalutaerne på forsiden, så kommer du ind på en side, hvor du kan læse mere om den valgte kryptovaluta. Det er rimelig standardinformationer, da Coinbase mest handler om, at du gerne vil købe en kryptovaluta, og så har de gjort det simpelt for dig.

Fra Coinbase: Her kan du se Bitcoin.

Øverst kan du altid se kursudviklingen og hvad prisen er nu. Det væsentligste her på Coinbase er “Popularity on Coinbase,” “Typical hold time” og “Top holder activity.”

Disse tre punker giver dig et indtryk af, hvor populær den valgte kryptovaluta er. Bitcoin er selvfølgelig den mest populære på Coinbase, da det også klart er den største kryptovaluta. Flertallet køber Bitcoin pt., så de regner med, at kursen vil stige i fremtiden. Deres typiske holdetid er ca. 90 dage.

I højre side kan du vælge at købe, sælge eller konvertere. Det sidste betyder bare, at du køber en anden kryptovaluta med Bitcoin. Vi kommer tilbage til denne mulighed i afsnittet om at købe en kryptovaluta på Coinbase.

I bunden finder du relevante informationer om Bitcoin. På samme måde ville du her finde relevante informationer om andre kryptovalutaer. Så det er utrolig let at holde sig opdateret på de kryptovalutaer, som du kan købe hos Coinbase.

Accounts

Et andet relevant punkt finder du både på forsiden og i menuen. På forsiden finder du det under kryptovalutaerne, hvor der står “Your Portfolio.” Her kan du se, hvad du allerede ejer af kryptovalutaer.

Fra Coinbase: To forskellige wallets.

Hvis du trykker ind på “Account” via menuen, så kommer du ind til alle dine kryptovaluta wallets. Dette er vigtigt, da det er fra her, at du har mulighed for at sende eller modtage kryptovalutaer.

På billedet har jeg valgt at vise en EURO wallet og en Bitcoin (BTC) wallet. Du kan se, at de ikke fungerer på samme måde.

Din EURO wallet er, når du overfører penge til din Coinbase konto uden at købe nogle kryptovalutaer med det samme. F.eks. når du overfører penge til din konto via en bankoverførsel. Her kan du vælge deposit, skal du udfylde dine bankinformationer. Det samme gør sig gældende, hvis du vælger “Withdraw.”

En BTC wallet er en klassisk kryptovaluta-wallet, og det betyder, at du kan sende og modtage BTC på den. Hvis du f.eks. gerne vil overføre dine Bitcoin til en neutral wallet eller til en anden handelsplatform, så vælger du “Send.” Herefter skal du skrive den adresse, som du gerne vil overføre til.

Hvis du derimod gerne ville modtage BTC, skal du klikke på “Receive.” Når du gør det, får du en adresse til din wallet og en QR-kode. På den måde kan du overføre penge ved at skanne koden eller skrive (kopiere) adressen.

Det fungerer på samme måde med alle de andre kryptovalutaer på platformen.

Prices

Der er ikke så mange andre ting, du kan gøre på Coinbase, fordi det er en platform, som revolutionerede hvor let det var at købe kryptovalutaer, da den blev grundlagt i USA, hvilket også er grunden til, at de havde en milliard i omsætning i 2017.

Under menupunktet prices kan du se priser på alle kryptovalutaer, som du kan købe gennem Coinbase. Du har også mulighed for at se alle de kryptovalutaer, som du ikke kan købe hos dem. Så Coinbase er en fornuftig oversigt over kryptovaluta-markedet.

Sådan køber du en kryptovaluta på Coinbase

Så lad os dykke ned i det, som du helt sikkert har oprettet en konto på Coinbase for at gøre. Nemlig at købe kryptovalutaer. Hvis du skal bruge en kryptovaluta, som du vil overføre til en kryptovaluta-børs, så vil vi anbefale, at du køber Ethereum, Bitcoin, Litecoin eller en af de to stablecoins. Du skal altid undersøge, hvad de tager mod på den platform, som du vil overføre til, inden du køber på Coinbase. Vi vil her vise, hvordan handel med Bitcoin fungerer. Men det fungerer på samme måde med alle de andre kryptovalutaer.

Når du har fundet Bitcoin, klikker du på “Trade”.

På Coinbase kan du handle med kryptovalutaer.
Fra Coinbase: Handel med kryptovalutaer.

Når du har valgt din kryptovaluta, har du tre muligheder på Coinbase. Du kan købe, sælge eller konvertere.

Når du vælger køb, kan du købe, hvis du har penge på din Euro wallet, eller du kan vælge at betale direkte med et betalingskort. Du kan kun sælge Bitcoin til din Euro wallet. “Convert Bitcoin” betyder, at du kan købe en anden kryptovaluta for dine Bitcoins. Så hvis du vil have Ethereum i stedet for, så vælger du “Convert Bitcoin.”

Det er meget brugervenligt at købe kryptovalutaer på Coinbase.

Hvordan overfører jeg penge til min konto?

Når du er logget ind, trykker du på dit billede i højre øverste hjørne og klikker på “Settings.” Nu klikker du på “Linked accounts.”

Fra Coinbase: Klik på Link a New Account.

Hvis du allerede har tilføjet en konto, kommer de frem her. Ellers klikker du bare på “Link a New Account.”

Nu kommer du ind på en side, hvor du kan tilføje tre betalingsmetoder. PayPal, bankkonto og betalingskort.

For at købe kryptovalutaer med det samme, bør du vælge Credit/debit card. Du kan kun bruge PayPal til hævning af penge, så det er ikke så relevant at vælge for de fleste.

Der står, at du skal vælge en Euro Bank Account. Det betyder, at du godt kan vælge din danske bank, men Coinbase opererer i euro, så du betaler et vekslegebyr, men det gør du også, hvis du benytter betalingskort.

Jeg vil anbefale, at du tilføjer en bank og betalingskort. Betalingskortet giver dig mulighed for hurtigt at købe kryptovalutaer, mens din bank bruges, når du skal hæve de penge, som du har tjent på kryptovalutaer.

Min ærlige mening om Coinbase

Det er en simpel handelsplatform og den er god for alle, som bare gerne vil eje kryptovalutaer. Men udover det har du ikke så mange andre muligheder.

Coinbase tjener penge på spread, hvor de tager ca. 0,5% ved køb og salg af kryptovalutaer. Herudover tager de også et flat fee eller procentdel af selve din ordre. Her tager de 1,49% for almindelig køb, hvor du har penge på din konto og 3,99% for hurtig handel med dit betalingskort. Hvorimod bankgebyr kun er på 0,15 euro uanset beløb, når du hæver eller overfører til dem. Så du sparer en del penge ved at benytte muligheden for bankoverførsel.

Hvis du vil hurtigt i gang med at investere i kryptovalutaer, så er det en virkelig god handelsplatform. Det er ikke den, som du skal vælge, hvis du har brug for en masse analyser, da du ikke kan se andet end en graf. Her skal du vælge en anden platform eller deres Coinbase Pro platform.

Disclaimer

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.