Bitcoin Cash investeringsguide

BITCOIN CASH –  INVESTERINGSGUIDE

For at forstå Bitcoin Cash kan du ovenstående video, som forklarer det på en meget simpel måde. Bitcoin Cash blev skabt som en hard fork af Bitcoin.

Bitcoin Cash blev splittet fra Bitcoin i august 2017, fordi flere udviklere ikke var enige om retningen for Bitcoin. Det betyder, at Bitcoin Cash langt henad vejen fungerer på stort set samme måde som Bitcoin dog med større blokke. Der er stadigvæk stor uenighed bag folkene bag Bitcoin Cash og det betød, at den også blev splittet i Bitcoin Cash ABS og Bitcoin Cash SV.I dag kalder de fleste platforme ABS for Bitcoin Cash.

Forkortelsen for Bitcoin Cash er BCH. På Binance kalder de den stadigvæk for BCHABC. Her vil vi kigge nærmere på investeringsmulighederne i Bitcoin Cash, og om det giver mening at investere i Bitcoin Cash eller Bitcoin.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Kontrolpanelet er på dansk
Bedømmelse
5/5

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

 SÅDAN KØBER / SÆLGER DU BITCOIN CASH

Du kan i dag købe Bitcoin Cash på de fleste platforme. Nogle mener faktisk, at den kommer til at være en langt bedre investering end Bitcoin. Det skal dog siges, at det er folkene bag Bitcoin Cash, som siger det. Det skal vi nok vende tilbage til.

Det er sikkert, at Bitcoin Cash er en god investeringsmulighed, fordi den har potentielle til at blive meget værd, hvis den ender med at være den foretrukne kryptovaluta til betaling i fremtiden.

Jeg kan anbefale, at du opretter en konto på eToro, da du her har mulighed for at eje Bitcoin Cash, men du kan også shorte den, hvis du tror, at kursen falder. Det giver nogle helt unikke muligheder, når det kommer til at tjene penge på din investering.

Det er tydeligt, at eToro har fokus på, at det skal være let og brugervenligt at købe Bitcoin Cash gennem dem og det er grunden til, at jeg anbefaler dem i denne guide.

I næste afsnit kommer jeg nærmere ind på, hvordan du køber Bitcoin Cash på eToro.

SÆLG ELLER KØB BITCOIN CASH PÅ ETORO

På eToro står det hele i amerikanske dollars. Når det kommer til kryptovalutaer, er det meget anvendeligt, da prisen på Bitcoin Cash netop bliver opgjort i amerikanske dollars på de fleste hjemmesider, der holder øje med markedsprisen. F.eks. CoinGecko og CoinMarketCap.

Hvis du ikke har en konto på eToro, skal du blot fylde disse få punkter for at være i gang.

 1. Gå til eToros hjemmeside. Klik her.
  Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.
 2. Udfyld dine informationer.
 3. Bekræft din e-mail.
 4. I menuen til venstre vælger du “Indbetal penge.”
 5. Vælg betalingskort, hvis du vil have mulighed for at købe Bitcoin Cash med det samme.

Med de punkter kan du følge resten af guiden til at investere i Bitcoin Cash.
Det første du ser i dit eToro kontrolpanel er en oversigt over alt det, som du kan investere i. Du kan vælge alt fra ETF’er, aktier til kryptovalutaer. Det letteste er at søge efter Bitcoin Cash.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Kontrolpanelet er på dansk
Bedømmelse
5/5

 SKRIV BITCOIN CASH I SØGEFELTET

Søgefeltet er altid øverst oppe på eToro. Det er klart den letteste måde at finde kryptovalutaer på, når du allerede ved, hvad du gerne vil investere i.

Hvis du ikke ved, hvad du vil investere i, kunne du i stedet for klikke på “Handelsmarkeder” i menuen til højre. Herefter ville du klike på “Krypto” øverst, som du også kan se på billedet, hvis du kigger i venstre side fra søgefeltet. Nu får du en lang liste over alle de kryptovalutaer, som du kan købe hos eToro.

Men det letteste er at skrive Bitcoin Cash, som jeg har valgt at gøre på billedet. Det burde give dig den samme liste, som du ser på ovenstående billede.

KLIK PÅ HANDL I HØJRE SIDE

Du kan handle med Bitcoin Cash på eToro

Tryk på Handl så du kan købe Bitcoin Cash.

Når du klikker på Bitcoin Cash, kommer du ind på dens side, hvor du kan se statistik, diagram og feed. I feedet kan du se, hvad andre skriver om Bitcoin Cash hos eToro.

EToro er trods alt en social trading platform, så du kan nogen gange finde nogle spændende analyser i feed’et.

Hvis du er klar til at handle, så vælger du på Handl.

Sælg eller Køb Bitcoin Cash

Du kan både købe og sælge Bitcoin Cash på eToro.

Du kan både købe og sælge Bitcoin Cash på eToro.

Bedømmelse
5/5

Når du har klikket på at handle, så kommer du ind på den side, hvor du både kan købe og sælge Bitcoin Cash. Du har også mulighed for at sætte automatisk salg til, så du både kan mindske dit tab og sikre en gevinst.

Lad os kigge på forskellen på køb og salg og hvorfor du har mulighed for begge dele, når du ikke har købt nogle Bitcoin Cash endnu.

Køb Bitcoin Cash

I højre side af billedet kan du se, at der står, at du er ved at købe det underliggende aktiv. Det betyder, at hvis du foretager denne handel, så ejer du for 5.000$ værdi af Bitcoin Cash. Hvis du vil eje Bitcoin Cash, så gør du det ved at vælge X1, det betyder, at du ikke foretager gearing.

Du kunne også vælge X2, som ville betyde, at du gearer din handel. Dvs. hvis du stadigvæk lagde 5.000$ men valgte X2, så ville det betyde, at du fik en eksponering på 10.000$. Her vil der være tale om en såkaldt CFD-handel, fordi du vil ikke eje Bitcoin Cash, men du indgår en digital kontrakt med eToro om, at I begge erkender den nuværende pris og hvad prisen ændrer sig til.

På den måde kan du tjene og tabe flere penge. Det er en metode, som er meget anvendt, hvis du er aktiv investor eller daytrader. Hvis du foretager gearing, så skal du lige kigge på sidste punkt også om automatisk salg.

Sælg Bitcoin Cash

I venstre side af billedet kan du se, hvordan det ser ud, hvis du ønsker at sælge Bitcoin Cash. Her står der allerede, at der er tale om en CFD-handel, selvom du ikke har valgt nogen gearing. Dvs. du sælger kun for penge, du har. Men da du ikke ejer Bitcoin Cash, så åbner du det, som hedder en salgsposition.

Når du åbner den, vil der være automatisk salg på den, fordi EU har indført en række regler om, at du ikke længere kan ende i minus, medmindre du er professionel investor.

Hvis det er helt rigtigt, så sælger du ikke Bitcoin Cash, du shorter dem. Det betyder, at du satser på, at markedet falder og du dermed tjener penge. Hvis markedet derimod stiger, så tager du penge.

Stop loss og hjemtag gevinst

Både stop loss og hjemtag gevinst er gode funktioner, hvis du er en aktiv investor. Ved stop loss vælger du automatisk et beløb, som eToro skal sælge dine Bitcoin Cash til.

Det samme gør sig gældende ved hjemtag gevinst funktionen. Ved stop loss sælger du ved et valgt tab, mens du ved hjemtag gevinst sælger ved overskud. Hvis du undrer dig over, hvorfor du skulle sælge ved tab, så gør man det, fordi man ikke vil ende i en situation, hvor man taber endnu mere.

Så let er det at sælge og købe Bitcoin Cash på eToro.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Kontrolpanelet er på dansk
Bedømmelse
5/5

HVAD ER BITCOIN CASH?

Litecoin på CoinMarketCap

Fra CoinMarketCap

Bitcoin Cash var et udbrud af Bitcoin, da folkene bag Bitcoin Cash fandt det uhensigtsmæssigt, at det tog så lang tid at overføre penge fra en Bitcoin adresse til en anden. Her var Bitcoin Cashs løsning, at hver eneste blok, skulle være større.

Hver blok indeholder alt aktivitet, og hver enkelt ny blok bliver så det, man kalder for Blockchain. På forsiden har vi en video om Blockchain, som du kan se, hvis du vil vide mere om det.

Bitcoins løsning på problemet med lange ventetider på betalinger var at indføre et system, som hedder Segwit. I stedet valgte tilhængere af Bitcoin Cash at gå en vej, hvor de øgede hver blok fra 1mb til 8mb i stedet for.

Sidenhen kom der dog også uenighed inden for Bitcoin Cash, hvor den blev splittet i to. Nu findes der Bitcoin Cash ABC og Bitcoin Cash SV. Indtil videre er Bitcoin ABC endt som vinderen, da stort set alle handelsplatform kalder dem for Bitcoin Cash. Herunder eToro.

Bitcoin Cash anser sig selv for at være den kryptovaluta, som ender med at være en kryptovaluta, som almindelige mennesker kommer til at bruge i deres dagligdag. Mange inden for kryptovaluta-verden tror dog slet ikke på, at det bliver Bitcoins rolle, da de anser Bitcoin for en form for digitalt guld, og hvis det sker, er det næppe et problem, at den ikke er optimal til betaling mellem to parter.

Hvis du har tid, kan vi anbefale interviewet med Bitcoin Jesus, hvor han fortæller om, hvorfor Bitcoin Cash er bedre. Det skal siges, at han var en af dem, som gjorde, at Bitcoin Cash skete, så det er ikke så underligt, at han er fan af Bitcoin Cash.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Etoro kan kontrolleres med dansk sprog
Bedømmelse
5/5

Tilgængelige valutaer hos eToro

Bitcoin
Ethereum
Libra
XRP
NEO

SÅDAN PÅVIRKES PRISEN PÅ BITCOIN CASH

 
Bitcoin Cash kursudvikling fra august 2018 til august 2019 på etoro.

Bitcoin Cash kursudvikling fra august 2018 til august 2019. Taget fra eToro.

Bitcoin Cash påvirkes af udbud og efterspørgsel. Her adskiller kryptovalutaer sig ikke fra alle mulige andre aktiver som valutaer, aktier, råvarer osv.

Bitcoin Cash har samme maks. antal mønter, som kan ende i cirkulation som Bitcoin. Det er 21 millioner mønter. Pt. er der omkring 17,9 millioner på markedet.

Bitcoin Cash og Bitcoin minder da også utroligt meget om hinanden, da nogle ville kalde Bitcoin Cash for et spinoff og dermed ubrugelig. Andre derimod er sikre på, at det Bitcoin Cash, som bliver fremtidens valuta.

Hvis sidstnævnte gruppe får ret, så er det værd med at investere i Bitcoin Cash, fordi så kommer efterspørgsel helt sikkert til at stige, men udbud er begrænset til de 21 millioner mønter, som bliver nået i 2140. Så der er da lige noget tid til, men det betyder også, at der kommer færre og færre mønter på markedet, som tiden går. Så hvis Bitcoin Cash opnår den succes, som Bitcoin Jesus, Roger Ver, regner med, så kommer kursen til at stige massivt.

Personligt synes jeg, at det er værd at investere i Bitcoin Cash, for man har langt mere at vinde, end man kan tabe. Det er svært at vide, om de bliver fremtidens betalingsvaluta inden for kryptovaluta, men Roger Ver er i hvert fald personen, der kan få det til at ske.

Her kan du se Bitcoin Cashs markedsværdi fra aug 2018 til aug 2019.

Her kan du se Bitcoin Cashs markedsværdi fra aug 2018 til aug 2019.

 

HVORDAN KAN JEG BRUGE BITCOIN CASH?

Du kan bruge Bitcoin Cash på samme måde, som du kan bruge Bitcoin. Du kan overføre penge til dine venner og du kan købe produkter, serviceydelser og mad for Bitcoin Cash. I hvert fald hvis du kan finde et sted, hvor de tager mod Bitcoin Cash.

De fleste butikker, hvor du kan betale med Bitcoin, giver dig også mulighed for at betale med Bitcoin Cash. Fordelen ved at betale med Bitcoin Cash er, at det ofte går hurtigere og er billigere. Dog er forskellen ikke ligeså stor, som den var, da alle ville købe Bitcoin, da Bitcoin kursen næsten ramte 20.000 $.

For at betale med Bitcoin Cash skal du have en digital wallet, hvor du kan overføre penge til og fra. Når du har sådan en, kan du både modtage og betale andre. Det fungerer på samme måde, om du overfører penge til en ven, eller om du køber en fadøl på den lokale bar.

Vi vil anbefale, at du benytter eToro Wallet eller Blockchain.com wallet. Begge er gode at bruge til Bitcoin Cash. Fordelen ved både Blockchain.com og eToro Wallet er, at du får en wallet til din mobil.

Blockchain.com er også smarte, fordi du både kan betale via din computer og via din mobil. Hvis du skal overføre Bitcoin Cash fra en handelsplatform til en anden, så kan det være en kæmpe fordel, at du kan gøre det fra din computer. Den mulighed har du ikke med din eToro wallet.

Blockchain.coms wallet er også god til betaling, så du kan let betale, når du er i byen. Det er ligeså let som at betale med MobilePay.

EToro Wallet til kryptovalutaer kan du hente her til iPhone og her til Android.

Hvis du har købt Bitcoin Cash for at spekulere i dem, så kan du godt lade dem stå på din handelsplatform. Hvis der er tale om en langsigtet investering, så vil jeg anbefale dig, at du overfører dem til en wallet. Du kan altid flytte dem tilbage til din handelsplatform igen, når du skal investere.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

BITCOIN VS BITCOIN CASH – HVAD SKAL JEG INVESTERE I?

Købs- og salgsordre liggende i order book på Binance.

Købs- og salgsordre liggende i order book på Binance.

Hvis du spørger Roger Ver, så skal du hæve alle dine penge og investere i Bitcoin Cash. Jeg vil mene, at du er godt stillet med at gøre Bitcoin Cash til en del af din kryptovaluta-portefølje sammen med Bitcoin.

Pt. er der ingenting, som tyder på, at Bitcoin forsvinder, selvom der altid er rygter om det. F.eks. har der været rygter om at den excentriske rigmand John McAfee vil afsløre, hvem skaberen bag Bitcoin var. Han sagde, at det ville for afgørende betydning for, hvad der ville ske med Bitcoin. Men indtil videre er der ikke sket noget. Det er svært at vide, hvor sandfærdig John McAfee er, for han er en meget special type. Bare google hans navn hvis du vil se, hvad jeg mener.

Som det ser ud nu, skal du købe både Bitcoin Cash og Bitcoin. Begge har potentiellet til at blive den kryptovaluta, som vi bruger i fremtiden. Bitcoin har den fordel, at det stadigvæk er den, som alle forbinder med kryptovaluta, da den næsten står for 70% af kryptovaluta-markedet.

Men Roger Vers påstand er, at det er over de næste årtier, at vi vil se, at Bitcoin Cash er den kryptovaluta, som flere vil begynde at bruge som betaling.

Vi er i en interessant udvikling, for pt. bevæger det sig mere mod, at Bitcoin kommer til at hænge sammen med en række forskellige digitale aktiver med platforme som Coinbase Pro og eToroX. Det er slet ikke sikkert, at det bliver vigtigt at kunne betale med kryptovaluta i fremtiden og så er du langt bedre stillet med at vælge Bitcoin.

Jeg tror dog fortsat på, at vi kommer til at se en stigning med betaling af kryptovalutaer og her kan det meget vel være Bitcoin Cash, som kommer til at spille en kæmpe rolle.

Men jeg ville stadigvæk investere i dem begge to.

Etoro

 • Tager kun 5 minutter at komme igang
 • Etoro kan kontrolleres med dansk sprog
Bedømmelse
5/5

Kryptovalutaer er ekstreme volatile uregulerede investerings-aktiver. Du har ingen EU investor garanti og derfor har du risiko for at miste alle dine penge.

DISCLAIMER

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

Mads Nielsen

På siden skriver jeg artikler om kryptovaluta og teknologien omkring. Du vil finde alt fra analyser til guides samt tips til spændende investeringsmuligheder. Kort sagt jeg har samlet alt min viden på denne side.

God læselyst
Mads Nielsen

Skriv en kommentar