Binance er den største kryptovaluta-børs målt med handelsvolumen og med over 150 kryptovalutaer, har du masser af investeringsmuligheder. Binance er ofte også langt billigere at handle på end mange andre handelsplatforme, og det er en af grundene til, at den er vokset så markant.

Den blev grundlagt i 2017 af Changpeng Zhao, som havde arbejdet både med den digitale wallet Blockchain.com og for børsen i Tokyo. Så det er en kompetent stifter, som valgte at åbne Binance. Generelt har der været positiv omtalt udover et stort hackerangreb mod dem, hvor der forsvandt Bitcoins for en daværende værdi på 40 mio. dollars. Det lover godt, at de har fået mere styr på sikkerheden og at de overlevede dette angreb.

Investering i kryptovaluta på Binance

Det er en af de kryptovaluta-børser, hvor du finder flest kryptovalutaer. Udover alle de største så har du mulighed for at investere i kryptovalutaer, som du slet ikke vidste eksisteret, da Binance har mere end 150 kryptovalutaer, som du kan investere i.

For nye kryptovalutaer er målet også ofte at komme ind på Binance, fordi kryptovalutaer som kommer på Binance stiger ofte markant i værdi de første par dage. Dogecoin, som blev skabt som en form for joke, steg 37% da det blev offentliggjort, at den ville komme på Binance. Det viser noget om forventninger til kryptovalutaer på Binance og alt den handelsvolumen, som du finder her.

Hvordan kommer jeg i gang på Binance?

Det tager ikke meget mere end 5 minutter at komme i gang på handelsplatformen. Da der er tale om en kryptovaluta-børs, skal du ikke udfylde særlig meget for at komme i gang. Hvis du vil handle aktivt på den, er der en god grund til at uploade relevante dokumentation. Dog har du lov til at hæve 2 Bitcoin hvert 24 timer ved blot at oprette en konto uden dokumentation. Hvis du uploader dokumentation, så bliver det udvidet til 100 Bitcoin.

Jeg vil anbefale alle, der læser denne anmeldelse at oprette en konto med det samme, fordi så kan du følge bedre med i anmeldelsen. Det giver en langt bedre forståelse at se platformen.

1. Gå til Binance. Klik her.

2. Klik på “Register” i menuen.

Register på Binances forside
Fra Binance: Klik på register i menuen.

I hovedmenuen klikker du der, hvor der står “Register.” Hvis du allerede har en konto, klikker du bare på login.

3. Opret en konto.

Udfyld dine informationer på Binance.
Fra Binance: Opret en konto.

Her skriver du din e-mail og vælger en adgangskode. Hvis der allerede står noget i “Referral ID,” så lader du det bare stå.

4. Verificér din e-mail.

I din e-mail indbakke modtager du en e-mail fra Binance, hvor du skal klikke på linket. Med det samme, at du logger ind, spørger de, om du vil tilføje ekstra sikkerhed. Det er en god idé at sige ja til det, fordi det øger din sikkerhed.

5. Overfør penge til din handelskonto.

Du kan overføre Bitcoins eller benytte et betalingskort til at overføre penge til Binance.
Fra Binance: Overfør penge til din konto.

Hvis du vil i gang med at handle med det samme, så kan du også vælge at sætte penge ind med det samme. Det er let, da du i dag kan overføre penge til Binance ved hjælp af betalingskort.

Når du lige er logget ind, burde du være på dit dashboard og ikke på selve børsen. Øverst står der balance details og her klikker du på “Deposit.”

Du skal overføre til den BTC adresse, som du ser her og ikke den, som jeg har vist på billedet. Men det ser ud på nogenlunde samme måde.

Betal med betalingskort på Binance.
Betal med betalingskort på Binance.

Hvis du ikke ejer nogle Bitcoin, som du kan overføre, så kan du købe dem direkte med betalingskort. Du klikker bare der, hvor der står “Buy BTC & ETH with credit card now >>.”

Du kan se på billedet, at du nu har mulighed for at købe og overføre Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) og Bitcoin Cash (BCHABC).

Bid mærke i at de tager 3,5% for din transaktion. Alt handel på Binance foregår i kryptovaluta. Hvis du vil spare penge på din handel, så skal du vælge Binance Coin, hvor Binance giver 25% rabat på gebyr, når du handler med deres egen kryptovaluta.

Når du har gjort det, er du klar til at handle på Binance.

Hvilke kryptovalutaer kan jeg investere i?

Der er så mange, at jeg ikke kan nævne dem alle sammen. Men hvis du leder efter de største kryptovalutaer på markedet, så er Binance helt klart et godt valg. Så du kan købe Bitcoin, Ripple, Ethereum, Litecoin, Stellar, EOS osv.

På Binance står alle kryptovalutaer med deres handelssymbol. For at investere i Stellar, skal du skrive XLM. Hvis du er usikker på, hvad de forskellige handelssymboler er, kan du altid tjekke på CoinMarketCap.

I første omgang er mit gæt, at du investere i de ti mest handlede kryptovalutaer. Men på sigt kan det være, at du dykker mere ned i handel med kryptovalutaer. Bitcoin giver dig adgang til at handle i alle de mindre kryptovalutaer.

Sådan fungerer deres interface

Du har faktisk to muligheder, når det kommer til Binance. Når du kører musen over “Exchange” i deres hovedmenu, så kan du vælge mellem Basic og Advanced. De minder ret meget om hinanden, hvor den største forskel er, at Advanced lægger mere op til teknisk analyse. Men selv i basic kan du faktisk godt gøre det, hvis du vælger det, som hedder “Tradingview.”

Jeg har her valgt at gennemgå “Advanced,” for selv hvis du ikke vil lave teknisk analyser, så kan du sagtens handle derinde. Både basic og advanced fungerer på samme måde, så det ene er ikke mere brugervenligt end det andet. Derfor kan du ligeså godt starte med at lære advanced.

Hos Binance kan du vælge basic og advanced til at vise børsen.
Sådan ser Binance ud, når du har valgt Advanced børsen.

Hvis du aldrig har set en børs før, kan det virke lidt uoverskueligt. Hvis det er tilfældet, skal du bare læse videre, for jeg skal nok gennem alt, som du ser på skærmen. En børs fungerer altid ved, at der er købs- og salgsordre. Markedsprisen går så op og ned alt efter, om der bliver købt eller solgt. Det er grunden til, at kurser på alt fra aktier, kryptovalutaer til råvarer svinger i pris, når de bliver handlet. Kryptovaluta bliver handlet 24-7, så her vil prisen altid svinge.

I eksemplet gennemgår jeg Ripple, og du kan her se, at vi køber Ripple i Bitcoin. Ripple er XRP. Så lad os kigge nærmere på hvad du ser på skærmen. Hvis du allerede er klar til at købe, så gennemgår jeg i næste afsnit, hvordan du kan gøre det.

Order Book og ordre

Sådan handler du på Binance.
Køb- og salgshistorik plus ordre.

I højre side af din skærm kan du se tre ting. Der er købsordre, salgsordre og gennemførte ordre, aka. handler. Øverst kan du se dem, som gerne vil sælge XRP. Nederst kan du se dem, som gerne vil købe XRP. Køber vil have en lavere pris, mens sælger prøver at få en højere pris.

På Binance har de gjort det simpelt, da de også viser dig, hvad prisen er i amerikanske dollars. På den måde kan du hurtigt sammenligne priser med f.eks. CoinMarketCap. Prisen, som der står i midten, er den pris, der kommer af at sælgere og købere handler.

En af de helt store fordele ved Binance er, at du på nærmest alle de store kryptovalutaer kan købe til markedspris og så får du nærmest markedsprisen målt på alle handelsplatforme. Det skyldes, at Binance har meget handelsvolumen. På mindre kryptovalutaer-børser er der ofte store forskel mellem købs- og salgspris og derfor kan du aldrig bare købe til den pris, som du kan få med det samme. Vi kommer tilbage til, hvad det betyder for dig i næste afsnit, når du skal købe og hvad du skal være opmærksom på.

I højre side af billedet kan du se alle de ordre, som er gået igennem. Farven indikerer om der er tale om en købsordre eller salgsordre. Med mange købsordre betyder det, at prisen bevæger sig nedad, mens mange salgsordre betyder, at prisen bevæger sig opad. Det skyldes, at sælgere vil have en højere pris, så når mange vælger at acceptere de ordre, så bevæger prisen sig opad.

Kursen og grafer

Graf over at kursen bevæger sig på Binance.
Her kan du se, hvordan kursen bevæger sig.

I venstre side af din skærm kan du se, hvordan kursen ændrer sig. Det skyldes netop føromtalte købs- og salgsordre. Når man kan lave teknisk analyse på handel, så skyldes det, at mennesker handler efter et mønster. Hvis du vil være aktiv investor, skal du lære at bruge teknisk analyse til din fordel. Det er ikke så vigtigt, hvis du køber kryptovaluta for at have dem i en længere periode.

Den hvide streg er kursen. Herudover kan du benytte forskellige muligheder for teknisk analyse på platformen. I bunden kan du se handler og hvordan kursen er blevet påvirket af dem.

Teknisk analyse i Original view mode.

På billedet kan du se, hvordan det ser ud, hvis du vælger punktet “Technical Insight.” Her kan du slå en række grafer til og fra. Jeg kommer ikke ind på dem her, men jeg vil anbefale, at du begynder at lege med dem, hvis du gerne vil være daytrader inden for kryptovaluta.

Til bedre tekniske analyser bør du dog vælge “TradingView” fremfor “Original.”

Teknisk analyse i med Tradingview.på Binance
Teknisk analyse i med Tradingview.

Det vil få kursgrafen til at se noget anderledes ud. Her kan du se, at du har en række muligheder, når du vælger at se det på den måde. Hver enkelt mulighed kan du google, og så burde du begynde at få en forståelse for, hvordan du kan benytte teknisk analyse til din fordel.

Fremfor at se kursen kan du også se Market Depth. Dvs. hvor mange købs- og salgsordre der er.

Her kan du se Market Depth på handel med Ripple på Binance
Købs- og salgsordre på Binance vist udfra volumen.

Markedsdybden er ret simpelt. På højre side kan du se alle, der gerne vil sælge. På højre side kan du se alle, som gerne vil købe. Som du kan se, så stiger volumen af salg, når priser stiger. På den måde kan man danne sig et indtryk af, hvordan markedet ser ud. Du kan dog ikke bare konkludere udfra markedsdybden, at der derimod ikke er mange købere, fordi det kan være, at hvis prisen faldt, at der i sig selv ville komme flere købere. Markedsdybden viser blot alle de ordre, der allerede er. Så hvis prisen faldt, vil der allerede være købere. Men den giver et indblik i, hvad der vil ske med en øget eller faldende pris.

Sådan køber du en kryptovaluta på Binance

Nu har vi kigget lidt på, hvad du kan med deres interface. Jeg gennemgik ikke der, hvor du handler, fordi det kommer vi til nu.

Det er simpelt på Binance, da du blot vælger, om du vil købe eller sælge din kryptovaluta. På ovenstående billede og de næste billeder, gennemgår vi XRP, men det er det samme, hvis du ønsker at købe en anden kryptovaluta.

Hvis du gerne vil lægge en købs- eller salgsordre, så skriver du blot prisen her og antal XRP, du gerne vil købe. Herefter regner Binance selv ud, hvor mange Bitcoin du køber for. Du kan også bare købe til markedspris, hvis du vælger der, hvor der står “Market.”

Markedspris er ganske simpelt. Hvis du vælger at købe XRP på denne måde, så vil det betyde, at du køber nogle af de salgsordre, som du ser på din skærm. På mindre kryptovaluta-børser er det ikke en god idé at gøre, fordi du ender med at betale alt for meget for dine XRP. På Binance er der så meget volumen, at købs- og salgsordre stort set er ens. Det betyder, at du sagtens kan købe til markedspris, fordi du får en pris, der ligner den, som du ser på CoinMarketCap.

Men du bør altid holde øje med, hvilke pris du skal betale, så du ikke snyder dig selv.

Det sidste punkt hedder “Stop-limit” og her skal du angive en stop pris og limit pris. Hvis vi tager eksemplet med at købe, så betyder det, at du har en pris, som du køber dine XRP for. I Stop vælger du, hvad du vil sælge dem til for igen. Det er en god funktion, hvis du er aktiv investor, da du kan udnytte kurssvingningerne, som der er på alle kryptovalutaer.

Hvad er en Margin konto?

På Binance kan du søge om at åbne en Margin konto. Det er det, som man også kalder for gearet handler. Du skal verificere din konto, før du kan åbne en margin konto.

Det fungerer på den måde, at du kun lægger halvdelen af det beløb, som du er eksponeret for. Hvis du vil købe for 10.000$ XRP, så behøver du kun lægge en værdi på 5.000$. Det betyder, at du har mulighed for både højere fortjenester og tab, alt efter hvordan kursen bevæger sig.

Alt efter hvor kreditværdig du er, kan du opleve mindre og højere margin. Hvis du er blevet godkendt til margin-trading hos Binance, kan du tjekke din status i dit dashboard, hvor du vælger “Wallet.” Der hvor der står “Balance” kan du nu vælge “Margin.”

Vi anbefaler, at du starter med at lære platformen, før du gør i gang med margin-trading. Du kan med fordel verificere din konto med det samme, så er du også klar til at blive godkendt til margin-trading, hvis du en dag ønsker det.

Hvilke muligheder har jeg med mine kryptovalutaer gennem eToro?

Modsat af de mange andre handelsplatforme så er Binance en ren kryptovaluta-børs. Det betyder, at du kun kan handle med kryptovalutaer. Du har adgang til en stablecoin, som er bundet op på kursen fra den amerikanske dollars, men der er stadigvæk tale om en kryptovaluta.

Binance er bygget omkring sin egen kryptovaluta Binance Coin, som du kan handle på andre handelsplatforme. Fordelen ved at benytte den på Binance er, at den giver dig rabat på de gebyr, som du betaler, når du handler på Binance. Det er mest almindeligt, at du handler med alle de kryptovalutaer, som du er vant til. Det er især ETH og BTC. Disse to giver dig adgang til at handle alle de andre kryptovalutaer.

Du har mulighed for at hæve samtlige kryptovalutaer, som du kan købe på Binance. Det giver dig den fordel, at hvis du har købt en mindre kryptovaluta, så kan du flytte den fra Binance over på en elektronisk wallet. Det er at foretrække at gøre det på den måde, da det ikke er særlig dyrt at overføre penge tilbage til Binance fra din wallet. Men tjek altid priserne inden.

Hvad betaler jeg i gebyr på Biannce?

Det er langt billigere at handle på Binance i forhold til mange andre handelsplatforme. Der er et 0,1% gebyr på alle handler. Hvis du betaler med Binance får du 25% rabat på dette gebyr.

Der er ikke noget gebyr på at indsætte penge hos dem. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du ikke allerede ejer kryptovalutaer, så skal du købe dem hos en 3. partsudbyder og her vil der være et gebyr, når du betaler med betalingskort. Men rent teksnisk så har det ikke noget med Binance at gøre. Så du betaler ikke til Binance for at overføre dine Bitcoin til dem.

Gebyret for hævning af dine kryptovalutaer kommer an på, hvilke kryptovaluta du gerne vil hæve. Det koster 0,0005 BTC at hæve sine Bitcoin. Da jeg skrev indlægget svarede det til 5,7 usd. Med Binance Coin ville det kun koste dig 0.001 BNB eller 0.03 USD. Det gode er, at det er samme gebyr, uanset hvor meget du hæver fra dem.

Men det er værd at tjekke, når du vil hæve dine penge. Dog skal du være OBS på, at hvis du vil konvertere dem til dollars for at trække dem ud af kryptovaluta-verden, så skal du være OBS på, at det kan være lettere at sælge BTC end BNB. Så tænk over hvad formålet med at hæve dem.

Min ærlige mening

Det er svært at komme udenom Binance, hvis du gerne vil være en seriøs kryptovaluta-trader. Det kan være en god idé at være på en anden handelsplatform også, hvor du så kan købe dine kryptovalutaer, inden du overføre dem til Binance. Du kan f.eks. tjekke vores eToro anmeldelse.

Når du først har købt BNB, BTC osv., så er Binance en god handelsplatform. Det er let at lave teknisk analyse på platformen og du kan være daytrader 24-7, hvis du ønsker det.

Jeg vil opfordre alle til at oprette en Binance konto, så du selv kan se, hvor mange forskellige investeringsmuligheder, at du har.

Disclaimer

I visse tilfælde modtager Coinbox kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Alt indhold på vores website skal ses som uddannelsesmæssig information og ikke som økonomisk rådgivning. Ønsker du økonomisk rådgivning anbefales det at opsøge en uafhængig økonomisk rådgivning.

Coinbox fralægger sig ethvert ansvar med hensyn til aktualitet, nøjagtighed, egnethed, fuldstændighed samt gyldigheden af de oplysninger, der præsenteres på dette websted. Min Investering kan ikke holdes til ansvar for eventuelle tab eller skader, direkte og indirekte, ved brug af information fra coinbox.dk

Få yderligere oplysninger her

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.